Önfelvállalás az Uránuszi fordulat tükrében

Az elmúlt hónapok rendesen megcincáltak minket. A fókuszpontban az önazonosság és az önfelvállalás témája került.

Három sorsmeghatározó bolygó fordulásának hatását érezhettük a bőrünkön.

Hullámzott minden, nem csak a tér, de a lelki állapotunk is. Volt, akit a pokolba rántott, majd felemet ez az időszak, de persze akadt, aki inkább csak a lágy hullámokat érzékelte.

Ha Te is azok közé tartozol, akik fontos eseményeket éltél meg, akkor érdemes ezt a bejegyzést figyelmesen olvasnod.

Nem szeretem a misztikus ködbe burkolt elemzéseket, amelyeket így is és úgy is lehet értelmezni. Persze ami kívül történik, az a bensőnkben is változásokat indít el, és ezek mindig fontosabbak, de a minták általában csak a későbbiekben válnak felismerhetővé és értelmezhetővé. 

Viszont a sorsbolygók fordulópontjai nagyon is konkrét, jól érzékelhető eseményekkel érkeznek meg hozzánk, konkrétan berúgják a kapukat. Ez tehát érinti a fizikai valóságunkat, és a lelki megéléseinket egyaránt.

Ha voltak olyan történések az életedben az utóbbi két és fél hónapban, amelyek lelkileg megcincáltak, akkor tudd, hogy ez ennek köszönhető. Elérkezett a változások és a változtatások ideje. És mindez még csupán a kezdete a folyamatoknak.

Ami most elindult a fizikai síkon, azzal a következő időszakban még többször is szembe fogunk találkozni. Mert a fejlődés mindig több lépcsőfokon keresztül megy végbe. Bármi történt is az életedben a mostani sorsbolygók legelső érintésekor, az most megmutatta neked, hogy mi az, ami megérett a változásra. A külvilágban és benned egyaránt.

Néha nehéz ezt a kettőt összekapcsolni, mert a belső változások nem annyira éles határvonalat mutatnak, mint a külső történések. Ezeket általában csak utólag visszatekintve tudjuk megérteni. De, ha elfogadod, hogy semmi sem véletlenül történik az életedben, akkor biztos lehetsz benne, hogy az, ami kívül megmutatkozik, egy nagyobb terv része, és a személyes fejlődésedet szolgálja.

Akkor is, ha éppen beléd rúgtak, ha elküldtek a munkahelyedről, ha elhagyott a párod, vagy ha éppen gondok vannak a gyerekeiddel, stb. Ezek csupán eszközök valamihez, és nem maga a cél… Az élet, a sors így akar rákényszeríteni, hogy szembenézz azzal, ami nem működik az életedben, vagyis elő akarja segíteni a fejlődésedet.

Kezdjük azzal az energia mintázattal, ami augusztus végén bontakozott ki előttünk.

Ekkor állt meg látszólag égi útján az Uránusz, amihez a változásokat és a kiszámíthatatlan, és előre nem látható eseményeket kötjük. És még sok minden mást is…

Ahhoz hogy lássuk milyen hatása van a bolygó aktiválódásának a belső világunkra, és ezáltal milyen feladatokat állít elénk, ezt egy példán keresztül szeretnék bemutatni neked.

Tegyük fel, hogy támadás ér a munkahelyeden egy olyan személy részéről, akit eddig nagyra értékeltél. Teljesen lesújt a helyzet, nem érted miért történt ez veled…

Ha ez augusztus végén, vagy szeptember elején történt, akkor valószínű, hogy ez az időszak az önazonosságod próbája volt.

 • Vagyis felmerülhetett benned a kérdés, hogy mennyire vállalhatom fel önmagam, lehetek-e önazonos, szabad, spontán?
 • Mit szól a környezetem ahhoz, ha beleállok a helyzetekbe, ahelyett, hogy a korábbi viselkedési mintáim szerint reagálnék?
 • Kinek van joga ahhoz, hogy ítélkezzen felettem, és megkérdőjelezze a döntéseim helyességét?
 • Tudok e kapcsolódni ahhoz a gondolathoz, hogy „Ez vagyok én, ha tetszem jó, ha nem, az is jó, mert elsősorban magamnak kell megfelelnem”
 • Vagy, esetleg jobb, ha távolságot tartok, óvatosabban állok a külvilághoz, és így őrzöm meg a lelkem szabadságát?  

