Átértékelés, továbblépés és a Plútói fordulat

Folytatom a sort az őszi Plútói fordulattal.

Ahogy az előző bejegyzésben kibontottam az augusztus vége szeptember elején történt eseményeket, most ugrunk egy hónapot előre, és meg is érkezünk október elejéhez, a Plútó fordulópontjához. 

Mivel az asztrológiai események pontos dátuma előtt már érződnek az energiák, és azt követően is, így plusz-mínusz két héttel meghosszabbodik az éppen aktuális hatás. Így viszont, ahogy vége az egyik bolygó energiájának, azonnal belekerülünk a másik hatáskörébe. 

Mégis jól érzékelhető különbség van a kétféle mintázatban. Az Uránusz fókuszpontjáról, és ennek az életünkre gyakorolt aktuális hatásáról, a korábbi bejegyzésemben írtam, ha még nem olvastad, akkor IDE kattintva meg tudod nyitni.

Nagyon szépen külön lehet választani a kétféle hatást, és érdemes is, mert akkor fogjuk igazán megérteni a miérteket. Nem mindegy, hogy milyen leckével érkezik az egyik, és mivel a másik bolygó.

A Plútói fordulat csúcspontja október 7-e és 13-a között volt. Vagyis szeptember második felében már érezhető volt ez az energia, és egész októberben végig kísért minket.

Míg az Uránusz elsősorban a szabadság, és önazonosság kérdéskörét feszegeti, addig a Plútó felveti a kérdést, hogy mi az a téma, illetve élethelyzet, ami már akadályozza a fejlődésedet? Vagyis mi az, aminek az elengedése által tudsz csak tovább lépni az utadon.  

A Plútó a gyökeres változások bolygója. A nem működő kereteket szedi szét, hogy másfél év alatt összerakja az új, és működőképes rendszert.

Míg az Uránusz villámcsapásszerű hatása váratlan kiszámíthatatlan helyzeteket generál, és ott hagy minket a romok között, addig a Plútó szétrobbantja azt, ami már nem támogatja a fejlődést, DE megteremti az újat, a jobbat.

Tehát, az Uránusz a változás, a Plútó pedig a gyökeres átalakulás.

Ha valami meghatározó esemény történt veled októberben, akkor mindenképpen arra biztatlak, hogy nézz szembe azzal, hogy hol tartasz ezen az életterületen.

Itt viszont meg kell állnunk egy kicsit.

A Plútó két különböző ciklusának találkozása

Ugyanis kétféleképpen kell elindulnunk a helyzet értelmezésében.

 • Ha azzal a témával, amibe most bele futottál már találkoztál másfél évvel ezelőtt is, akkor örülhetsz, mert ezek szerint valami most lép a beérés fázisába.  
 • Viszont, ha 2023 májusában találkoztál ezzel a problémával, vagy hasonló helyzettel először, akkor ez még a változás szakaszát jelzi, amikor még a romboláson van a hangsúly, nem az építésen.

Ennek az az oka, hogy a Plútó éppen most zár egy olyan ciklust, ami 2022 májusában kezdődött, és ezzel párhuzamosan most lép a második fázisba a 2023 májusában indult átalakulás.

Azt, hogy éppen melyik ciklus aktiválódik nálad, azt csak Te tudhatod. Ehhez van szükség a mély önszembesülésre, önfeltárásra, hogy szembe nézzünk azzal, hogy hol tartottunk az első aktiválódás idején, és mit borított nálunk az az időszak. És a lényeg, hogy hol is tartunk most…?

Vannak a Plútónak azért olyan kulcsszavai, amelyek segítségével be lehet azonosítani a sérüléseket

A legfontosabb témák a következők lehetnek:

 • Vezetők, vagyis főnökök viselkedése által történő sérülés,
 • Hatalommal való visszaélés,
 • Manipuláció, befolyásolás,
 • Zsarolás, korrupció,
 • Titkos dolgok, alvilági elemek,
 • Szexualitással kapcsolatos problémák
 • Betegségek, immunprobléma, daganatos betegségek, vastagbél problémák, stb

Vagyis ha bármelyikkel találkoztál most októberben, akkor érdemes kicsit mélyebbre tekinteni, hogy felismerd, hogy mikor éltél meg hasonlót korábban…

És máris hozzáteszem, hogy mi az, amire érdemes időt szánni, mert ez az, ami a legjobban támogatott a mostani időszakban. Ez pedig nem az más, mint:

 • az önismeret,
 • az önfeltárás,
 • az önfejlesztés.
 • Kutakodás a múltban, a családi rendszereben, és akár előző életekben.  

De lássuk egy példát arra, hogy hogyan lehet felismerni egy adott helyzetben a mögöttes tartalmat, vagyis hogy mire akar minket megtanítani egy helyzet.

