A SZABADSÁG KARMÁJA – ÚJ FELVONÁS

Uránuszi hatások 2022 júliusától

Az elmúlt 2 hét történései alapjaiban rázta meg az eddigi biztonságosnak hitt világunkat. Ahogy a paraszt bácsi a repülőn viccből ismerjük: „Erre számítottam. Erre is! Na, erre nem számítottam” Vagyis a nyakunkba kaptuk az egészet…

Ez a vicc tökéletesen tükrözi az Uránuszi mintázatok lényegét, ami nem más, mint a váratlanság, és a kiszámíthatatlanság.

Az elmúlt két hétben két fontos korlátozás is bevezetésre került. Az egyik a KATA módosítása, a másik a Rezsicsökkentés csökkentése. Mindkettő húsbavágó, és váratlan fordulat mindannyiunk számára, ami a folyamatosan növekvő árak, és a forint romlása mellett, sokak számára teljes kilátástalanságot eredményez.

De ennek hatása majd csak október, november környékén fog kristálytisztán megmutatkozni, amikor megérkeznek az első áram, és fűtésszámlák…

Most jelenleg azzal szembesülünk, hogy az életünk kiszámíthatatlanná, és tervezhetetlenné vált. Nem tudjuk kézben tartani a sorsunkat, a fejünk felett hoznak döntéseket, így kiszolgáltatott bábként veszünk részt a saját életünkben. Tökéletes analógiája ez a helyzet az Uránuszi mintázatnak.

De lássuk hogyan is mutatkozik meg a jelen kilátástalansága az asztrológia tükrében.

Amikor egy születési horoszkóp valamelyik elemét az Uránusz bolygó aktiválja, akkor azt tanácsolom, hogy készülj a kiszámíthatatlanra, és a változásra. Ekkor semmi sem biztos, mert váratlan, előre nem látható események történnek velünk.

Amióta foglalkozom az asztrológiával, vagyis kb. 25 éve, minden Uránuszi tranzit alkalmával próbáltam valami kapaszkodót találni a saját képletemben, hogy fel tudjak készülni arra, hogy mi is fog történni valójában. Persze Bika nappal nem is tehetnék mást… 😉 Bármit is sikerült megfejtenem, mindig érkezett olyan esemény, amire aztán végképp nem számítottam.

Volt közöttük váratlan utazás, és baleset is… Mindig úgy fogtam fel, hogy ezek az időszakok a rugalmasságra tanítanak.

Minden bolygó energiáját megélhetjük alacsony és magas szinten is egyaránt. Maga az Uránusz a megújulás, a szabadság, az önazonosság, a kibontakozás lehetőségét éppúgy hordozza, mint a szakadást, az összeomlást, a váratlan eseményeket, tragédiákat, a szabadság bekorlátozódását, a lázadásokat, valamint az esetleges forradalmak lehetőségét is.

Nem véletlenül kötik össze a Vízöntő jegyét, és az őt uraló Uránusz bolygót a Francia forradalommal.

Az Uránusz feladata, hogy felrázzon minket, hogy új utakat találjunk, hogy megtanuljunk kiállni magunkért, és másokért is. Ilyenkor megszűnik a látszólagos biztonság az életünkben, összeomlik minden, ami eddig a stabilitás illúzióját keltette bennünk. Próbára tesz minket az élet, felmerül a kérdés, hogy képesek vagyunk-e a megújulásra, a változtatásra, és hogy mennyire vagyunk azonosak azzal a képpel, amit a külvilág felé mutatunk.

Személyes szinten felmerül a kérdés, hogy az a kép, amit a facebook profilunk görgetése közben lát egy külső szemlélő, mennyire azonos azzal, akik valójában vagyunk, és ahogyan élünk?

És a legfontosabb kérdés, hogy mit is jelent számunkra a szabadság? Hol van az a pont, amikor már nem tudunk együtt élni valamivel anélkül, hogy ez ne lenne egyenlő önmagunk feladásával? És mit teszünk ekkor…?

Az Uránuszi ciklusokról korábban is írtam már, de ez a mostani időszak más szempontból válik nagyon fontossá mindannyiunk számára. Július 26- án a Felszálló Holdcsomópont, és az Uránusz együttállásba kerül a Bika 18°35’-én. Mivel plusz, minusz 2 hétig nagyon erős ez a hatás, így a július közepétől történő eseményekben már kirajzolódik ennek a mintázatnak a jelentősége a személyes életünk vonatkozásában.

Ez pedig azt jelenti, hogy most ebben az időpillanatban a jelen életünk karmikus feladata összekapcsolódik a szabadság megélésével. Ez most egy kollektív téma, vagyis mindannyiunkat érint, akár akarjuk, akár nem.

Vagyis olyan élethelyzetbe kerülünk most nyár közepén, amikor fontossá válik a vállalt sorsfeladatunk szempontjából a szabadság átértékelése.

Ha bármilyen bolygód, vagy házcsúcsod található a jegyek 18 -19 fokán, akkor az ehhez kapcsolódó életterületet kell most a szabadság szempontjából megvizsgálnod.

Általánosságban fel kell tennünk magunknak a következő kérdéseket:

  • Vajon mennyire vagyok szabad a saját életemben, és ebben a társadalomban, amiben élek?
  • Életem mely területén nem tudom megélni a szabadságomat, és mi, vagy ki az, ami, és aki korlátok közé kényszerít?
  • Melyik életterületet érinti ez az együttállás, és ezen a területen mennyire érzem magam szabadnak? Illetve mit tudok tenni azért, hogy ezen változtassak?

Az Uránusz és a Felszálló Holdcsomópont együttállása 7-8 évente ismétlődik, de minden alkalommal más-más jegyben kerül sor erre a találkozásra. Ahhoz, hogy a 12 jegyben végig haladjon, ahhoz több, mint 84 évre van szükség. Ezért is van nagy jelentősége a számunkra ezeknek az idő pillanatoknak, hiszen életünk során mindegyik csak egyszer kerül elő.

A legutóbbi Uránusz és Felszálló holdcsomópont együttállásra 2015 február 1-én került sor a Kos jegyében, előtte pedig 2007 márc 20-án a Halak jegyében. Most pedig 2022 július 26-án a Bika jegyében találkoznak újra.

Fontos, hogy már az együttállás előtti időszakban is érződik a változás szele, tehát rugalmasan kezeld a dátumokat.

Az a zodiákus, amiben létrejön ez a konjunkció meghatározó jelentőséggel bír, mivel átszínezi az egész találkozás minőségét. Vagyis az adott időszakokban a szabadság kérdését egy új nézőpont alapján kell értelmezzük.

Ahhoz, hogy megértsük a jelenlegi helyzetet, és lássuk a folyamatot, tekintsünk vissza egy kicsit a múltba.

Együttállás a Halak jegyében 2007 márciustól 2015 február elejéig:

A Halak jegyéhez kötjük az illúziókat, a realitásoktól való elrugaszkodást, a káoszt, a hazugságot, a ködös látásmódot, és a túlidealizálást  is. Magasabb szinten az empátiát, a feltétel nélküli szeretetet, a spiri képességeket, misztikát, a hitet a sorsban, és a magasabb erőkben.

Hogy melyik valósul meg a kettő közül, az attól függ, hogy egyénileg a személyes fejlődésünkben hol tartunk, és kollektíven merre billen a mérleg, át tudjuk-e lépni a kritikus tömeget….  

Tipikus probléma, a Neptunuszi hatásoknál, hogy az adott időszakban hajlamosak vagyunk idealizálni az embereket, és a helyzeteket egyaránt, aminek következménye, hogy ha nem jönnek be a számításaink, akkor a „királyfiból béka” lesz. Mivel nem látunk tisztán, nem reálisan szemléljük az eseményeket, így a másik irányba tolódik el a véleményünk, vagyis átestünk a ló túlsó oldalára.

Az, akit eddig megváltónak gondoltunk, abból közellenség lesz. Ide jutott a 2006-os szeptemberi Öszödi beszéd után Gyurcsány Ferenc is. Ez pedig pont ennek az együttállásnak az előszelében történt. Hogy milyen illúzió uralta ekkor a gondolkodásunkat? Hogy azt hittük, hogy a hatalmon lévők soha nem hazudhatnak, hogy egy új kormány biztosan őszinte lesz velünk, kis emberekkel. Ezért nem tudnak sokan a mai napig túllépni ezen, mert olyan korszakban történt, amiben a csalódás törvényszerűen jelen volt.

Az Uránusz Holdcsomópont együttállás után pedig tovább erősödött az idealizálás mindannyiunkban, és hittük, hogy most jött el a mi időnk, és végre megteremtődik az a szabadság, az az élet amire vágyunk. De ez egy idealisztikus elképzelés volt, ami messze állt a valóságtól, de ezt persze akkor nem láttuk.

Vagyis 2007-ben a szabadság illúzióját éltük meg, a valódi szabadság helyett.

Ebben az időben a következő szabadsággal összefüggő karmikus kérdés hozott megoldást:

Képes vagyok-e megérteni a szabadság igazi lényegét, és felszámolni az ezzel kapcsolatos hamis víziókat?

Most nézzük meg a következő korszakot:

Együttállás a Kos jegyében, 2015. február 1-től napjainkig:

Ahhoz hogy megértsük, hogy milyen folyamatokat jelez ez a korszak, ahhoz nézzük meg, hogy mi jellemzi a KOS jegyében született embert.

Magasabb szinten a Kos jegye az ösztönös viselkedést, a lendületességet, az irányítás vágyát, és a jó vezetői képességeket jelzi. Negatív értelemben a túlzott EGO-t, a konfliktus keresését, az oszd meg és uralkodj elvét, az önzést, az erőszakosságot, a háborúskodást és a másik fél leuralását jelenti.

Hogy mi történt ebben az időszakban? Egyre jobban felerősödtek az országban az ellentétek. Megszűnt a mássággal kapcsolatos tolerancia, az érvelő kommunikáció, a vélemények különbségét már nem lehet észérvekkel feloldani. Két pártra szakadt az ország. Családok estek szét, testvérek fordultak egymás ellen, barátságok szakadtak meg pártszimpátián alapuló nézetkülönbségek miatt.

Orbán Viktor személye tökéletes megvalósítója volt ennek a Kos minőséget szimbolizáló korszaknak. Állandóan jelenlévő szembenállása, ellenségkeresése és nyerni akarása folyamatosan generálta ezt a folyamatot. Márpedig tudjuk, hogy egy vezető viselkedése, mentalitása az egész ország hangulatára, értékrendjére rányomja a bélyegét.

Embertpróbáló időszak volt ez, főleg azok számára, akiknek a béke, a harmónia, az elfogadás, az együttműködés, a másokkal szembeni tolerancia jelenti az élet legfőbb alapelveit.

Ha tovább tágítjuk a kört, akkor ebben az időben több hullámban harcoltunk a vírussal. A karantén alatt tovább erősödtek a családi ellentétek, a csökkent tolerancia képességünket próbára tette az összezártság. Megnövekedett a válások száma, türelmetlenség, és ingerültség uralta az emberi kapcsolatokat.

A korszak utolsó félévében pedig megjelent a közelünkben a valódi háború is. Két erős EGO-val rendelkező kormányfő, hatalmas pusztítás, lerombolt városok, sok halott, és rengeteg hontalanná vált ember…

Láthatjuk, hogy most is a negatív oldal felé billent a mérleg, és egy EGO által vezérelt világban találtuk magunkat, amelyben az önzés, az erőszak, és a háborúság uralkodik.

Ha ezeket most lefordítjuk a szabadsággal összefüggő karmikus mintára, akkor a kérdés így hangzik:

Tudom-e függetleníteni magamat a világ harcaitól, és megőrizni a belső békémet akkor is, ha kívül az erőszak, a megosztottság, és a konfliktusok uralják a világot?

Most pedig elérkeztünk a jelenlegi fordulóponthoz

Együttállás a Bika jegyében 2022. július 26-tól 2030. május 19-ig

Maga a Bika jegye a nyugalmat, a türelmet, a kényelemszeretet, a biztonság fontosságát, és a megfontoltságot szimbolizálja. Negatív értelemben ide tartozik a lassúság, a lustaság, az élet élvezeteinek túlzásba vitele, a makacsság, és a rugalmatlanság.

Aki ebben a jegyben született, annak sokáig a hátán is fát lehet vágni. De ha egyszer elszakad a cérna, akkor robban, és ott kő kövön nem marad. Akkor már nem érdekli semmi, nem törődik a következményekkel, hanem küzd az életéért.

Mit jelenthet ez? Mi vár ránk az elkövetkező korszakban?

Csak azt lehet előre látni, hogy hogyan fogunk viszonyulni a körülöttünk zajló eseményekhez. Mi fogja meghatározni a viselkedésünket.

Ebből arra lehet következtetni, hogy elegünk lesz a harcból, a konfliktusokból. Nyugalmat akarunk végre, és biztonságot. Ez pedig megmutatkozik majd a belső és külső világunkban egyaránt. Türelmesebbek leszünk egymáshoz, fontosabbá válik a nyugalom annál, hogy kinek van igaza

Kiemelkedő fontosságot kap az anyagi helyzetünk, a pénzhez való viszonyunk. Az egyre erősödő infláció, az elértéktelenedő forint, a rezsi hatalmas és ugrásszerű növekedése eltereli a fókuszunkat az országunkon kívül zajló eseményekről. A megélhetés fontossága kerül előtérbe.

Viszont a Bika nem tűri hosszútávon a megszorításokat, a kényelmetlenségeket. Elérkezhet az a pont, amikor már elviselhetetlenné válik számára a helyzet, és akkor már elég egy fellibbenő vörös posztó ahhoz, hogy támadásba lendüljön. Onnantól kezdve már semmi nem érdekli, és mindent szétrombol maga körül.

Bízzunk benne, hogy a legjobb forgatókönyv szerint zajlanak majd az események. Lássuk, a szabadság karmikus mintázata milyen kérdésre fog majd ráfűződni ebben a korszakban:

Tudom-e az életemben helyén kezelni az anyagi világ, és a pénz fontosságát anélkül, hogy eltúlzott biztonságvágyból lemondanék a szabadságomról?

Te, aki eddig eljutottál az olvasásban, tudom, hogy jobb jövőt akarsz, biztonságot, nyugalmat, harcoktól mentes éveket. Hogy végre rendezzük a sorainkat, és örüljünk annak hogy élünk.

Teremtsük együtt ezt a jövőt, szavakkal, gondolatokkal, érzésekkel, hittel, bölcsességgel!

Hiszen ezért vagyunk itt!