HATÁRAINK FELISMERÉSE – A 2023-as év elemzése 2. rész

Az év nagy kérdése, hogyan tudjuk felismerni, és kijelölni a határainkat, és hogy is állunk az elfogadással.

Vagyis mi történik, amikor korlátozni akarnak minket? Mi az, amit még elfogadunk, és mi az, amit már nem tűrünk. Ez az év fókuszba helyezi ezeket a kérdéseket. De nézzük meg hogyan…

A mostani bejegyzésben tovább folytatom a 2023-as év boncolgatását a SORSKÓD rendszere alapján.

Van még két lépése az elemzésnek, ami segít tovább finomítani az előttünk álló évet. Minél tisztábban megmutatkozik meg előttünk, hogy mi vár ránk, annál jobban tudjuk ezeket a hatásokat a javunkra fordítani.

Első lépésként nézzük meg, hogy mit mutat az évszám, ha 2 darab kétjegyű számra bontjuk fel. Így a 2023-as év egy 20-asból, és egy 23-asból áll. Nézzük mit is jelentenek ezek a számok.

A 20-as szám jelentése

Ez a szám nem újkeletű, hiszem már velünk van az évezredváltás óta, és egészen 2100-ig fogja végig kísérni az életünket. Vagyis olyan feladatot jelölt ki a számunkra, aminek megfejlődésére körülbelül 3-4 generációra van szükségünk. Ez a feladat pedig nem más, mint az együttműködés tanulása minden szinten.

Ha körül nézünk a világban, akkor látjuk, hogy csupán az elmúlt években hihetetlen mértékben erősödött a megosztottság és a széthúzás. Erről szólt az oltottak és oltatlanok ellentéte, a háborús helyzet, és a politikai ellentétek erősödése is.

De ezt látjuk a hétköznapokban is. „Aki nincs velem, az ellenem van”. Vagyis, „ha nem osztod az ÉN nézőpontomat, akkor TE az ellenségem vagy”! Sokszor már nem merünk véleményt mondani. Nem mondjuk ki, hogy melyik párttal rokonszenvezünk, hogy oltás pártiak vagyunk-e, vagy sem, hogy mi a véleményünk az Ukrán háborúról… mert tartunk egymástól.

Elveszett a bizalom a megosztottságban.

A kommunikáció hiánya pedig tovább szítja az ellenségeskedést. A pedagógusok „engedetlensége” ugyanezt a problémát tükrözi. Nincs érdemi beszélgetés a kormány és a pedagógusok között, csupán látszategyeztetés. Ahhoz, hogy átmenjen a valódi mondanivaló, ahhoz értő figyelemre lenne szükség. Ha ez valamelyik fél részéről hiányzik, akkor nem születhet meg se megegyezés, se változás.

A hétköznapokban azt szoktuk mondani poénosan, amikor valamit nem akarunk meghallani, hogy „szakadozik a vonal”. Ugyanez történik ebben a helyzetben is, csak nem kicsiben, hanem nagyban.

Viszont van ebben a helyzetben egy nagyon pozitív, és előre mutató fejlemény. Mégpedig az, hogy a fiatalok, a jövő nemzedéke beleáll ebbe a tiltakozásba, és együttműködik a tanárokkal. Annak ellenére, hogy nem csak szuper tanárok vannak, akik kivívták a diákok megbecsülését…!

De félre tudták tenni az ellentéteket, az ellenérzéseket, és találtak olyan közös célt, amiért érdemes összefogni, együttműködni velük. Sőt a szüleikkel is, ami a kamaszkorban nem igazán egyszerű.

Ebben az életkorban a saját korosztályon belüli azonosulás, elfogadás fontosságának ellenére, vagy éppen pontosan azért, az identitáskeresésé a főszerep. Ráadásul ebben az életkorban nagyon erős az igazságkeresés, valamint a lázadás az igazságtalanság ellen. Ha itt mégis sikerül az összefogás a felnőtt társadalommal, akkor ez nagyon nagy előrelépés!

Példa értékű ez mindannyiunk számára!

Visszatérve a számokra, van még 77 évünk, hogy megtanuljuk az együttműködést. Ja, hogy mi ezt már nem fogjuk megélni? Hát nem…

De a mai fiatalság igen, és pontosan ők fogják elindítani ezt a változást, és fontos, hogy ezt amennyire csak tudjuk, támogassuk!  

A 23-as szám jelentése

Az évszám második fele a 23, amit ha egy számjegyre redukálunk, akkor 5-öt kapunk.

A 23/5 a SORSKÓD alapján azt jelenti, hogy meg kell tanulnunk úgy kommunikálni, hogy megtaláljuk egymással a közös hangot, a közös nevezőt. Vagyis képessé kell válnunk arra, hogy több nézőpontból is értelmezzük az eseményeket. Ennek kulcsa az, ha képes vagyok a másiknak meghagyni a szabad véleményalkotáshoz való jogát, és én is képes vagyok arra, hogy szabadon kimondjam azt, ami bennem van.

Egy mondatban összefoglalva a 23/5 a bölcs együttműködést jelenti a szabadság nevében.

Látható, hogy mennyire szépen kapcsolódik ez a szám, és a jelentése is ahhoz a nagy feladathoz, amit erre a századra választottunk magunknak.

Most pedig nézzük meg 2023 január 1-e energiáját.

Az év első napjának számjegyei: 2023.01.01. Ha összevonjuk, akkor 20+2+3+1+1=27/9-et kapunk.

Vagyis a Sorskód rendszere alapján 27/9-es feladattal indul az év első napja. Márpedig minden kezdet magában hordozza a kiteljesedését.

Ha olvastad az első részt, akkor feltűnhet a számodra, hogy szépen egymásra épül az év rezgése és az év első napja.

Ha nem olvastad még az első részt, akkor itt találod:

->>> 2023-as ÉV FELADATA A SORSKÓD rendszere alapján

Ha csak az évet nézzük, akkor 25/7-es minőséget kapunk, de ha január 1-ét, akkor 27/9-et. Olyan, mintha tovább göngyölítenénk a folyamatot.

  • Az év szerint (25/7) a központi téma, hogy hogyan tudom megélni a szabadságomat, hogy közben másoknak is megengedem ugyanezt. Ez viszont csak akkor működik, ha képes vagyok elfogadó lenni másokkal szemben, és pontosan tudom, hogy mit tudok elfogadni és mi az, ami már elfogadhatatlan a számomra. Ki tudom-e jelölni a határaimat, ha úgy érzem, hogy mások korlátoznak a szabadságomban.
  • A év első napja szerint 27/9) a központi téma az ítélkezéstől mentes elfogadás tanulása az emberi kapcsolatokban. Viszont ehhez kapunk egy új kulcsot (9), mégpedig azt, hogy ez csak akkor fog működni, ha képes vagyok magam függetleníteni mások befolyásától, és képessé válok arra, hogy felismerjem a manipulációt. Vagyis az elfogadás belülről kell, hogy megérjen bennem. Nem dönthetek csak az alapján, hogy mások hogyan vélekednek az adott témát, vagy embert illetően. Természetesen hatással lesz rám mások véleménye, de ebből ki kell tudnom alakítani a saját nézőpontomat, értékrendemet. Csak ezáltal tudok ebben az évben igazi fejlődést elérni.

Összefoglalva

Ebben az évben is három egymásra épülő szám jelzi a feladatot, vagyis a fejlődés útját.

23/5 >> 25/7 >> 27/9

Ez az év egy komoly átértékelést kíván tőlünk.

Meg kell értenünk, hogy mit jelent a szabadság valójában, és ezt a saját és mások életének vonatkozásában is tiszteletben kell tartani. A Covid évek éppen ezt próbálták megtanítani nekünk.

Szembe kellett néznünk azzal, hogy mi az, aminek elvesztése már komoly megpróbáltatást jelent a számunkra. Eközben az összezártság által meg kellett tanulnunk elfogadni, tolerálni egymást a nap 24 órájában. Meg kellett találni a lehetőségét annak, hogy mindenki számára legyen szabad tér, és szabad idő…

Amit ezekből az évekből tanultunk, annak most érkezett el a következő lépcsőfoka.

Most itt van a szabadság lehetősége, a kérdés hogy élünk-e vele, vagy éppen visszaélünk az általa kapott lehetőségekkel. Esetleg a nagy szabadságvágyunk által másokat kényszerítünk a saját szabadságuk feladására.

Mindhárom szám jelzi, hogy csak az együttműködés (2) segítségével tudunk megoldást találnia szabadság helyes megélésére.

Az emberi kapcsolatokban akkor fogunk jól boldogulni, ha elfogadóak leszünk (7) a másik ember másmilyenségével kapcsolatosan. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy elfogadjuk, hogy nem csak egy igazság létezik (3). Idáig viszont csak akkor tudunk eljutni, ha képessé válunk arra, hogy több szempontból vizsgáljuk meg a dolgokat.

A 2023-as év feladata:

  • El kell fogadni mások miénktől eltérő nézőpontját anélkül, hogy ítélkeznénk felettük. „ A TE jelen véleményed a TE személyes tapasztalásodból született, és ezt elfogadom.”
  • A Saját magunk elfogadása fontos feladattá válik, tehát az ítélet mentességet magunkkal szemben is gyakorolnunk kell. „Itt és most ezt tudtam tenni a legjobb tudásom szerint.”
  • Viszont nem hagyhatjuk magunkat mások manipulációja által megtéveszteni, megvezetni. „Ez a TE igazságod, amit tiszteletben tartok, de elvárom a tiszteletet a saját nézőpontomat illetően is.”
  • Ki kell alakítanunk a saját véleményünket, és ennek megfelelően a saját értékrendünket, ami kellőképpen rugalmas kell, hogy legyen, hogy a fejlődésünket szolgálja. „Most ez a véleményem, de megengedem magamnak, hogy új felismerések hatására ez megváltozzon.”
  • Fel kell ismernünk, hogy hol vannak a határaink, és ezt mások számára is érzékelhetővé kell tennünk. „Ez most számomra elfogadhatatlan, ezért nemet mondok, annak ellenére, hogy esetleg megbántalak vele.”
  • Ugyanakkor képes vagyok arra, hogy mások határait, szabadságát tiszteletben tartsam. „Érzékelem a személyes határaidat, és nem lépem át őket, annak ellenére, hogy én másra vágyom.”  

Tehát a 2023-as év megoldó kulcsa:

Képessé kell válnunk arra, hogy bármi is érkezzen az életünkbe, azt mindig több nézőpontból vizsgáljuk meg. Ez egy adott eseményre, valamint mások vélekedésére egyaránt érvényes.

Ki kell alakítanunk a saját személyes értékrendünket, és elfogadni a másik miénktől eltérő véleményét is ítélkezéstől mentesen.

Meg kell találnunk a közös pontokat, és az együttműködés lehetőségét úgy, hogy ne érezzük ezt a személyes szabadságunk feladásának.

Képessé kell válnunk az önálló véleményalkotásra, nem hagyhatjuk, hogy mások erőszakosabb nézőpontja felülírja a saját értékrendünket!

Ehhez kívánok erre az évre mindannyiunknak kitartást, és kellő határozottságot!TANULD MEG TE IS A SORSKÓD MÓDSZERÉT!

Fedezd fel milyen titkokat rejt ez az új, 12 számon alapuló számmisztikai rendszer. Ismerd meg önmagad egy új nézőpont segítségével!

Tudd meg, hogy milyen sorsfeladattal születtél a SORSKÓD alapján.

A tanfolyam csak időnként nyitja meg kapuit, ha nem szeretnél lemaradni az indulásról, akkor iratkozz fel az értesítésre!

Bővebb információért kattints a linkre!

>>> SORSKÓD TANFOLYAM