Ehhez ismét ugyanazt a példát hozom neked, amit az előző bejegyzésnél is használtam. Mégpedig azért, hogy lásd, hogy egy adott helyzet mennyire másként tükröződik egy Uránuszi, és egy Plútói időszakban. Hiszen mást akarnak nekünk megtanítani…

Nézzünk meg tehát a példát a Plútó szempontjából

Tegyük fel, hogy támadás ér a munkahelyeden egy olyan személy részéről, akit eddig nagyra értékeltél. Teljesen lesújt a helyzet, nem érted miért történt ez veled…

Ha ez a történés október elejére tevődött, akkor ez a változás egyértelműen arra irányítja a figyelmedet, hogy vannak olyan dolgok jelenleg az életedben, amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet. Amelyek megértek arra, hogy átalakuljanak.

Ha a példánál maradunk, akkor az a beosztás, feladatkör, amit eddig elégedettséggel töltött el megérett a változásra. Valószínű, hogy már nem visz előre. Lehet, hogy elérted ebben a munkakörben a maximumot, és változásra van szükség ahhoz, hogy tovább tudj lépni.

Ez lehet egy új munkakör, egy új képzés, vagy egyszerűen csak annyi, hogy felismerd, hogy mi akarsz lenni, ha nagy leszel…

Más szempontból értelmezve a helyzetet, valószínű, hogy ez a kolléga magasabb beosztásban van. Ebben az időszakban a hatalmaskodás, és mások leuralása benne van a térben, ezért a konfliktusok hátterében ezt a mintát találhatjuk. „Én tudom a tutit, és annak kell lenni, amit én akarok… „ Vagyis megjelenik a féltékenység, a hatalomféltés, az irigység, amit szintén a Plútóhoz kapcsolhatunk. A lényeg, a másik ember leuralása, ellehetetlenítése, vagy akár megsemmisítsen. 

Felmerülhet benned is a kérdése, hogy OK, de mit kell megtanulnom ebből a helyzetből?

Itt az idő, hogy elgondolkozz azon, hogy

 • Hol vagy elakadva, mi az, ami akadályoz téged jelenleg?
 • Hol érzed magad beszorítva, akadályozva?
 • Fel kell mérni, hogy milyenek kilátásaid itt ezen a munkahelyen.
 • Tudsz-e valamit tenni azért, hogy elkerüld a hasonló helyzeteket?
 • Hogyan viszonyulsz a hatalomhoz, és a magasabb pozícióban lévő emberekhez?
 • Mi váltotta ki a támadást, mi a te részed ebből, és mi az övé?
 • Végig kell gondolnod, hogy mi az életed valódi célja, hogyan képzeled el a jövődet, és ez mennyire van ez összhangban azzal, amit most csinálsz?
 • Vagyis elérkezett az idő, hogy mélységeiben lásd a nagyobb összefüggéseket az életedben. Tehát fel kell tenned magadnak a legfontosabb kérdéseket…

Ahogy látod, a történet ugyanaz, de amit benned elindít, és amiben fejlődni kell, az különböző. Vagyis a két különböző bolygóhatás teljesen más feladattal érkezik, és más irányba fogja terelni az életedet. Ezért érdemes tudni, hogy egy adott esemény milyen energiák hatása alatt történik.

Hogyan alakul vajon az októberi események kimenetele?

 • Ha ez már egy lezáruló folyamat, és már másfél éve is hasonlót éltél át, akkor bizony elérkezett a lezárás, és a továbblépés ideje. Valószínű már meg is hoztad a döntést, vagy legalább is már tisztán látod, hogy merre tovább.
 • Viszont, ha csak ez év májusában találkoztál először hasonlóval, akkor még van időd, hogy átgondold, hogy hogyan képzeled a jövődet, mik a céljaid, és kitaláld, hogyan tudod őket megvalósítani.

Lássuk, mikor érkeznek a következő fordulópontok.

 • Első érintés 2023 április 27-május 4-ig (plusz-mínusz 2 hét!)
 • Második lépcsőfok 2023 október 7-13
 • Harmadik lépcsőfok 2024 január 31.
 • Negyedik lépcsőfok 2024 április 29-május 6.
 • Ötödik lépcsőfok: 2024 október 8-15.
 • Hatodik lépcsőfok, vagyis a beérés 2024 december 6-a

Ahogy láthatod, nagy út van még előtted. Az október csupán elindít egy változást az életedben, de a fejlődés lépcsőfokai még előtted állnak. Vagyis lesznek még olyan időpontok, amelyek újra felszínre hozzák majd benned a most felmerülő kérdéseket, és tovább lendítenek majd a megoldás felé. Minél tudatosabban, felkészültebben haladsz az életcélod felé, annál könnyebb lesz majd az előtted álló időszak.

Ha pedig azok közé tartozol, akik épp most értek a beérés szakaszába, akkor sok sikert kívánok neked ehhez az újjászületéshez!

Ha pedig nem történt veled októberben semmi eget rengető, és mégis itt vagy, akkor gratulálok neked a tanulási vágyadhoz. Sokat fogsz majd ebből profitálni az elkövetkező 21 évben, amikor ez a két energiaminőség tartósan összekapcsolódik egymással, vagyis amikor a Plútó a Vízöntő jegyébe lép.

Hamarosan érkezem erről is egy részletes elemzéssel.