2023-as év elemzése A SORSKÓD rendszere alapján 1. rész

Ebben az évben a szabadság témája kerül az életünk fókuszába a sorskód rendszere szerint.

A Covid évek bezártsága, majd a háború félelme, és a szorongató infláció kapcsán felmerül bennünk a kérdés, hogy miben áll a szabadságunk valójában…

Az elmúlt években történt események hatására szembe kell néznünk azzal, hogy minden kezd megváltozni körülöttünk. Bekorlátozódtak a körülményeink, beszűkült a mozgásterünk, és lecsökkentek az anyagi lehetőségeink.

Persze a problémák nem véletlenül lépnek be az életünkbe. Valamit meg kell tanulnunk általuk. Az elmúlt években elindult egy folyamat, ami a korlátokhoz való viszonyunkat kezdte felszínre hozni. A most következő év pedig ráfűződik erre, de most már konkrétan elénk hozza a szabadság témáját.

Ahhoz hogy megértsük miről is szól ez valójában, ahhoz meg kell fejtenünk az idei év számainak az üzenetét.

Elérkezett a 2023-as év és megjelent az első hármas szám az évforduló dátumában, ami 2013 óta nem volt jelen.

Az elmúlt 3 évben csupa kettes és egyes számjegyekből állt az évkezdet dátuma, ami az együttműködés és az önérvényesítés harcáról szólt kicsiben és nagyban egyaránt, illetve arról hogy hogyan lehet ezt a két minőséget egyensúlyba hozni egymással.

Most viszont megjelent a hármas szám, ami a bölcsesség, a több nézőpontúság és a kommunikáció száma, ami azt jelenti, hogy ebben az évben meg kell próbálnunk egy másik szemszögből, vagyis egy magasabb szintről ránézni a személyes életünkre és a világ eseményeire egyaránt. Vagyis nem úszhatjuk meg a gondolkodást, nem elégedhetünk meg a készen kapott válaszokkal, értékelésekkel.

Nekünk is bele kell állnunk a folyamatba, és rendszeresen fel kell tennünk a kérdést, hogy mi a valóság tartama annak, amit látunk, hallunk, és megélünk nap, mint nap. Vajon mit akarnak elhitetni velünk azok, akiknek lehetőségük van arra, hogy sokakat elérjenek a mondandójukkal?

Gyakran meg kell kérdőjeleznünk az információkat, jöjjenek azok bárhonnan, és a józan eszünkre kell hallgatni!

Nézzük meg, hogy milyen feladatokat hoz a személyes életünk szempontjából a 2023-as év.

Vagyis mire kell most figyelnünk, mit kell megtanulnunk, miben tudunk szintet lépni ebben az évben csupán az évszám alapján.

Ahogy 2022-ben is tettem, most is háromféle csoportosításban elemzem az év kezdeti dátumát, és abból fejtem meg az év üzenetét, feladatát. Majd összefésülöm őket egymással.

Először csupán magát az évszámot fogom figyelembe venni, vagyis az 2023 értelmét bontom ki az első szakaszban.

A 2023, egy 25/7-es minőségű év

A Hagyományos számmisztika csak annyit mond róla, hogy 7-es évünk lesz. De ez csupán egy része az értelmezésnek, és nem ad elegendő információt ahhoz, hogy lássuk, hogy mi is történik ebben az évben bennünk, körülöttünk és kollektív szinten.

A SORSKÓD rendszere alapján viszont az összeadás során keletkezett teljes számot értelmezzük, vagyis magát a 25/7-est.

Ha csak egy mondattal szeretném összefoglalni az év jelentését, akkor azt mondhatnám, hogy egyéni és kollektív szinten az ÉV TÉMÁJA:

A szabadsághoz való viszonyunk értelmezése, átalakítása, megélése, az emberi kapcsolatok szempontjából.  

Vagyis hogyan tudom megélni a szabadságomat (5-ös) úgy, hogy közben együttműködöm (2-es) másokkal?