Vagyis ez az időszak a szabadságunk megélésének a lehetséges problémáit hozta előtérbe.

 Az augusztus utolsó szakaszának kérdései

Tehát azok események, amelyek augusztus végén, szeptember elején történtek, abba az irányba terelnek minket, hogy megvizsgáljuk a következőket:

 • Hol tudom megélni a szabadságomat, és hol nem?
 • Mennyire lehetek önazonos a kapcsolataimban, és hol van az, ahol nem fogadnak el olyannak, amilyen vagyok?
 • Képes vagyok-e arra, hogy kiálljak magamért?
 • Hol vannak a határaim?
 • És, ha valaki átlépi ezeket, akkor képes vagyok-e arra, megvédjem magam?

A példánál maradva ennek ellenére nem valószínű, hogy most érkezett el az a pont, amikor felállsz és új munkahely után nézel. mert ez még csak az első lépcsőfoka a változásoknak. Ez az esemény egy katalizátor, ami ráébreszt valamire, amiben a következő aktiválódások majd tovább lendítenek.

Lehet, hogy ettől kezdve elkezded más szemmel nézni azt az embert, és már nem bízol benne teljes mértékben. Óvatosabbá válsz és nem csak vele, hanem másokkal is, vagyis hátrébb lépsz egyet. És figyelsz…

Az Uránusz a következő másfél évben még többször vissza fog lépni erre a pontra, vagyis eléri majd a Bika 23 fokát. Tehát újra és újra beaktiválja nálunk ugyanazt a problémakört.

Lássuk, mi történik majd amikor az Uránusz visszakerül erre a pontra.

Először is nagyon fontos megérteni, hogy ezekben az időszakokban a PROBLÉMA fog előtérbe kerülni, vagyis nem biztos, hogy ugyanabba a szituációba fogunk újra belefutni. Inkább úgy kell ezt értelmezni, hogy valami olyan esemény történik, ami ugyanazokat az érzéseket, gondolatokat váltja majd ki belőlünk.

Vagyis, ami augusztusban megérintődött bennünk, az ismét megjelenik. De lehet, hogy akkor majd a családban fogunk megélni egy olyan helyzetet, amelyben megkérdőjeleződik az önazonossághoz való jogunk.

A lényeg az, hogy kapcsold össze a két helyzetet egymással, és lásd meg a történések mögötti mintázatot. Vagyis tedd fel magadnak a kérdést, hogy hogyan érinti ez a helyzet az önazonosságom, és a szabadságom témáját?

Vedd észre a párhuzamokat, és a különbségeket is. Ezek mutatják meg, hogy meddig jutottál el ebben a témában, és főleg, hogy merre kell tovább haladnod…

Az Uránusz aktiválódásának időpntjai

Lássuk akkor, hogy mikor lesznek újabb aktiválódások időpontjai a következő másfél évben:

(Az időpontokhoz, időtartamokhoz mindig számíts hozzá plusz-mínusz 2 hetet!!!):

