PLÚTÓI FORDULAT

ASZTROLÓGIAI FORDULAT - PLÚTÓ

A Plútó hatására életünk, hogy megszabadít mindattól, ami már nem szolgálja a fejlődésünket, és megteremti az újat.

Gyökeres változásokat, megújulásokat hoz. Először nagyon nehéz feldolgozni az eseményeket, de másfél év múlva megértjük, hogy mi miért történt…

A napokban ismét egy fontos asztrológiai eseménynek lehetünk a tanúi. Szeptember 27-én a Plútó megállt látszólagos égi útján, hogy október 3-án újra előre induljon, és elhagyja azt az égi pontot, ahová már nem csak a mi időnkben, de az unokáink életében sem fog visszatérni, mivel keringési ideje 240 év. Ahhoz hogy megértsük mit is jelenthet ez a mi számunkra, nézzük meg az ő történetét.

1930-ban fedezték föl a Naprendszer legtávolabbi bolygójaként, és megkapta a Plútó nevet. Majd 2006-ban megfosztották rangjától, mert találtak egy nála nagyobb bolygót a Kuiper-övben, ez pedig az Eris volt, (később még több is követte ezt a felfedezést), ezért, azóta törpebolygónak számít.

Nézzük mit is jelent ez a helyzet más szempontból szemügyre véve. Tudnunk kell, hogy minden bolygó felfedezése, egy új korszakot nyit meg a világban.

A hét ősbolygó (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter Szaturnusz) után minden újabb felfedezés hatalmas változásokat hozott az emberiség életében.

  • Az Uránusz 1781-es felfedezését követően rohamos technikai fejlődés vette kezdetét, ami minden iparágban hatalmas változásokat hozott. Pár évre rá pedig kitört a Francia forradalom, amelynek jelmondata a „szabadság egyenlőség, testvériség” volt. Ez a mondat tisztán jellemzi az Uránusz bolygót, valamit a hozzá kötődő zodiákust a Vízöntőt.
  • A Neptunusz 1846-os felfedezése után kezdték el a gáznemű anyagok felhasználását a világításra, és az érzéstelenítésre, altatásra is. Ekkor jelenik meg a hipnózis, valamint a transzcendentális szemléletmód, ami az anyagi síktól való elrugaszkodást szolgálja. Európán viszont forradalom söpört végig.
  • A Plútó 1930-as felfedezése után robbant ki a II. Világháború, elhatalmasodott a világban a hataloméhség, az erőszak, a fanatizmus. Felfedezték az atombombát és megjelent a világban az AIDS. Ekkor született meg a pszichoanalízis, a tudattalan vizsgálatának módszere.

Ebből is láthatjuk, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a Plútót, hiszen a Világra mért hatása óriási volt. Márpedig egy bolygót nem a nagysága, hanem a hatása alapján lehet és kell megítélni.

Attól hogy visszaminősítették törpebolygóvá, nem veszítette el a jelentőségét az emberiség történelmében, és a saját életünkben, sorsunkban sem. Az asztrológia továbbra is bolygóként elemzi és értelmezi a Plútó helyzetét a születési horoszkópokban. Míg az Eris a többi Kuiper-övben található törpebolygóval együtt a karmikus mélyrétegek feltárásához nyújt segítséget.

Ha megnézzük mi is történt valójában a Plútóval, abból azt is meg tudjuk érteni, hogy mit szimbolizálhat a saját életünkben ez a bolygó, illetve milyen hatása lehet ennek a mostani fordulatnak az életünkre.

Lássuk lépésről lépésre, hogy mi történt:

  • Felfedezték, ezáltal a tudatba emelkedett, megjelent a világban.
  • A csillagászok visszaminősítették, megfosztották a rangjától, mert találtak egy nála nagyobbat.

A Plútó tehát szimbolizálja a felemelkedést és a bukást egyaránt. Másrészről viszont a tudatba emelkedést, és a tudattalanba süllyedést is jelentheti. Ez pedig a pszichoanalízisnek az alap motívuma.

  • Magasabb szinten döntenek a sorsa felől.

hatalom Plútói minőség, akár minket uralnak, akár mi uralkodunk mások felett.

  • A Plútó elnevezést a római mitológiából kapta, ő volt az alvilág ura.

Ha valaminek nevet adunk, elismerjük a létezését. A név kötelez.

A mitológia szerint Plútó ritkán jött a felszínre akkor is csak láthatatlanná tevő sisakban. Ez szimbolizálja a titokzatosságot és a tudattalan tartalmakat, amelyeket el kell rejteni.

Valódi alakjában csak akkor jelent meg, amikor Perszephonét elrabolta, és levitte magával az alvilágba, hogy a felesége legyen. Ez a Plútó szexualitáshoz való kapcsolatát is megmutatja, hiszen amikor az ösztönök eluralkodnak, akkor nem taktikázik.

  • Az Eris nevű aszteroida miatt lett rangvesztett 2006 augusztusában.

Eris pedig a Karma asztrológiában a veszekedést, a viszályszítást, a rivalizálást szimbolizálja. Vagyis, ha jól meggondoljuk, ugyanazt a minőséget kaptuk vissza, legfeljebb egy másik köntösben…

De nézzük milyen jelentősége van a mi életünk szempontjából a mostani Plútói időszaknak.

