Uránuszi felismerések, változások

Elérkeztünk a 2023-as év első kiemelkedő asztrológiai eseményéhez, az Uránusz lezárja másfél éves ciklusát.

A napokban megállt az URÁNUSZ bolygó égi útján. Ami persze csak látszólagos, hiszen a bolygók keringése a NAP körül folyamatos előrehaladást mutat, de a földi szemlélő számára az egyhelyben állás és hátráló mozgás is természete a bolygóknak. Kivéve a Napot és a Holdat.

Az asztrológia pont ezekből a látszólagos mozgásirány változásokból tud következtetéseket levonni a Földi élet, és a Földön élő emberek sorsának változását illetően. Persze másfajta változások, kozmikus események is meghatározóak lehetnek, ilyenek például a lassú bolygók jegyváltásai, amelyek nagyobb korszakokat jeleznek az egész emberiség számára.

A bolygók nem okozzák, csupán jelzik a változásokat, úgy ahogy az óra sem okozója az idő múlásának, csupán érzékelhetővé teszi a számunkra. A köznyelvben mégis alkalmazzuk azokat a szófordulatokat, amelyek megtévesztőek lehetnek azok számára, akik nem mélyültek el az asztrológia tanulmányozásában. Ilyen például az a mondat, hogy „A Merkúr hátráló hatásának következtében elakadhat a kommunikáció áramlása, és a közlekedésben is fennakadások lehetnek…”  😉

Mivel a világunkat lineárisan éljük, az ok és okozat egymást követi, így számunkra egyszerűbb, és logikusabb az a kommunikáció, amely ezen alapul. Tehát amennyiben tudjuk és értjük, hogy miről van szó valójában, akkor nem kell görcsösen figyelnünk arra, hogy hogyan fogalmazunk ebben a témában.

Miről szól a hétköznapi életünkben a bolygók irányváltása?

A személyes életünk szempontjából az egyik legnagyobb jelentőségű változás az égen a lassú bolygók irányváltása. Ezt viszont mindig megelőzi egy pár napig tartó stacioner időszak, amikor a bolygó megállni látszik égi útján.

Ezekben az időszakokban megsokszorozódnak a bolygó energiák. Vagyis az a minőség, amit valójában az adott bolygó szimbolizál, többszörösen is megjelenik az életünkben. Ilyen időszakot élünk most meg az URÁNUSZ szempontjából.

Nézzük, milyen minőségű energiák erősödnek meg most a személyes életünkben.

Ehhez az Uránusz jelentését, „hatását” kell megvizsgálnunk.

 • Hirtelen változások
 • Váratlan események
 • Szabadságvágy felerősödése
 • Türelmetlenség fokozódása
 • Hírtelen, váratlan ötletek megjelenése
 • Gyors, meggondolatlan döntések
 • Felismerések születése
 • Intuíció megerősödése

Vagyis, ez alatt a pár nap alatt, pontosan január 19 és 26 között ezek a minőségek jelenhetnek meg bennünk, és az életünkbne. Érdemes figyelni, és felhasználni az ekkor megjelenő ötleteket, gondolatokat.

Viszont figyeljünk arra, nehogy hirtelen felindultságból, szabadságvágyból olyan kapcsolatokat is felrúgjunk, amik egyébként tartalmasak, és értékesek. Esetleg felmondjunk a munkahelyünkön, miközben nincs B tervünk. Vegyük észre a belső türelmetlenségünket, és inkább vonuljunk el egy időre, nehogy olyan károkat okozzunk, amelyek helyrehozhatatlanok.

De nem csak átmeneti hatása van ennek az időszaknak az életünkre. Ha azt érezzük, hogy valami már megint előkerült a mélyből, akkor érdemes kutakodnunk, hogy mikor éreztük hasonlóan magunkat. Ennek feltárásában, megértésében fog segíteni a következő rész.

Ugyanis egy másfél éves ciklus záródik le most januárban

Ha tudatosan éled az életedet, és figyeled az eseményeket, akkor felismerheted azt is, hogy milyen változások történtek a személyes életedben ez alatt az időszak alatt. Az, hogy milyen életterületen történt átalakulás, azt csak a személyes horoszkópod alapján lehet megmondani.