Ehhez a megoldást a 7-es szám adja, ami az elfogadás száma. Jelentése, hogy fel kell hagynom az ítélkezéssel önmagammal és másokkal kapcsolatosan. Fel kell ismernem, hogy mi az, amit még el tudok fogadni, és mi az, ami számomra már nem fér bele a egy adott helyzetbe. Vagyis ki kell jelölnöm a határaimat.

De bontsuk ezt ki egy kicsit jobban!

Az 5-ös szám jelzi magát a témát, ami köré szerveződik az évünk, a 2-es szám pedig megmutatja, hogy milyen szempontok alapján kell ezt megélnünk.

Az 5-ös szám a személyes szabadság száma, a 2-es pedig az együttműködésé.

Minden számnak van pozitív és negatív oldala is, vagyis túl lehet tolni akár az egyik, akár a másik irányba. Minden esetben az a cél, hogy a lehető legjobban éljük meg az adott témát, vagyis hogy megtaláljuk az egészséges középutat.

Nézzük meg mit is jelent ez az életünk szempontjából.

Az 5-ös szám, vagyis a szabadság problematikája a következő lehet:

  • Túltolom a személyes szabadságra való vágyamat, és öntörvényűvé válok. Vagyis csak az érdekel, hogy „Az legyen, amit ÉN akarok!”.
  • Feladom a szabadságomat, lemondok az önérvényesítésről a látszólagos együttműködés kedvéért, vagy pusztán konfliktust kerülésből. „Legyen az, amit TE akarsz.”

Mindkét oldal megjelenhet ebben az évben, mert a sors ki akarja préselni belőlünk a helyes megoldást, az egészséges középutat. A feladat tehát az egyén szintjén, hogy megtanuljam úgy megélni a szabadságomat, hogy közben együtt működjek azokkal, akikkel megosztom az életemet.

Vagyis, miközben természetesnek veszem, hogy úgy élek, ahogy én szeretnék, korlátozások nélkül, ezzel együtt tiszteletben tartom a többiek személyes szabadsághoz való jogát is. Ez pedig csak úgy valósulhat meg, ha együtt tudunk működni egymással. Vagyis a szabadság helyes megélése csak akkor valósul meg, ha képes vagyok mások szempontjait is figyelembe venni. Erre utal a 2-es szám az 25-ös számban.

De nézzük mi a kulcsa ennek, vagyis mi az, ami segíti ennek a folyamatnak a megvalósulását.

A megoldás kulcsa pedig a 7-es szám

Ehhez a számhoz tartozik az elfogadás-ítélkezés témaköre, valamint a határok kijelölése is. Mit jelent ez ebben a helyzetben?

Ha ÉN el tudom fogadni a másik személyiségét, viselkedését, és tudok megértően viszonyulni az igényeihez, ahelyett hogy elítélném, vagy hülyeségnek tartanám a céljait, akkor a pozitív oldalát élem meg a hetes számnak. Viszont ha ítélkezem a másik felett, ha nem fogadom el őt, vagy azt, amit képvisel, akkor tulajdonképpen a negatív oldalon, vagyis a másik pólusnál helyezkedem el.

Az érem másik oldala pedig az, amikor mi vagyunk azok, akit nem fogadnak el, amikor kritizálnak, ítélkeznek fölöttünk, és nem értik meg a céljainkat, és nem támogatnak. Vajon mit tudunk tenni ilyenkor? Itt jön be a 7-es szám másik értelmezése, ami nem más, mint a határok kijelölése.

Tudnom kell, hogy mi az, amit még el tudok fogadni ebben a helyzetben, és mi az, amit már nem tudok, és nem is akarok tolerálni. Ha ez meg van, akkor képesnek kell lennem arra, hogy ezt ki is nyilvánítsam a másik fél felé. Ilyenkor problémát okozhat a 2-es szám árnyoldala, amikor túlzásba visszük az együttműködést, és nem állunk ki önmagunkért…

Hogyan kapcsolódik ez össze a szabadság témájával?

Csak akkor tudom az arany középutat megtalálni a szabadság megélésében, ha ismerem a saját igényeimet, és képes vagyok ezt ki is kommunikálni a körülöttem élők felé. És persze odafigyelek arra, hogy a másik fél mire vágyik, mit szeretne. És innen indul a középút keresése, amikor olyan megoldást kell találnunk a szabadság megélésére, ami mindkettőnk számára megfelelő. Ez pedig csak valódi együttműködés során történhet meg.

Nézzünk egy példát a jól megélt szabadságra:

Egy férfi minden héten 2-3 órát az edzőteremben tölt, mert számára a sport jelenti a feltöltődést, és utána még beül a haverokkal valahová. Eközben a feleség van a gyerekekkel. Cserébe a feleség hetente 2-3 órát tölt kreatív töltődéssel egy rajztanfolyamon, vagy éppen elmegy a barátnőivel beszélgetni. Közben a férfi van a gyerekekkel. Mindketten jól járnak, és a párkapcsolatuk is épül ezáltal.

Ehhez viszont tudnom kell, hogy mire van szükségem ahhoz hogy szabadnak érezzem magam. És azt is tudom, hogy a másik félnek mik az igényei, és ezt el tudom fogadni. És megtaláljuk a megoldást arra, hogy mindketten megéljük szabadságunkat, persze a megfelelő keretek között.

Ha egy kapcsolatban csak az egyik fél éli meg a szabadságát, arra rámegy a kapcsolat… Az önfeladás nem kompromisszum! Az együttműködés közben nem sérülhet egyik fél szabadsága sem.

A 7-es szám pontosan erre tanít minket! Fel kell ismernünk a határainkat, és ki is kell jelölni őket. Ehhez hozzá tartozik az is, hogy meg kell tanulnunk NEMet mondani!

Mikor tudod a legjobban kihasználni ennek az évnek a lehetőségeit?

Ehhez először is fel kell tárnod, hogy Te hogyan viszonyulsz a szabadság kérdéséhez. Ez az év mindenképpen eléd fogja hozni ezt a témát méghozzá azon az életterületen, ami megérett a változásra. Csak akkor tudod kinyilvánítani a saját szabadság igényedet, ha tudod, hogy ez mit is jelent a számodra valójában.

Ehhez válaszolj a következő kérdésekre, lehetőleg írásban, mert akkor sokkal mélyebben fogod megérteni az érzéseidet.

  1. Mikor érzem magam szabadnak?
  2. Mikor érzem azt, hogy be vagyok korlátozva, nem tehetem azt, amit szeretnék?
  3. Milyen helyzetben, és kinek a hatására mondok le „önként” a szabadságomról?
  4. Ki jelenti számomra a legerősebb akadályt az önmagam kibontakoztatásában?
  5. Mit tennék, ha nem kellene megmagyaráznom és megindokolnom a döntésemet senkinek?

Ha ezt az 5 kérdést megválaszolod magadnak, akkor máris közelebb kerülsz a saját igazságodhoz. Rájöhetsz arra, hogyan is állsz valójában a szabadság kérdéséhez, és hol van lehetőséged ezt megélni, és persze hol vannak azok a gócpontok, amelyeken változtatnod kellene.

Ez az év mindenképpen fókuszba fogja helyezni ezt a témakört, ezért hogy ki tudd hozni ebből a maximumot, érdemes már most tudatosan foglalkozni vele.

Ebben a részben csak az évszám elemzéséig jutottunk, de hamarosan tovább folytatom, mert további információk bújnak meg ebben az évkezdő dátumban. Ráadásul egy mini ciklus is kezdődik a mostani évben, amire érdemes már most ráhangolódnunk.  

Kívánom, hogy találd meg a szabadságodat, és ne hagyd, hogy a körülményeid áldozattá változtassanak!TANULD MEG TE IS A SORSKÓD MÓDSZERÉT!

The form you have selected does not exist.

Fedezd fel, milyen titkokat rejt ez az új, 12 számon alapuló számmisztikai rendszer. Ismerd meg önmagad egy új nézőpont segítségével!

Tudd meg, hogy milyen sorsfeladattal születtél a SORSKÓD alapján!

A tanfolyam csak időnként nyitja meg kapuit, ha nem szeretnél lemaradni az indulásról, akkor iratkozz fel az értesítésre!

Bővebb információért kattints a gombra!

>>> SORSKÓD TANFOLYAM