Ennek a bolygónak is van egyfajta ciklikussága, mint a Szaturnusznak, ahogy azt a korábbi bejegyzésemben kifejtettem. Viszont ő másfél éves ciklusokat ír le, és ez alatt az idő alatt, akár ötször is képes egy-egy pontot megérinteni a születési képletünkben. Vagyis az események egymást követő lépcsőfokokon keresztül jutnak el a teljes kibontakozásig.

Amikor a Plútó érint meg egy fontos pontot a születési képletünkben, akkor első körben kisöpör mindent, ami már nem szolgálja a fejlődésünket, vagyis selejtez, de csak azt dobja ki, ami már nem épít minket. Nem kíméli a barátokat, a szerelmeket, a házasságot, sőt a munkahelyünket sem, de képes gyökeres változást hozni az értékrendünkben is. Az maradhat csak, ami elég mély és tartalmas ahhoz, hogy egy új fejlődési korszakot indíthassunk el általa. Ha a Plútó haladása közben  egy fontos pontot aktivál a születési képletünkben, akkor azon az életterületen,  amit ez a pont szimbolizál  gyökeres átalakításokat végez. Lebont és újjá épít mindent és erre pontosan másfél éve van.

És hogy mit is jelent ez most aktuálisan?

Épp most kap egy utolsó lendületet egy olyan ciklus, ami 2017 április második felében indult, hogy november végére kiteljesedjen egy új jövő. Akinek ott megmutatkozott bármilyen változás az életében, az azt tapasztalhatja, hogy pont most lép a finisbe.

De nézzünk egy példát arra, hogy hogyan is működik ez a gyakorlatban:

  • 2017 április 20. hallasz egy pletykát, hogy a főnököd itt akarja hagyni a céget.
  • 2017 szeptember végén, az értekezleten elmondják, hogy átszervezés lesz a cégnél, de nem kell aggódni, mert nem lesz létszám leépítés.
  • 2018 január közepén megtudod, hogy a csoportod vezetőjét át fogják helyezni egy másik pozícióba.
  • 2018 augusztus elején felajánlják neked a csoport vezetői posztot.
  • 2018 októbert elejéig megtörténik az átadás.
  • 2018 november végére belerázódsz az új feladatokba, és a helyedre kerülsz.

Ez azért egy egész jó forgatókönyv, ha szeretnél feljebb kerülni a ranglétrán. Ha belegondolsz, 2017 áprilisában tele voltál bizonytalansággal, hogy mi fog történni, most viszont minden a helyére került, és egy új korszak kezdődik számodra.

Nézzünk egy másik példát:

  • 2017 áprilisában rájössz, hogy nem működik a párkapcsolatod, ellaposodott, már csak a megszokás tart össze titeket.
  • 2017 szeptember végén megismerkedsz valakivel, aki mellet újra nőnek (férfinak) érzed magad, de persze te nem vagy csapodár típus, csupán ábrándozol róla. Viszont ennek hatására tovább mélyül a szakadék közted és a párod között
  • 2018 januárjában kimondod a párodnak hogy vége, nem akarsz tovább vele élni. Persze adsz neki időt arra, hogy feldolgozza a helyzetet.
  • 2018 áprilisában megtörténik végre a különköltözés.
  • 2018 augusztusában megjelenik újra az a férfi (nő) az életedben, akit majdnem egy éve ismertél meg. Most hogy már szabad vagy semmi nem akadályoz meg abban hogy belépj egy új kapcsolatba.
  • 2018 októbere, úgy érzitek megtaláltátok életetek párját, és eltervezitek, hogy összeköltöztök.
  • 2018 november vége, megkéri a kezed, vagy megkéred a kezét.

Nem véletlen, hogy mindkét példa pozitív kimenetellel zárul. A Plútói változásokra pont ez a jellemző. Kisöpri a régi, nem működő kereteket, hogy megteremtse az újat, a jobbat.

Gondold végig, hogy hol tartott az életed 2017 áprilisában, és hol tartasz most. Lehet, hogy kisebb elcsúszásokkal kezdődtek az események, akkor annak megfelelően a beérés is eltolódhat. Ha nem történt semmi érdemleges, az csupán azt jelenti, hogy a Te horoszkópodban azon a fokszámon, amit a Plútó éppen aktivált, nem volt bolygó, és semmilyen más fontos pont sem.

Végezetül ajánlom figyelmedbe a 2018 április végén kezdődő események megfigyelését, megközelítőleg ugyanezekkel a lépcsőfokokkal, mert azok az események, amelyek akkor kezdődtek, majd 2019 október elején indulnak a beteljesülés felé.

Az hogy megtanuld a bolygók üzenetét és értelmezni tudd őket, ahhoz hosszú évek munkája szükséges. Viszont az életünk történéseinek is meg van a szimbolikus üzenete, ezeket viszont már könnyebb elsajátítani.

Ha szeretnél bepillantani abba, hogy milyen rejtett üzenetei vannak az életünk eseményeinek, akkor érdemes letöltened a LELKÜNK KÓDJAI ingyenes e-bookot.

Ha viszont szeretnél elmélyülni a témában és jobban megérteni a szimbólumok mögött rejtőző üzeneteket, feltárni életed rejtett összefüggéseit, akkor ajánlom figyelmedbe a JÖVŐNK A MÚLTUNKBAN című e-bookomat.