MIT ÜZENNEK A CSILLAGOK?

Csillagok-járvány

A Koronavírus járvány berobbanása óta, a legelső kérdés, amit föltesznek nekem az, hogy „Mit mondanak a csillagok, meddig fog ez tartani?”

Én pedig minden egyes alkalommal elmondom, hogy az asztrológia nem így működik. Amit valójában látunk, tudunk, az a fölöttünk látható bolygók haladása, és a Földhöz viszonyított látszólagos mozgása. Ebből tudunk következtéseket levonni arra, hogy ez a hatás aktuálisan milyen változásokat tud generálni bennünk. Mit kell megtanulnunk egy járvány helyzet berobbanásakor, illetve ennek eredményeként mit kell megváltoztatnunk a külső és belső világunkban.

Vagyis fordítva működik a folyamat.

 • Adott egy asztrológiai helyzet az égen.
 • Ez leképződik a világba, energia formájában.
 • Beaktivál mindannyiunk saját egyéni világában egy új fejlődési irányt, vagy akár egy számonkérési időszakot.
 • Ehhez pedig hozzárendeződik, vagy akár megteremtődik egy aktuális helyzet a külvilágban, amely segíti ezt a fejlődést.

Tehát a „csillagok”, a bolygók csak azt mutatják meg, hogy milyen irányban kell fejlődnünk. Az utat, amin végig kell mennünk, nekünk magunknak kell megtalálnunk.

Ezért is van az, hogyha körül nézünk mindenki másképp éli meg ezt a karantén helyzetet.

Van aki pánikol a betegség miatt, van aki dühöng, mert elmaradnak a jó bulik, van aki megéli a létbizonytalanságot, mert elbocsátották, vagy mert lecsökkentették a fizetését.

Sokan most döbbennek rá, mennyire túl van terhelve a gyerekük az iskolában, hiszen most első sorból nézheti a tanítást. Van olyan is, aki arra döbben rá, hogy a gyereke jobb képességekkel rendelkezik, mint ahogy azt ő gondolta, de persze a fordítottja is megjelenik. Ez pedig majd az elvárásokat fogja reálisabbá tenni.

Van, aki megéli, hogy teljesen elhidegült a párjától és ez a fő problémája, mások persze pont az ellenkezőjét éli meg. Rájönnek, hogy mennyire szeretnek együtt lenni, csakhogy bedarálta őket a munka és a kötelességek. Most eldönthetik, hogy összeházasodnak, vagy épp gyereket vállalnak. Náluk ez a helyzet a párkapcsolatukat fogja átalakítani.

Vannak, akik nagyon élvezik ezt a helyzetet, végre visszavonulhatnak a külvilágból, és önmagukra fókuszálhatnak. Megáll körülöttük az idő és végre fellélegeznek. Ők azok, akik elkezdik megtervezni az új életüket, mert rájönnek, hogy nem akarják úgy folytatni, ahogy korábban éltek, mert az nem volt már „élet”.

Persze még sorolhatnám a végtelenségig, hogy kinél milyen problémákat vet fel ez a helyzet. Beszélhetnénk a kórházból hazaküldött betegek és családok helyzetéről, a munkahelyek megszűnéséről vagy azokról, akik ténylegesen megbetegednek, vagy akár el is mennek a járvány következtében. De most csak azt szeretném érzékeltetni, hogy mennyire összetett az a hatás, amit a „csillagok” jeleznek.

Mindenkinél más megélést, más felismerést hoz majd ez az időszak, a saját egyéni fejlődési irányának megfelelően. És pont ez a cél.

Azt viszont biztos, hogy egy járványhelyzet nem csak egy kis csoportot érint, hanem itt és most mindenkinek szembe kell néznie valamivel az életében. Ezáltal viszont egy „új értékrend” teremtődhet meg. Minél több ember kezd el másképp gondolkozni és új jövő felé haladni, annál nagyobb pozitív változás fog történni az egész világban.

Most pedig térjünk vissza a „Csillagokhoz” és az eredeti kérdésünkhez:

LÁTHATÓ-E VAJON, HOGY MEDDIG FOG TARTANI A JÁRVÁNY?

Ahhoz, hogy valaminek a kimenetelét meg tudjuk valamennyire „jósolni”, ahhoz tudnunk kell az esemény keletkezésének időpontját, óra percre vonatkoztatva. Egy járvány kitörésének legelső mozzanatát meghatározni lehetetlen. Talán az első eset diagnosztizálása lehetne egy jó kiindulási pont, de akkor felvetődhet az a kérdés, hogy igen, de melyiket vegyük alapul? A kínait, az olaszországit, vagy a magyarországit? Egyáltalán tudja valaki óra percre pontosan, hogy mikor fedezték fel az első koronavírusost az országban?

