Fokozódó kiszámíthatatlanság, és a szabadság felértékelődése

Április 21-én hajszálpontosan együtt áll az Uránusz és a Jupiter a Bika jegyének 21 fok 49 percén.

Ez a két nagy bolygó 14 évente találkozik egymással, vagyis az életünk során 6 alkalommal tapasztalhatjuk meg ezt a különleges minőség.

Persze az sem mindegy, hogy ez a kapcsolódás melyik állatövi jegyben jön létre. Ha a mostanihoz legjobban hasonlító Uránusz Jupiter együttállást keressük, akkor 1941 májusáig kell visszamennünk az időben. Ez az időszak pedig a második Világháború előszobája volt. Ekkor jött létre legutóbb ez a találkozó a Bika jegyében, mégpedig elég közel a mostanihoz.

Meg kell említeni azt is, hogy ezek a találkozások általában nem csak egyetlen egy időponthoz kötődnek. Az együttállás a bolygók látszólagos hátráló mozgása miatt 3 alkalommal is bepontosodik egy adott ciklusban. Vagyis az Uránusz és a Jupiter első és utolsó összefonódása között körülbelül fél év telik el. Ezért a két bolygó energiáinak összekapcsolódása fél év alatt bontakozik ki teljes mértékben.

Vannak viszont olyan együttállások, amelyek csak egyszer jönnek létre, ilyen volt a 1941-es nagy találkozó, és a mostani is. Ezek viszont gyakran besűrűsítik az eseményeket. Ekkor a ciklusok egy két hónap alatt robbantják be az eseményeket.

Ha követed az írásaimat, akkor már tudod, hogy nagy jelentőséget tulajdonítok a bolygó ciklusoknak, mert a személyes életünkben ezeknek van kiemelkedően nagy jelentősége. A nagy bolygó találkozások inkább társadalmi szinten hoznak átalakulásokat, de ez pedig óhatatlanul is hatással van a személyes életünkre. Hiszen, ha megváltoznak a körülményeink, akkor az begyűrűzik a mi kis világunkba is.

Ez a mostani ciklus ugyan rövidebb, mint az egyes bolygók által létrejövő, de társadalmi szinten hatalmas jelentősége van. Mielőtt belemegyünk a mostani találkozás hatásának értelmezésébe, nézzük meg először, hogy ez a két bolygó milyen minőségeket képvisel a világunkban.

Milyen energiák kapcsolódnak egymáshoz az Uránusz és a Jupiter találkozásakor?

A Jupiter

Társadalmi szinten a jog, az igazság, az erkölcs és a hit témakörét kapcsoljuk hozzá. Éppen ezért hozzá tartozik a politika, és a körülöttünk lévő világ törvényi szabályozottsága is.

Minőségek pedig, amiket a Jupiterhez rendelünk: kiterjedés, optimizmus, lelkesedés, növekedés. Őt nevezzük a Nagy szerencse bolygójának. Legfőbb tulajdonsága, hogy mindent felfúj, a jót és a rosszat egyaránt.

Az Uránusz

Világi szinten a változás, a káosz, az anarchia, a lázadás, és a szabadság megélése, és a róla alkotott nézetek tartoznak hozzá.

Minőségek pedig, amiket az Uránuszhoz rendelünk: a kiszámíthatatlanság, lázadás, újítás, forradalmi változások, fokozódó szabadságvágy, bevillanás szerű megvilágosodás. Persze lehet még folytatni a felsorolást, de most egyenlőre maradjunk ezeknél.

Az Uránuszról már sokszor írtam az elmúlt időben a Plútó jegyváltása kapcsán, a mostani Jupiter Uránusz együtt állás tovább fokozza a Vízöntő minőség jelenlétét az életünkben.

Minden nagyobb égi energiát, bolygókapcsolódást két szinten érdemes megvizsgálni:

 1. Hogyan hat ez az energia a körülöttünk lévő világra, vagyis társadalmi szinten mire számíthatunk?
 2. Hogyan mutatkozhat meg ez a hatás a személyes életünkben, és a közvetlen környezetünkben.

Éppen ezért ezt a hatást is két részletben fogom elemezni.

Hogyan hat társadalmi szinten az Uránusz Jupiter összefonódása?

Ahhoz hogy a társadalmi hatását megértsük, vissza kell kanyarodnunk a múltba, hogy lássuk milyen energiákat mozdított be a korábbi időkben ez az együttállás. Az elmúlt hat Uránusz-Jupiter összefonódás az, ami a mi életünk szempontjából jelenetős, ezért bőven elég ezt megvizsgálnunk, hogy észrevegyük a hasonló mintázatokat. 

Lássuk melyek voltak az Uránusz Jupiter együttállás korábbi dátumai.

IDŐVONAL

A táblázatokban szereplő időpontokban találkozott egymással az Uránusz és a Jupiter. Ahol csak az első találkozás időpontja van feltűntetve, ott csak egyszer jött létre az együttállás.

Ha érdekel, hogy mi történt ezekben az időszakokban a nagyvilágban, akkor érdemes kicsit kutakodnod, mert nagyon érdekesek az összefüggések.

Most viszont csak a Magyarországi eseményeket szedtem össze, mert ezek sokkal közelebb állnak hozzánk.   

Magyarországi események (1954-1955):

 • Rákosi Mátyás utolsó hatalomátvétele és ezzel az államszocialista rendszer megerősítése.
 • Kádár János 1953-as bebörtönzése után ebben az évben rehabilitlják.
 • A MSZMP kongresszusa, Rákosi Mátyást újraválasztják a párt első titkárának.

Magyarországi események (1968-1969):

 • Prágai Tavasz hatása alatt Magyarországon is erősödtek a reformigények
 • Gazdasági reformok és stratégiák, amelyek célja a gazdaság modernizációja és a termelékenység növelése.
 • Az első szines TV adás sugárzása hazánkban.

Magyarországi események (1983):

 • Magyarország folytatta a külpolitikai kapcsolatok erősítését.
 • Enyhe politikai liberalizációk történtek, de ellenőrzött maradt a Kádár-rendszer által.
 • Kezdtek megjelenni az első magánvállalkozások.

Magyarországi események (1997):

 • Magyarország NATO-csatlakozásának előkészülete, tárgyalások.
 • Előkészületek az Európai Unió csatlakozására.
 • Tömeges privatizáció és gazdasági reformok.
 • Korrupciós botrányok és rendőrségi reformok zajlottak az országban.
 • Az OTP Bank privatizációja az utolsó fázisba lépett, elkezdődött a magyar bankrendszer átalakítása.

Magyarországi események (2010-2011):

 • Magyarország EU-elnöksége
 • Elfogadták az új Alaptörvényt, amely komoly vitákat váltott ki belpolitikai körökben.
 • Az Orbán-kormány átalakította a közmédia struktúráját és működését, ami vitákat váltott ki a médiaszabadság kérdésében.
 • Súlyos árvizek az országban

Az 1941-es évek Jupiter Uránusz együttállását hagytam a végére, mert ekkor volt a Bika jegyében legutóbb ez az összekapcsolódás. Ez az állatövi jegy a biztonság és a stabilitás jegyeit hordozza magán. Az itt haladó Uránusz ezeket a kereteket rendíti meg a világban.

Ha belegondolunk abba, hogy 2019 tavaszán lépett át az Uránusz ebbe a jegybe, és nem sokkal utána belépett az életünkbe a Covid, és minden, ami ezzel járt. Ha innen nézzük a mostani összefonódást, akkor már érthető, hogy milyen energiákat mozdít be az életünkben.

Uránusz Jupiter együttállás a Bika jegyében

1941 április-május Magyarországon:

 • Magyarország csatlakozása a második világháborúhoz (1941. április 3.)
 • Magyar hadsereg bevonulása Jugoszláviába (1941. április)
 • Budapest megtámadása a brit légierő által (1941. április 4.)
 • Zsidóüldözések és deportálások kezdete (1941. május)
 • Gazdasági és ipari termelés mobilizálása a háborús erőfeszítésekért.

Ahogy láthatod, ebben az időszakban meghatározó jelentőségű események történtek hazánkban. Ez persze nem jelenti azt, hogy tuti most is hasonló történésekre számíthatunk. Bár a körülöttünk zajló események, az Orosz Ukrán háború, valamint az Izraeli támadás Irán ellen nem a béke felé tereli az eseményeket.

Az biztos, hogy a régi keretek leomlására számítani lehet.

Lássuk milyen energiák működnek bennünk az Uránusz-Jupiterrel találkozásának hatására.

Ahogy már említettem a Jupiter mindent felerősít, felnagyít, amivel kapcsolatba kerül. Ezt most az Uránuszi energiákkal, minőségekkel teszi.

Vagyis:

 • Hatalmas lendületet kap a szabadságvágyunk. Nem tudjuk elfogadni azokat a kereteket, amelyekben bezárva érezzük magunkat. Szóljon ez akár a társadalmi, akár a magánéleti helyzetekről.
 • Felébred a bennünk élő lázadó. Vagyis, ha valamiből elegünk van már egy ideje, de eddig tűrtük, akkor most képesek vagyunk beleállni a helyzetekbe, és változtatni rajta.
 • Felerősödik a türelmetlenség bennünk, nehezen bírjuk a szabályokat, a kötöttségeket, és az értelmetlen korlátozásokat.
 • A szabadságról alkotott nézeteink is átalakulóban vannak. Ami eddig elfogadható volt a számunkra, és nem is vettük észre, hogy zavar, az most láthatóvá, és feszítővé válik.
 • Hirtelen felismeréseink lehetnek, villanásszerű megvilágosodások jöhetnek. Olyan akadályozó tényezőket ismerhetünk fel az életünkben, amely eddig a homályban voltak.
 • Új szempontok válnak láthatóvá, és ezek bevilágítják a múltunkat, és az egész életünket.
 • Elegünk van az állandó alkalmazkodásból, a behódolásból, önazonosak akarunk lenni végre.

Láthatod, hogy ez az energia egyfajta tisztító hatással lehet ránk, ha képesek vagyunk meglátni a pozitív oldalát. Persze sokszor ez a felszabadulás konfliktusokat és rombolásokat eredményezhet. De mindenképpen egy önazonosabb élet vár ránk utána.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez az év a SORSKÓD rendszere alapján a felelősségvállalás éve is. Ebből a szempontból egyszerre nehéz, és egyszerre segítő ez az energia.

Ha a biztonság megőrzése a cél, akkor nehéz most ezt a lázadó energiát, és sodró lendületet kordában tartani. Viszont ha a saját korlátainktól szeretnénk megszabadulni, és önmagunkért, a saját jóllétünkért akarunk felelősséget vállalni, akkor ez a mostani időszak hatalmas segítség lehet.

Itt is az egyensúly a lényeg, hogy képesek legyük beállni középre!

Vagyis ebben az időszakban különösen fontos, hogy felelősséget vállaljunk a viselkedésünkért, a cselekedeteinkért, a szavainkért, az életünkért, és nem utolsósorban önmagunkért.

Ehhez kívánok bölcsességet mindnyájunknak!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük