ÉRZELMI HULLÁMVASÚTON

Nagyon sok új energiát éltünk meg az elmúlt hetekben.

Legutóbb 2014 nyarán élhettünk meg ehhez hasonló időszakot. Ekkor találkoztunk a SORSKÓD alapján ugyanazokkal a számokkal, feladatokkal és energiákkal.

Ez az időszak a szeretet szempontjából történő megéléseket helyezte életünk fókuszába. A bölcsesség szempontjából történő szemlélődést felváltották az érzelmek. Vagyis bármi is adódott az elmúlt hónapokban, azt most nem az értelmünkkel, hanem a szívünkkel kellett megtapasztalni és feldolgozni.

Ez az időszak viszont most nem a „szeressük egymást gyerekek” életérzést hozta elénk, sokkal inkább egy érzelmi hullámvasútra ültetett föl minket, amit ésszel nem lehetett feldolgozni, kezelni… ezt meg kellett élni…

Ez az új energia minden szempontból emberpróbáló volt.

Nagyon sok támadásról olvastam az elmúlt időszakban az online térben is. Olyan emberek kényszerültek arra, hogy kiálljanak magukért, hogy meghúzzák a határaikat, akik szeretettel, és empátiával fordulnak mások felé, és segítenek ott, ahol tudnak. De őket is utolérte az ítélkezés, a bántás.

Egyértelműen megmutatkozott, hogy sok esetben nagyon nehéz az életünkben felmerülő problémákat, helyzeteket a szeretet szempontjából kezelni. Ehelyett inkább érzelmi sebeket szerzünk, és adunk egymásnak. Vannak, akik feljogosítva érzik magukat, hogy osszák az észt, és ítélkezzenek mások felett anélkül, hogy tisztában lennének a valódi igazsággal. Ők azok, akik nem teszik fel maguknak a kérdést, hogy vajon segítek, vagy ártok azzal, amit kimondok?

Nem beszélve azokról, akik tényleg ártó szándékkal fordulnak a másik felé… Persze emögött az érzelmek széles skálája húzódik meg.

Az elmúlt hónapok a szeretet alapú kapcsolatok hátterében megbúvó problémák kerültek a fókuszpontba.

Ide tartozik a szűkebb, és tágabb értelemben vett családunk, a szüleink, a testvéreink, a gyerekeink, a szerelmi partnereink, a rokonaink és persze a házastársunk is. Szembe kellett néznünk azzal, hogy működik-e a szeretet ezekben a kapcsolatokban.

Vagyis tényleg szeretettel tudunk-e egymáshoz kapcsolódni, vagy inkább csak elvagyunk egymással, mert a vér, vagy egy korábbi szerződés összeköt minket…

Ahhoz hogy megértsük, hogy mi húzódik meg a szeretet kapcsolatok feszültségeinek a hátterében, ehhez érdemes elolvasni újra a 2023-as év SORSKÓD elemzését. Amit abban kibontottam, az pont ezekben a hónapokban csúcsosodott ki.

>>>Kattints ide, ha szeretnéd elolvasni a: >>> 2023-as év SORSKÓD elemzését.

Röviden annyi, hogy az évszám, és az év első napjának elemzésében is megjelenik központi témaként az ítélkezés és a feltétel nélküli elfogadás. Márpedig aki tényleg szeret, az nem ítélkezik, hanem képes elfogadni a másikat olyannak amilyen. Ezek nélkül pedig nem beszélhetünk igazi szeretetről…

Azoknak áll hatalmában leginkább megbántani minket, akiket szeretünk.”

Csíkszentmihályi Mihály

Az elmúlt időszak pedig pont ezeknek az árnyoldalát hozta elénk. Vagyis felerősödött a bántó, ítélkező viselkedés, kommunikáció, felerősödött az elvárás, vagyis csak akkor vagy megfelelő, elfogadható, ha azt teszed, amit a másik jónak tart, illetve, amit ő elvár tőled.

Tehát a szeretet alapú kapcsolatokban ezekkel a problémákkal szembesültünk az elmúlt időszakban. Vagyis ez az időszak a szeretet szempontjából akart nekünk megtanítani valamit.

Szembe kellett néznünk azzal, hogy működik-e a szeretet a közeli kapcsolatainkban?

Felmerült az elmúlt időszakban az önmagunk szeretetének a kérdése is. Vagyis, hogy

  • Képesek vagyunk-e szeretni magunkat a hibáinkkal együtt, akkor is, ha mások ítélkeznek felettünk?
  • Kinek a véleménye fontos a számunkra, és mi a mi belső igazságunk?
  • Illetve milyen gyerekkori sémák működtetik az életünket…?

Ráadásul ide tartozik még annak a felismerése, hogy mi az, ami belefér számunkra egy kapcsolatban, és mi az, ami már nem. Vagyis mi az, amit még tudunk tolerálni, és mi az, ami már túl van a tűrőképességünk határán.

Ha ezt felismerjük, akkor pedig önmagunk védelmében kell meghúzni a határokat. Milyen érdekes maga a szó, hogy önMAGunk. Vagyis pontosan a legmélyebb részünk védelmében kell felismernünk, hogy hol van az elég, amit már nem tűrünk tovább. És bizony lesznek, akiktől távolabb kell lépnünk, hogy megóvjuk magunkat, a saját belső békénket.

Ha voltak ilyen tapasztalataid, és értek sérülések az elmúlt hónapokban, akkor érdemes ezeket most leírni, összesíteni, hogy lásd mit ismertél fel, hová jutottál el ebben az időszakban.

Persze lesz még bőven időnk arra, hogy a felismeréseinket tovább bővítsük, mivel a következő évek nyári hónapjai szintén hasonló energiákkal érkeznek majd.

Most viszont visszatérünk egy kicsit a „földi síkra”, és ismét jönnek a huszonos, harmincanos napok. ebben a hónapban az átértékelésről szól, vagyis arról, hogy mit tanultunk, és hogyan tudjuk a korábbi időszak tapasztalatait átültetni a gyakorlatba?

Visszatérünk a szellemi síkra, vagyis tanulni kell mindenből, és a bölcsebbé válni minden témában. A szeretet szempontját felváltja a logika, a megértés, és a kommunikáció. Kicsit megpihenünk a sok érzelmi felbolydulás után.

Mit tehetünk magunkért?

Érdemes most lejegyezni a felismeréseidet, hogy megerősítsd magadban a tanulságokat. Hagyhatsz magad számára üzeneteket is, hogy mire érdemes figyelned majd a jövőben, ha hasonló helyzetbe kerülsz. Később bármikor előveheted a jegyzetedet, és egyensúlyba hozhatod magad a saját gondolataiddal, tanácsaiddal.  

Kívánom, hogy megerősödve kerülj ki ebből az időszakból, és ne feledd, még nincs vége, de…

Mindaz, amit most megtapasztaltál, felismertél átsegít majd a következő hullámvölgyeken!