Vannak persze, akik az országok valamilyen nevezetes eseményéből, például a Köztársaság kikiáltásának dátumából, vagy Pest-Buda egyesítésének dátumából vonnak le következtetést, de ez már a Mundán asztrológia hatáskörébe tartozik. Ez pedig már egy speciális szakterület, és csak azok tudják igazán művelni, akik már elmélyültek ebben és éveket töltöttek az országok helyzetének politikai, gazdasági, és egyéb eseményeinek az elemzésével.

De persze azért vannak olyan támpontok, amelyeket mégis érdemes figyelembe venni, főleg akkor, amikor különleges helyzet van az országban.

Ezek pedig azok a ciklusok, amelyekről már a korábbi bejegyzéseimben is részletesen írtam.

NÉZZÜK AKKOR AZ AKTUALITÁSOKAT:

Most április 22-től május 18-ig elindul egy új ciklus, amely erőteljesen rányomja majd a bélyegét az elkövetkező másfél évre. Asztrológiai szempontból nézve ez alatt a 3 hét alatt 3 bolygó, a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter fog irányt váltani, vagyis előre haladásuk után, most látszólag visszafelé haladnak majd az égi útjukon. Ez pedig a belső munkára, az önszembesülésre helyezi majd a fókuszt.

Ami tovább fokozza ezt a hatást, hogy ez a 3 bolygó nagyon közel helyezkedik el egymáshoz. Ebben a 3 hétben valamelyikük éppen „álló” helyzetben lesz, de lesz pár olyan nap, amikor kettő is egyszerre. Ez az év legfontosabb időszaka, mivel az álló helyzet ötszörösére emeli a bolygók hatását.

Ahhoz hogy megértsük miről is szól majd az elkövetkező időszak, egyenként kell megvizsgálnunk a bolygókat.

NÉZZÜK ELSŐKÉNT A PLÚTÓT

Feladata, hogy gyökeres átalakulást hozzon és megszabadítson az elavult, visszahúzó, idejét múlt dolgoktól, amelyek már nem szolgálják a fejlődésünket. Legyenek azok kapcsolatok, élethelyzetek, tudattalan programok, hitrendszeri blokkok. Első körben rombol, szétszed darabokra, hogy az utolsó érintésekor, másfél év múlva már az újat stabilizálja.

Bármi történhet ebben az időben annak megfelelően, hogy mibe vagyunk beleragadva. A személyes képletünkből tisztán látható, hogy milyen életterület lehet az. Most az átalakulás a lényeg, amelynek éppen a kezdőpontján állunk.

Lehet ez egy:

 • párkapcsolati probléma
 • egy munkahelyi szituáció
 • egy családi helyzet
 • pénzügyi gondok
 • az egészséges életmód témaköre

és persze még sorolhatnám…

Ennek a ciklusnak a következő lépcsőfokai leszenek:

 • 2020 október elején, amikor újra megfordul, a Plútó, hogy elindítsa most már a külvilágban is azt, amit megérleltünk magunkban az elmúlt hónapokban.
 • 2021 január vége, amikor már körvonalazódik, láthatóvá válik az új helyzet.
 • 2021 április vége, május eleje, ekkor újra visszafordul majd a bolygó, hogy elvégezze az utolsó tisztázását, simítását bennünk ennek a változásnak.
 • 2021 október elejére, pedig már az új élethelyzetben folytatjuk tovább az életünket.

Ez lesz a mostani hatások legnagyobb, másfél éves ciklusa. Vagyis a végső rendeződés akkorra várható majd a belső világunkban.

MOST KÖVETKEZZEN A SZATURNUSZ SZEMPONTJÁBÓL EZ AZ IDŐSZAK.

Ő a karma ura, ezért mindig a sorsszerű eseményekre, szükségszerű változtatásokra hívja fel a figyelmet. Rámutat arra, hogy mi az, ami már nem működik az életünkben, ami gátol, akadályoz abban, hogy tovább lépjünk. Szembesít a félelmeinkkel, a korlátainkkal, bárhonnan hozzuk is őket.

Körülbelül 9 hónapot ad arra, hogy végig gondoljuk és felépítsük lépésről lépésre az újat.

Nézzük ennek a következő lépcsőfokait:

 • 2020 szeptember vége, október eleje, ekkor majd 1 hétre újra megáll, és felerősíti azt a témát, amit most május elején jelölt ki a számunkra. Eddig belül zajlottak az események, ez volt a tervkészítés időszaka. Mostantól következik a formába öntés, a megvalósítás. Ezerrel indul előre minden.
 • 2021 január legeleje, elkészült a mű, megteremtődött az új élethelyzet. Itt az új életcél, az új munkalehetőség, az új kapcsolat, az új otthon, az új ÉN…

Ez tehát egy rövidebb ciklus, de sokkal konkrétabb, kézzelfoghatóbb változásokat hoz az életünkben. Ha például most májusban rájössz, hogy ki vagy szolgáltatva a főnöködnek, aki bármikor kirúghat, amikor helyzet van, vagy akkor is, ha nincs, elgondolkozhatsz azon, hogy mik a lehetőségeid, hogyan tudnál olyan életet teremteni a saját magad számára, amiben nagyobb szabadságod lenne. Esetleg elhatározod, hogy elindítasz egy vállalkozást, vagy megtanulsz egy új szakmát. Szeptember végén pedig már körvonalazódik is előtted a „hogyan tovább”.

