Az Uránusz első fordulópontja 2024-ben

Az év első nagyobb asztrológiai fordulópontja az Uránuszhoz kapcsolódik.

A lassú bolygók irányváltása, illetve új jegybe történő belépése mindig fontos eseményeket jelez az emberek személyes életében.

Az, hogy kire hat erősebben egy adott égi esemény, az a személyes születési képletétől függ.

Ha ismered horoszkópábrádat, akkor sok mindent előre meg tudsz fejteni a közeljövőddel kapcsolatosan. Persze ez csak azt jelenti, hogy tudni fogod, hogy mikor várhatóak nagyobb fordulatok az életedben. Valamint az is látszik, hogy milyen életterület lesz majd érintve egy adott időpontban.

Ha nem ismered a képletedet, vagy nem ismered egyáltalán az asztrológia működési elvét, akkor is érdemes követni a nagyobb bolygók mozgását. Erre jó lehetőség, az asztrológiai aktualitásokkal foglalkozó cikkek olvasása. Ugyanis ebben ráismerhetsz arra, hogy éppen benne vagy egy folyamatban.

Ekkor előre meg lehet látni a következő lépcsőfokokat, amelyek még előtted állnak, vagyis sokkal tudatosabban fogod érzékelni a jeleket, ha tudod, hogy mikor kell ébernek lenned. Így kézben fogod tartani a dolgokat, és nem evező nélkül sodródsz életed folyóján.

Mit tudunk a bolygók mozgásáról?

Ahogy már a korábbi bejegyzésekben is bemutattam, a bolygók a keringésük közben ciklusokat hoznak létre az életünkben.

Hiába folyamatos a Nap körüli keringésük, a földi szemlélődő számára úgy látszik, mintha oda-vissza mozognának egy adott pont közelében. És mivel mi itt élünk, ezen a földi síkon, így ránk ez a látszólagos mozgás lesz hatással.

Minden bolygó másfajta időtartamú ciklust hoz létre számunkra. Az Uránusz esetén ez 1 év 5 hónap. Ez alatt a körülbelül másfél év alatt viszont több aktiválódási pontot is találhatunk, amelyekre érdemes figyelmet fordítani.

Azzal a témával kapcsolatosan történhetnek újabb fejlemények, amelyek a legelső érintés időpontjában megmutatkoztak előtted. És tudod, ha előre tisztában vagy azzal, hogy ezek az időpontok mikor lesznek esedékesek, akkor fel tudsz rá készülni, és jobban fogod figyelni a jeleket.

Mikor aktiválódik az Uránusz 2024-ben?

Vizsgáljuk meg, hogy milyen ciklusok aktívak jelenleg Uránuszi szempontból az életünkben. Az egyik 2022, a másik 2023 augusztus végén indult. A két ciklusnak vannak egymást keresztező időpillanatai.   De az események segítségével mégis szét lehet választani őket, vagyis ha tudjuk, hogy mikor indult el egy adott változás az életünkben, az alapján már látható, hogy melyik ciklusban vagyunk.

Ennek segítségével pedig látható az is, hogy mikor érkezik el a folyamat majd a befejezés fázisához.

Mire számíthatunk egy Uránuszi ciklus alatt?

Ahhoz, hogy megértsük, hogy mi zajlik körülöttünk és bennünk, abból kell kiindulnunk, hogy milyen analógiás jelentései vannak az Uránusz bolygónak. Mert maguk az események és a megélések is ehhez fognak majd kapcsolódni.

Lássuk mi történik, ha az Uránusz aktívvá válik a horoszkópunkban:

VÁRATLANSÁG: A legtöbb esemény az Uránuszi ciklus alatt úgy érkezik hozzánk, mint derült égből a villámcsapás. Mivel nem számítunk rá, így nem tudunk erre előre felkészülni, és éppen ezért üt annyira nagyot.

VÁLTOZÁS: A váratlan események életünk bármely részét érinthetik. Ezek pedig majd a ciklus végére olyan változásokat hoznak, amit abban a pillanatban el sem tudunk még képzelni. Nézzünk egy pár példát:

  • Kirúgnak a munkahelyünkről, és ennek következménye, hogy másfél év után rájövünk, hogy ennek köszönhető, hogy megtaláltuk álmaink hivatását.
  • Szakít velünk a párunk, akivel már régóta együtt vagyunk, de valahogy nem halad a dolog. Másfél év múlva egy olyan kapcsolatban találjuk magunkat, ahol már az esküvőt és a gyerekvállalást tervezzük.
  • Anyagi gondok miatt el kell adnunk a házat. amiben élünk. Másfél év múlva egy szerényebb, de sokkal szabadabb, és boldogabb körülmények között találjuk magunkat.

Persze lehetne még példákat sorolni, de a lényeg ebből is jól látható. Minden esetben olyan helyzetben vagyunk ilyenkor, amiből nem akarunk kilépni önként, de már nem szolgálja a fejlődésünket. Ekkor jön az Uránusz, és a maga váratlan módján kiránt minket az adott szituációból.

KISZÁMÍTHATATLANSÁG: Persze ilyenkor padlót fogunk, és fogalmunk sincs mi lesz most. Nem tudjuk, hogy mit csináljunk, merre és hogyan lépjünk tovább. Ami eddig a biztos pontot jelentette a számunkra, az már eltűnt. Nincs tovább.