 • Első lépcsőfok tehát 2023. augusztus 25-szeptember 2. Ez az indulás, amiről eddig beszéltünk.
 • Második lépcsőfok 2024. január 23 – január 31. Ezt a dátumot úgy kell értelmezni, hogy ekkortól indul újra felénk az a problémakör, amivel augusztus végén találkoztunk.
 • Harmadik lépcsőfok, az Uránusz második érintése 2024 május 13-a (plusz-mínusz 2 hét, ne feledd!!) Ekkor mutatkozik meg ismét kristálytisztán az a problémakör, amivel a legelső lépcsőfokban találkoztunk. Most ráláthatunk arra, hogy hová jutottunk. Ugyanolyan felforgató-e a számunkra, vagy már tudjuk másképp kezelni a helyzetet? Az is lehetséges, hogy az a téma, ami korábban megnyilvánult, most lép a következő fázisába…A példánál maradva frissítjük az önéletrajzunkat, és elkezdjük az álláshirdetéseket tanulmányozni.
 • Negyedik lépcsőfok 2024. augusztus 28 és szeptember 5-e között ismét egy fordulóponthoz érünk. Ez a beérés fázis. Vagyis ettől kezdve elkezd a finis felé közeledni a helyzet.
 • Ötödik lépcsőfok a beérés fázisa, 2025. Január 27 és február 3 közötti időszak. (Itt is érvényes a plusz–mínusz 2 hét!) Valami átalakul, és elérkezünk a döntés fázisába. A példánál maradva lehet, hogy most mondunk fel a munkahelyünkön, vagy éppen kiállunk magunkért, és ennek meglesz a jutalma. Lehet, hogy pont ennek köszönhető, hogy egy másik, magasabb pozícióba kerülünk.

A lényeg a fejlődésen van, és azon, hogy ami elindult bennünk az magasabb szintre érjen, mire az Uránusz utoljára érinti meg a Bika 23 fokát.

Akiknek fontos pontjuk, bolygójuk van a jegyek 20-26 foka között, azok bizony megélhettek váratlan, kiszámíthatatlan eseményeket. Itt most kimondottan olyan villámcsapásszerű eseményekre kell gondolni, amire előre lehetetlen felkészülni. Ez tipikus jellemzője az Uránusz aktiválódásának.

Vagyis, ha a Bika, a Vízöntő, az Oroszlán vagy a Skorpió 20-26 fokán van valamilyen fontos pont a születési képletedben, akkor bizony számodra nem volt egyszerű a nyár vége.

Viszont, ha a Halak, a Bak, a Szűz vagy a Rák jegyében voltak fontos pontok a 20-26 fokon, akkor előtted valamilyen pozitív változás, megújulás lehetősége kezdett kibontakozni.

Ha nem ismered a születési képletedet, de történt valami fontos esemény ebben az időszakban, ami kizökkentett a megszokott életedből, akkor mindenképpen érdemes végiggondolni a történteket az előzőek alapján.

Összefoglalva

 Az Uránusz aktiválódásának időszakában történő események hátterében mindig megmutatkozik a szabad akarat kérdésköre

 • A jogom van-e hozzá, hogy önmagam legyek, hogy azt tegyek, amit jónak tartok, vagy éppen ezt kérdőjelezi meg a közvetlen környezetem, vagy tágabb értelemben a külvilág.

De megmutatkozik ennek a párja is, hiszen a tettes és az áldozat mindig együtt járnak, kérdés csupán az, hogy egy adott pillanatban éppen melyik szerepben vagyok…?

 • Képes vagyok-e tiszteletben tartani a másik ember szabadsághoz való jogát, hogy úgy élje az életét, ahogy neki jó, vagy én akarom neki megmondani, hogy mi az, ami helyes, és mi az, ami nem.

A feladatom tehát megtalálni az egyensúlyt a szabadság kérdéskörében.

Vagyis legyek önazonos, álljak ki önmagamért, és ne hagyjam, hogy mások elbizonytalanítsanak abban, hogy nekem mi a jó. Mert azt csak én tudhatom…

Másrészről fogadjam el azt, hogy nincs jogom ahhoz, hogy kétségbe vonjam a másik döntésének a helyességét. Mert ez az ő dolga, és ezt csak ő ismerheti…

Bízom benne, hogy sikerült egy kis segítséget adnom ahhoz, hogy most már az eseményektől kissé eltávolodva értelmezni tudd a háttérben zajló folyamatokat!

A következő bejegyzésben folytatjuk tovább az elmúlt hónapok fejlődési lehetőségének az elemzését, de most már az október eleje, és Plútó fordulata kerül a porondra.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük