Az újjászületés energiája

Ismét elérkeztünk a Plútó fordulópontjához, amikor elindul a régi keretek átrendeződése az életünkben.

Az a téma, az a kapcsolat, vagy akár élethelyzet, ami már akadályozza a fejlődésünket eltűnik az életünkből, hogy átadja a helyét valami újnak.  A Plútó mindig a gyökeres változásokat, a megújulást szimbolizálja.

Két olyan bolygó van a naprendszerben, ami változásokat generál, az egyik az Uránusz, a másik a Plútó. Mindkét bolygónak az a szerepe, hogy felkavarja az állóvizet, és lerombolja a látszólag biztosnak tűnő kereteket. Az Uránuszt a villámcsapással, a Plútót viszont a robbanással kötjük össze. Mindkettő átalakítja az életünket, persze csak olyankor, amikor beaktivál valamit a születési horoszkópunkban.

Mi a különbség az Uránusz és a Plútó hatása között?

Az Uránuszi hatások váratlan, kiszámíthatatlan módon söprik el a régi rendszereket, és hozzák be az újat az életünkbe. A megcsontosodott kereteket rombolják le, és újat akarnak a régi helyére. Vagyis a fejlődést akarják előmozdítani, bármi is ennek az ára. Ő nem foglalkozik azzal, hogy mi lesz a rombolás után, csak az érdekli, hogy kisöpörje a régit, és változások történjenek végre. Éppen ezért a forradalmakhoz kapcsolódnak.

A Plútó viszont a gyökeres átalakulások bolygója. Az ő szerepe az, hogy lerombolja azokat a kereteket, amelyek már akadályozzák a fejlődésünket. Mindegy, hogy ez egy tarthatatlan munkahelyi helyzet, vagy egy ellaposodott párkapcsolat, vagy egyszerűen csak egy olyan környezet, amiben már nem érezzük jól magunkat. A lényeg az, hogy van valami az életünkben, ami miatt nem tudunk tovább fejlődni. Vagyis megérett a helyzet a változásra…

A plútói változások viszont mindig meghozzák a megoldást!

Ez a legfőbb különbség az uránuszi hatásokkal szemben.

Hogyan nyilvánulhat meg a Plútó hatása az életedben?

A Plútó másfél éves ciklusokat aktivál a látszólagos előre, hátra való haladása közben. Az első lépcsőfok a helyzet beaktiválódása, vagyis az átalakulás kezdete. Ilyenkor gyakran robbanásszerű események történnek az életünkben. Lássunk egy pár példát erre:

 • Kirúgnak a munkahelyünkről.
 • A párunk bejelenti, hogy elege van a kapcsolatból, és el akar menni.
 • Felmondják az albérletet, amiben lakunk.
 • A szüleink közlik, hogy ideje a saját lábunkra állni

Ezek az események egyértelműen negatívnak látszanak, és éppen ezért érthető, ha összeomlunk miattuk. De nem csak negatív események vannak a Plútó első aktiválódásánál. Nézzünk egy pár ilyet is.

 • A főnökünk közli, hogy átszervezés lesz, és új beosztásba kerülünk.
 • A barátnőnk bejelenti, hogy babát vár.
 • A gyerekünk bejelenti, hogy összeházasodnak a párjával.
 • Egy régebb óta húzódó ügyben váratlan helyzet alakul ki, ami beaktiválja, felgyorsítja az eseményeket.

Ahogy láthatod a példák alapján, a lényeg mindig az, hogy az életünk új fázisba lépjen, vagyis bemozduljon valami, amit magunktól még halogattunk volna egy ideig. De az tuti, hogy ez most már nem megy, lépnünk kell, vagyis el kell fogadnunk az új helyzetet.

Honnan tudod, hogy téged is érint a mostani Plútói fordulat?

A mostani Plútói fordulat azt jelenti, hogy előre haladó mozgás után most megállt a bolygó az égen, és pár nap múlva megkezdi látszólagos hátráló mozgását. Az elmúlt években ez a fordulat mindig április végére és május elejére esik. Természetesen nem hat rád és az életedre minden ilyen fordulat.

Lehet, hogy évek óta nem tapasztaltál semmi érdekes, váratlan eseményt április végén. Ez csak annyit jelent, hogy neked nincs semmilyen nevezetes pontod az asztrológiai képletedben a jegyek végén, és a jegyek elején.

Honnan tudhatod, hogy a Te életedre is hatással van a mostani Plútói fordulat?

 1. Ismered az asztrológiai képletedet, és tudod, hogy van bolygód, vagy házcsúcsod valamelyik jegy 2-3 fokán. Akkor valószínű azt is tudod, hogy ez milyen életterületet aktivál be nálad, tehát ebben a témában számíthatsz változásokra a jelenlegi plútói ciklusban.
 2. Nem ismered a születési képletedet, de történt az elmúlt hetekben, vagy napokban valami váratlan esemény az életedben. Akkor ez az esemény lesz az, ami beindítja nálad a változásokat, és mindaz, ami ehhez kapcsolóik mélyen átalakul a kvetkező másfél évben.

Milyen időpontokban várhatóak az átalakulás további lépcsőfokai

 • Az első lépcsőfok április 28-tól május 5-ig tart, amikor a Plútó megáll a Vízöntő 2 fokán.
 • A következő fordulat október 8-14 környékén lesz esedékes.
 • A harmadik aktiválódás január végén, február elején várható.
 • 2025. május elején vesz újabb lendületet az, ami most elindul az életünkben. De ekkor már pontosan tudni fogjuk a megoldást, hiszen ekkor már a befejezés felé halad az életünk átalakulása.
 • 2025. augusztus 16-a környékén érkezhet még egy fontos esemény, ami az utolsó simításokat hozza majd el.
 • 2025. október 10-16 között elérkezünk a végső fordulathoz. Már benne vagyunk az új életünkben.
 • 2025. december elején fog utoljára ott állni a Plútó, ahol most megállt. Ekkor már csak a pontnak kell kikerülnie a mondat végére.

Ha tudatosan szeretnéd élni az életedet, akkor érdemes figyelned ezeket a lépcsőfokokat. Mert ezek fogják megmutatni, hogy mi az a téma jelenleg az életedben, aminek a megfejlődésére elérkezett az idő.

Ha felismerjük, hogy miért érkezik az életünkbe egy helyzet, egy esemény, vagy éppen egy szereplő, vagyis mi a célja a sorsnak ezzel a tapasztalással, akkor sokkal könnyebben tudjuk megélni azt, amibe belecsöppentünk.

Ehhez viszont kell egyfajta sors ismeret! Valamint az, hogy értsük a lélek leszületésének folyamatát, hogy miként választ magának célt a jelen életére, és hogyan választ ehhez szereplőket, és tapasztalásokat.

JÖVŐNK A MÚLTUNKBAN című könyvemben ezt a folyamatot tárom fel előtted. Megmutatom neked, hogy az előző életek mintái, és a lélek közteslétből hozott döntése hogyan ismerhető fel a jelen élet tapasztalásaiban. Ennek segítségével érthetővé válik az is, hogy miért pont ebbe a családba születtünk. Azt is megértjük, hogy életünk legfőbb tapasztalásai, és szereplői hogyan segítenek a tanulásban, és a sorsfeladatunk elvégzésében. 

Ha értjük azt, ami körülöttünk és velünk történik, akkor el tudjuk engedni a negatív érzéseinket az adott helyzet kapcsán. Éld tudatosan a hétköznapokat, mert így lesz könnyebb az életed.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük