A SZATURNUSZI FORDULAT

ASZTROLÓGIAI FORDULAT - SZATURNUSZ

A Szaturnusz keringésének hatása az életünkre olyan, mint egy mutatópálca, amely rámutat a félelmeinkre, és kijelöli számunkra az aktuális feladatot.

Azok számára is ismerős a Szaturnusz név, akik nem foglalkoznak asztrológiával. Ezt a bolygót már a kezdetektől figyelemmel kísérik a csillagászok. Az ősidőkben 7 bolygót tartottak számon a Naprendszerben, és ő zárta a sort.

A későbbi évszázadokban a technika fejlődése lehetővé tette új bolygók felfedezését is, így lépett be a mi világunkba 3 új bolygó, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó. Hiába tartoztak ők is a kezdetektől a Naprendszerbe, da hatásuk csupán attól a pillanattól kezdve érződött a világban, amikor meglátták, és elnevezték őket. A Szaturnusz volt a kapu a régi, és az újonnan felfedezettek között. Ezért is nevezik őt a küszöb őrének.

Nézzük meg, milyen minőség tartozik a Szaturnuszhoz az asztrológia szerint.

Sokak számára maga a Szaturnusz egyfajta komolyságot, komorságot, szigorúságot jelképez, ezért gyakran félnek tőle. Ő a nagy tanító bolygó, mert amikor valamilyen fontos pontot ér el a horoszkópunkban mindig tanít nekünk valamit. Általában céltudatosságot, összeszedettséget, kötelezettség vállalást.

Erre mondta a tanárom sok-sok évvel ezelőtt, hogy szeresd a Szaturnuszt, mert ha szereted, akkor vezet, ha nem akkor a hajadnál fogva ráncigál. Ő a Bak jegyének az uralkodó bolygója is, ezért ha jellemezni akarjuk akár a jegyet, akár a bolygót, akkor ugyanazokat a szavakat használhatjuk.

A Szaturnusz a Karma ura is, valamint előző életeink félelmeinek, elakadásainak a jelzője. Ahol a születésünk pillanatában elhelyezkedett, abból tudunk arra következtetni, hogy mit jelent ez pontosan a mi életünk szempontjából. Ennek megfejtéséhez viszont pontos születési horoszkópra van szükségünk.

A Szaturnusz mozgása ciklikus. Nézzük meg milyen hatással van ez az életünkre.

Ami viszont bárki számára fontos információ lehet, hogy ez a bolygó 8-9 hónapos ciklusokat ír le látszólagos égi pályáján. Ami azt jelenti, hogy pontosan 8 hónap alatt érnek be azok a dolgok, amiket elindítunk egy-egy fontos Szaturnikus pillanatba. Ez akkor történik, amikor a születési képletünkben egy meghatározott pontot ér el a Szaturnusz.

Nem fontos azonban pontosan ismernünk a teljes képletünket ahhoz, hogy segítséget kapjunk tőle. Elég az is, ha tudjuk, hogy 8 hónap alatt érleli be az eseményeket.

Nézzük meg, mit jelent ez a gyakorlatban.

Az utóbbi napok legfontosabb asztrológiai eseménye a Szaturnusz irányváltása a Bak jegyében. Amikor a lassú bolygók megállni látszanak égi útjukon, a valóságban perce folyamatos a keringésük, akkor fordulat következik be az életünkben. Aki a mostani 2018-as év első három hónapjában valami fontos történés élt át, esetleg elindított valami újat, arra számíthat, hogy ebben a témában történhet az év utolsó hónapjaiban továbblépés, lezárulás, vagy kiteljesedés.

Az hogy melyik következik majd be, csak a születési képlet mutatja meg. Annyit viszont elárulhatok, hogy akinek kedvező esemény volt az életében ezekben az első hónapokban, annak az őszi beérés is kedvező lesz.

Most pedig következzen egy pár példát, hogy lássuk mi is történhet valójában

Például, ha  megismerkedtél valakivel és vele azóta is folyamatosan épül, szépül a kapcsolatotok, akkor arra számíthatsz, hogy egy komolyabb fázisba léphettek. Lehet, hogy eldöntitek, hogy összeköltöztök, vagy eljegyezitek egymást. Viszont, ha a munkahelyeden gondok jelentkeztek az év első szakaszában, akkor ez bizony akár munkahely változást is jelezhet az év utolsó hónapjaiban.

Lehet, hogy novemberben eldöntötted, hogy melyik egyetemre adod be a jelentkezésedet, de mivel ez egy bizonytalan kimenetelű esemény csak a július döntötte el, hogy hol folytatod a tanulmányaidat. Persze a pontos képleted alapján látható az is, hogy egyáltalán felvesznek-e vagy sem.

Tehát érdemes végiggondolni, hogy mi is történt veled az év első hónapjaiban, és ebből már következtetni is tudsz arra, hogy mi vár rád az elkövetkező hónapokban, miután elindul előre a Szaturnusz.

Még egy fontos dolog

Amit még érdemes tudni, hogy ezek között a nagyobb ciklusok között kb. 1 hónapos szünetek vannak, amikor a Szaturnusz olyan pontokat érint az égen, ahová nem fog visszatérni csak 28 év múlva. Azok az események, amelyek ebben az egy hónapban indulnak, vagy azonnal megoldódnak, vagy nem lesz belőlük semmi.

Ez az időszak ebben az évben december közepétől január közepéig tart, vagyis pontosan egybe esik a Karácsonnyal és az év zárásával. Ez az időszak inkább a befelé fordulást, a feltöltődést segíti. Ezért maradjunk a jelenben, örüljünk mindannak, amit az ünnepek hoznak majd a számunkra.

Foglaljuk össze az évet, zárjuk le azt, ami elmúlt. Vonjuk le a következtetéseket, töltekezzünk, hogy az új évben legyen erőnk kezünkbe venni az életünk irányítását.

Mellékesen megjegyzem, hogy a visszavonulás, a tanulságok felismerése, az összegzés tipikusan Szaturnikus tevékenység. Mivel december 22-től január 20-ig a Nap is a Szaturnusz uralma alatt halad az égen, ez az időszak tökéletesen alkalmas arra, hogy végig gondoljuk hová jutottunk eddig, és merre kell tovább haladnunk az életünkben.

Január második fele már tökéletesen megfelel a tervezésnek, az új célok kitűzésének és az új ciklusok elindításának.

Ekkor már lehet nyitni a kapukat!

Az hogy megtanuld a bolygók üzenetét és értelmezni tudd őket, ahhoz hosszú évek munkája szükséges. Viszont az életünk történéseinek is meg van a szimbolikus üzenete, ezeket viszont már könnyebb elsajátítani.

Ha szeretnél bepillantani abba, hogy milyen rejtett üzenetei vannak az életünk eseményeinek, akkor érdemes letöltened a LELKÜNK KÓDJAI ingyenes e-bookot.

Ha viszont szeretnél elmélyülni a témában és jobban megérteni a szimbólumok mögött rejtőző üzeneteket, feltárni életed rejtett összefüggéseit, akkor ajánlom figyelmedbe a JÖVŐNK A MÚLTUNKBAN című e-bookomat.