LÁZADÁS: Első lépésként jön a lázadás, a tiltakozás a helyzet ellen. Okoljuk a másikat, a főnökünket, a környezetünket, a társadalmat és a sorsot. Úgy érezzük minden összeesküdött ellenünk. Ki akar velünk tolni mindenki, pedig mi nem ezt érdemeljük…

MEGÚJULÁS: Lassan rájövünk, hogy tovább kell lépni, nincs más lehetőség. Új utat kell találnunk magunknak. Fel kell építenünk az új életünket. A következő aktiválódások egyikén ráébredünk, hogy az a helyzet, amiben benne voltunk előtte nem is volt annyira jó, mint ahogy akkor gondoltuk.

ÖNAZONOSSÁG: Ráébredünk arra, hogy azok a körülmények, helyzetek nagyon nem passzoltak ahhoz, akik valójában vagyunk. Egy csomó önfeladás volt már a kapcsolatban, a munkahelyen, és állandó elvárásoknak kellett megfelelni. Vagyis az a helyzet már nem szolgálta a fejlődésünket

SZABADSÁG: Elérkezett az idő, hogy friss energiák lépjenek be az életünkbe, és felszabaduljunk végre. Életünk azon területe, ahol bekorlátozódtunk, vagy akadályokat éltünk meg korábban, és nem tudtuk a saját énünket kibontakoztatni az átalakul a ciklus végére.

Végre ráébredünk a saját erőnkre, felelősségünkre önmagunkkal szemben, és képesek leszünk arra, hogy határokat húzzunk. Mivel jól tudjuk most már képviselni saját magunkat, rátalálunk a saját utunkra. Ez az időszak az önazonosság leckéje lesz a számunkra.

Nézzük meg, hogy hol tartunk most

A napokban zárult le éppen az 1. ciklus. Ha történt az életedben valami váratlan felforgató esemény 2022 augusztus végén, akkor most tapasztalhatod meg a végkifejletét annak, ami akkor elindult.

Ebben az időben, és most is a jegyek 18-19 foka volt érintett. Vagyis ha van bolygód, vagy házcsúcsod ezen a fokszámon, akkor valószínű már tudod is, hogy milyen témában, és életed melyik területén történt megújulás az elmúlt másfél évben.

Mindenképpen érdemes visszatekinteni akkor is, ha nem ismered a képletedet, hogy:

  • Hol tartottál akkor, és hol tartasz most az életedben?
  • Szabadabbnak érzed-e magad most?
  • Hitelesebb, önazonosabb vagy-e most, mint akkor voltál?
  • Változott-e azóta valami a körülményeidben, az életedben?
  • Hogy alakultak a kapcsolataid azóta?
  • És egyébként, hogy érzed most magad?

Ha a 2. ciklust nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy asztrológiai szinten a jegyek 23-24 foka érintett ebben az időszakban.

Ha ide tartozol, akkor tudd, hogy mostantól felgyorsulnak az események, és májusig egyre közelebb kerülünk majd annak a feladatnak a megértéséhez, amit az Uránusz jelöl ki a számunkra.  

Tehát légy tudatos, gondold végig mit hozott számodra a nyár vége, ismerd fel, hogyan kapcsolódik ez az előbb felsorolt Uránuszi témákhoz. És nézz szembe azzal, hogy mi van ennek a helyzetnek a hátterében.

Összefoglalva

Az Uránuszi hatások mindig váratlanul érkeznek, és legfőbb feladatuk, hogy megváltoztassák életünk azon részeit, ahol nem vagyunk szabadok, és nem élhetjük meg önmagunk teljességét. Ahol a külső körülmények, a környezeti elvárások nem engedik meg, hogy azzá váljunk, akik lehetnénk.

Ezek lehetnek olyan emberi kapcsolatok is, amelyekben sérül a szabadsághoz való jogunk, ahol akkorák az elvárások, amelyek már megakadályozzák azt, hogy vállaljuk önmagunkat.

De ide tartoznak azok a kapcsolatok is, ahol saját belső bizonytalanságunk, túlzott alkalmazkodó képességünk miatt nem tudjuk kifejezni azt, ami bennünk van. Ahol elfojtjuk a nemtetszésünket azért, mert így tanultuk gyerekkorunkban, és ezáltal ez jelent biztonságot a számunkra.

Ilyenkor az Uránusz bizony azokból a helyzetekből penderít ki minket, amelyből önként és dalolva nem lépnénk ki. Ennek oka lehet a túlzott biztonságvágy, a kényelem, a megalkuvás, túlzásba vitt alkalmazkodás, a határok kijelölésének a képtelensége.

Persze ezek hátterében mindig ott van a félelem valamitől, amit nem ismerünk. Ezt hozhatjuk a múltunkból, a gyermekkorunkból, a családi rendszerünkből, vagy akár az előző életünkből. Ez mindenkinél eltérő lehet.

Lehet a vállalt személyiségünk része ez a viselkedési mód, mert pont ez az, ami ebben az életünkben segíti a fejlődésünket. Az biztos, hogy ebben az esetben nem ránt ki minket az Uránusz ebből az állapotból.

Minden olyan esemény, ami váratlanul jelenik meg az életünkben, és ezzel összeomlik valami a megszokott rendszerünkben, az nem véletlenül jön. Azért kapjuk ezt a tapasztalást, mert vagy a szabadságunk, vagy az önazonosságunk nincs rendben valamelyik életterületen.

Nem véletlen, hogy az Uránusz a Tarot kártyák közül a Torony lapja. Ennek jelentése, hogy külső hatásra omlik össze a látszólag biztonságot nyújtó életünk. És igen, gyakran másképp nem megy… Mert gyakran nem akarunk változni, és változtatni. Akkor sem, ha ideje a megújulásnak.

Ekkor jön az Uránusz, és átránt minket egy új világba, egy új önazonosabb életbe. Mert ez a dolga!