De, ha ismered a személyes képletedet, akkor Te is megfejtheted. Jelenleg Uránuszi szempontból a jegyek 14. foka érintett. Ami azt jelenti, ha ezen a fokszámon áll a születési képleted valamelyik bolygója (plusz, mínusz 2-3 fok), vagy éppen egyik házcsúcsod, akkor az az életterület, amelyet az adott ház jelez, vagy amit az adott bolygó képvisel, valamilyen szempontból érintett lesz.

Az Uránusz bolygó a szabadság, és a hirtelen kiszámíthatatlan változások bolygója. Hatása olyan, mint egy villámcsapás. Az intuíció erősödését, és fontos felismeréseket hozhat.

Viszont ő is előre jelzi, hogy mi az, ami megérett a változásra, illetve hol vagyunk az életünkben bekorlátozva. Ahogy a többi lassú bolygó, ő is több lépésben készíti elő a folyamatot. Ha észrevesszük a jelzéseit, akkor önként és dalolva tudunk lépni, és nem várjuk meg, amíg az aktiválódás alkalmával a „sors” dönt helyettünk.

Milyen hatással lehetnek az életünkre az Uránuszi aktiválódások?

 • Változásokat indít be az adott életterületen.
 • Felszabadít a régi gátló körülmények alól.
 • Szakadást hoz létre, vagy megújítja a stagnáló kapcsolatokat.
 • Fokozza a szabadságvágyunkat, és emiatt hirtelen, olykor meggondolatlan döntésekre inspirál.
 • Segít felismerni, hogy hogyan lehet megújítani, megreformálni az adott életterületet.

Persze nem mindegy, hogy ez a munkánkat, a párkapcsolatunkat, esetleg az egészségünket fogja-e érinteni. És az sem mindegy, hogy ez egy kedvező hatású, segítő kapcsolódás-e, ami inspirálva késztet, hogy valamit magasabb szintre emeljünk, vagy éppen derült égből villámcsapásként vet-e véget valaminek. De egy biztos, ami most történik veled, annak már meg voltak a gyökerei másfél évvel ezelőtt is.

Tehát egy biztos, hogy akinél érintett a jegyek 14 foka, azoknál változások érnek be a mostani időszakban.

Hogy hol van itt az ideje a változásnak, ahhoz adok egy kis támpontot azoknak is, akik nem ismerik a képletüket. De érdemes mindenkinek végig gondolnia ezek alapján az elmúlt másfél évet.

Fontos érintési pontok az elmúlt másfél évben Uránuszi szempontból

 • 2021 augusztus, első aktiválódás. Megmutatkozik, hogy min kellene változtatni.
 • 2022 január, fordulópont. Ettől kezdődően az elmúlt 4 hónapban lappangó folyamatok elkezdenek a felszínre bukkanni.
 • 2022 április vége, május eleje, második érintés. Újra megmutatkozik a korábbi probléma, hogy lássuk, hogy mi az, ami nem mehet így tovább, amin változtatni kell.
 • 2022 augusztus ismét fordulathoz érünk a korábbi témát illetően, innentől indul a finish felé a történet.
 • 2023 január, az első érintéskor induló folyamat vége, beérik a változás.

Ha ezekben az időpontokban történt eseményeket össze tudod fésülni egymással, akkor már pontosan látod, hogy milyen változásnak érkezett el az ideje ebben a ciklusban. Ne feledd, ez a ciklus akkor hoz számodra változást, ha az asztrológia képletedben bolygó, vagy más fontos pont van valamelyik jegy 14 fokán.

Ha azt tapasztalod, hogy csak 2022 augusztusában volt jelentős esemény az életedben, a korábbi időpontokban nem, akkor az azt jelenti, hogy számodra onnan kezdődik majd a másfél éves ciklus, ami 2024 januárjában fog véget érni.

Előbb utóbb mindannyian megéljük az Uránusz felszabadító, reformáló hatását az éltünkben. Az, hogy ez kellemes, vagy kellemetlen a számunkra, az nagymértékben függ attól, hogy mennyire vagyunk rugalmasak. Ha sok a föld elemű bolygónk, vagy a Bika, a Szűz vagy a Bak jegyében vannak a személyi bolygóink, akkor nem egyszerű megélni ezeket az időszakokat.

De ahhoz, hogy fejlődjünk a változás elengedhetetlen…