MOST KÖVETKEZZEN A HARMADIK ÉRINTETT BOLYGÓ, A JUPITER.

Ő alapvetően a nagy szerencse bolygója, de hozzá tartozik a jogszerűség, a hit, az erkölcsi kérdések, és az önazonosság témaköre is. Tehát amikor ő megáll az égen, akkor ezeket a témákat teszi elénk és ez most május 10-én kezdődik és 1 hétig fog tartani.

Ami még érdekesebbé teszi ezt a helyzetet, hogy 10-től 14-ig az állóhelyzetben lévő Szaturnuszhoz fog csatlakozni. Felerősítve, az előző életből hozott, valamint az erre az életre vállalt erkölcsi, jogi, értékrendbeli témákat. Olyan időszak ez, amikor nem lehet köntörfalazni, mellébeszélni, elkenni a problémákat. Eljött az ideje az őszinteségnek, fel kell vállalni és be be kell vállalni a véleményünket, a saját igazságunkat akkor is, ha ezt a másik félnek nehéz lesz elfogadni. Most lehet tiszta helyzeteket teremteni!

Nézzük az ő ciklusát:

 • 2020 szeptember 9-én fejezi be hátráló mozgását, ami a belső folyamatokat segíti. Előtérbe kerül majd, hogy miben is hiszünk, milyen értékrenddel rendelkezünk, és mi a mi igazságunk. Majd egy hétig megáll újra, hogy kikristályosítsa az elmúlt három hónap folyamatait. Most már a külvilágban is elindulhatunk azzal az új szemlélettel, hogy megmutassuk önmagunkat.
 • 2020 december 3-án érkezik arra a pontra újra, ahol májusban megállt az égi útján, de csupán egy napra és rohan is tovább, hogy utolérje a Szaturnuszt, ami december 21-én meg is történik. Most fog beérni az őszinteségünk következménye, és megmérettetődnek azok az erkölcsi, vagy akár jogi történések, amelyek most itt ebben a helyzetben indulnak.

Ami még hab a tortán, hogy pár nappal előtte, december 17-én a Szaturnusz átlép a Vízöntő jegyébe, elindítva ezzel egy új korszakot, amelyből ízelítőt kapunk ez év március 22-e és július 1. között. Vagyis még több mint a fele előttünk van… Majd december 19-én a Jupiter is átlép a Vízöntő jegyébe…

Ezeket a hatásokat majd akkor lesz érdemes tovább elemezni, hiszen sok változás vár még ránk az elkövetkező hónapokban.

ÖSSZEFOGLALVA:

Most ebben a járványhelyzetben asztrológiai szinten az a különleges, hogy egyszerre három bolygó tánca, hatása adódik össze egymással, és ráadásul ebből kettő sorsbolygó. Ebből is az következik, hogy ami most történik körülöttünk, az sorsszerű, és lélek szinten bevállalt történés.

Mire is számíthatunk valójában?

Előre bocsátom, hogy nem vagyok mundán asztrológus, de azért kirajzolódott egy pár dátum előttem, amit szeretnék megosztani veletek. Ez az én olvasatom szerinti lehetséges forgatókönyv…

 • Május 19 után valószínűnek tartom, hogy elkezd csendesülni a járványhelyzet.
 • Július 1-től visszarendeződés kezdődik, próbáljuk újra stabilizálni az életünket a munka frontján. Talán ekkor fog megszűnni teljesen a karanténhelyzet is.
 • Október elsejétől viszont az a gyanúm, hogy újra elindulunk a mostani irányba, esetleg jön a második hullám.
 • A december pedig egészen a következő év elejéig hasonló képet mutat, mint a mostani helyzet.
 • Utána viszont már rendeződnek a dolgok körülöttünk, és 2021 októberére érik be mindaz, amit most teremtünk egyénileg és kollektív szinten egyaránt.

Mitehát a feladatunk?

Most kell odafigyelni arra, hogy milyen jövőt teremtünk.

Most kell mélyen magunkba nézni, hogy felismerjük azt, hogy mi az, amit másképp akarunk csinálni ezután!

Most kell megtalálni azt az új utat, amin el akarunk indulni!

És most kell elképzelnünk, hogy milyen világban szeretnénk élni.

Mert amit el tudunk képzelni, arról már van KÉPünk, és ezáltal meg is tud valósulni!

Ehhez kívánok mindannyiunknak, sok erőt, hitet és bölcsességet!