Szaturnuszi energiák 2024 június

A karma ura, a Szaturnusz június 25-én megállni látszik égi útján.

Ez pedig jelzés a számunkra, hogy egy újabb fejlődési kör indul az életünkben. Ez mos csak egy kisebb, 9 hónapos ciklust jelez, de éppen ezért könnyű nyomon követni a hatását.

A nagyobb körből kiindulva

A Szaturnusz mindig mutatópálcaként szerepel az égen, és ahogy a születési horoszkópunk felett halad kijelöli a számunkra a 12 élettéma közül az éppen aktuálisat. Asztrológiai nyelven fogalmazva megmutatja, hogy melyik ház témája kerül most életünk fókuszába.

Ha ismered a születési képletedet, vagyis a radix horoszkópodat, akkor könnyebb dolgod van. Ha nem akkor ingyenes horoszkóp számítási lehetőséget is találsz az interneten. Persze ehhez azzal is tisztában kell lenned, hogy mit jeleznek az egyes házak.

Mikor hat ránk a Szaturnusz?

Nem mindig érzékelhető a Szaturnuszi minőség az életünkben, de vannak olyan időszakok, amikor nagyon erős ez az energia. Lássuk mikor van a legnagyobb hatással az életünkre. 

  1. Amikor egyik állatövi jegyből átlép a másikba – ekkor társadalmi szinten várhatóak változások, új korszakok.
  2. Amikor összekapcsolódik az égen valamelyik lassú bolygóval (Jupiter, Uránusz, Neptunusz, Plútó) – társadalmi szintű hatásokra számíthatunk ekkor, de a személyes életünkben is érződnek ezek az energiák, általában feszültségek formájában.  
  3. Amikor megállni látszik égi útján – ekkor a személyes életünkben lehetnek fordulatok, de akár társadalmi szintű változásokat is tapasztalhatunk.
  4. Amikor eléri, vagy megközelíti valamelyik asztrológiai házunk csúcsát – ez mindig csak az egyén személyes életében hoz új korszakot, hiszen házcsúcsról, csak a személyes képlet alapján beszélhetünk. Ilyenkor fókuszba helyezi ezt az életterületet, mert itt fognak történni fontos események a következő időszakban. Ez akkor érezhető a legerősebben, amikor átlépi a ház csúcsát.
  5. Amikor eléri, vagy megközelíti a születési képletünk valamelyik bolygóját – ez szintén a személyes életünkre hat, hiszen mindenkinél máshol helyezkednek el ezek a bolygók.

A Szaturnusz helyzete 2024 június végén

Ebben az évben a Szaturnusz eléri a Halak 19 fok 24 percét, és július 3-án fog elindulni visszafelé. Mivel két héttel előtte és után is érződnek az energiái, ezért érdemes tudatosan figyelni mi mozdul be most a személyes életünkben. Ehhez nincs szükség arra, hogy ismerd a horoszkópodat, elég az is, ha figyelsz.

Van még egy fontos infó, amit érdemes figyelembe venned.

A Szaturnusz utoljára 28 évvel ezelőtt járt ezen a ponton. Viszont ez a bolygó „felelős” a 7 éves ciklusokért. Így nem csak a 28 évvel ezelőtti események adhatnak neked támpontot, hanem a 7 évvel ezelőttiek, illetve a 14 évvel korábbiak, ha esetleg az fontosabb időszak volt az életedben.

Vagyis, ha ezekben az időszakokba történt valami meghatározó esemény, akkor valószínű, hogy most is hasonló időszak elé nézel.

Ha pedig ismered a születési képletedet

Nézd meg, hogy milyen bolygók, és házcsúcsok helyezkednek el a 18-21 fok körül, mert ezek lesznek most érintettek ebben a Szaturnuszi ciklusban. Persze az sem mindegy, hogy milyen jegyekben… Lássuk egy kicsit részletesebben, hogy ez a bolygó milyen hatással lesz az egyes jegyekben.

Abból indulunk ki, hogy a Halak jegyében történik a fordulat, minden esetben a 18-21 fokon. CSAK AKKOR HAT RÁD, ha ezeken a fokszámokon van valamilyen személyes bolygód, vagy valamelyik házad ott kezdődik!

Lássuk akkor a részleteket:

  • Ha a Rák, vagy a Skorpió jegyében van bolygód, vagy házcsúcsod, akkor örülj, mert ez a legkedvezőbb kapcsolódás.
  • Ha a Bak vagy a Bika jegyében van, akkor szintén kedvező eseményekre számíthatsz, de itt neked is bele kell tenned magad a változásba.
  • Ha az Ikrek, a Nyilas és a Szűz jegye érintett, akkor bizony nehézségekre kell számítanod, akadályokba ütközhetsz, és lezárulhat számodra egy fontos korszak.
  • Ha a Mérleg, vagy az Oroszlán jegye érintett, akkor döntéshelyzet elé kerülsz, vacillálni fogsz két dolog, vagy két minőség között. (pl. menjek, vagy maradjak?)
  • Ha a Kos vagy a Vízöntő érintett, akkor egy belső fejlődés lehet az, ami történik. Ez a legenyhébb hatás, így nem biztos, hogy konkrét eseményeket fogsz majd megtapasztalni, inkább belül önmagadban zajlik a folyamat.

Ha nem ismered a horoszkóp ábrádat, akkor ezeket az információkat nem tudod használni. De ha szeretnéd megnézni, hogy nálad melyik jegy érintett, akkor érdemes elkészíteni a képletedet egy ingyenes program segítségével.

EZEN AZ OLDALON egy rövid regisztrációt követően a születési adataid alapján meg tudod nézni a horoszkóp ábrádat. 😊

Mi vár ránk a következő 9 hónapban?

Mivel a lassú bolygó esetén mindig ciklusokról beszélünk, így ennek a mostani hatásnak is lesz még folytatása.

Vagyis amit most elindít a Szaturnusz, az 2025 február végére, március elejére érik be.

Lesz még egy fordulópont amire érdemes lesz odafigyelni, ez pedig 2024 novembere.

Tehát ami most megjelent, megjelenik az életedben, abban november környékén lehet egy újabb fordulat, és február végén fogod az eredményét megtapasztalni.  

Lássuk milyen energiák érkeznek hozzánk a Szaturnusz aktiválódása által.  

Ehhez a következő kulcsszavak köthetőek:

Stabilizálódás, elköteleződés, biztonság, komolyság, felelősségvállalás, céltudatosság, új alapok letétele, korlátok, akadályok, lezárás, karma.

Tehát bármi történik is most júniusban, ami köthető valamilyen módon bármelyik kulcsszóhoz, akkor tudd, hogy ez a folyamat február végén, március elején fog beérni.

Kívánom neked, hogy a karma ura egy biztos alap megteremtésében legyen a segítségedre!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük