SORSKÉRDÉSEK

sorskérdések

Egyre többen teszik fel azt a kérdést, hogy vajon jó úton járnak-e és mi valójában a sorsfeladatuk?

Manapság már nem meglepő, ha valaki karmáról és előző életekről beszél. Egyre több könyv is jelenik meg a témában.  Nem tartják már ördögtől valónak az asztrológiát, a számmisztikát, a spirituális tanokat. Persze vannak szkeptikusok, de ezzel semmi baj, így kerek a világ. Egyre többen keresik, hogy mi lehet a sorsfeladatuk.

De vajon tényleg meg lehet fejteni, hogy milyen sorssal születtünk?

A legtöbbször pont ez a kérdés terel minket az ezoterika irányába. Válaszokat szeretnénk kapni. Tudni akarjuk, hogy tényleg van-e valami magasabb értelme ennek az egésznek.

Bizonyosságot szeretnének arra, hogy nem kiszolgáltatott bábok vagyunk a sors kezében, hogy nem csak sodródunk, hanem van egy jól meghatározható iránya ennek a pörgésnek.

Általában több könyv elolvasása és az interneten való kutakodás után döntünk úgy, hogy felkeresünk egy segítőt, aki majd biztosan megmondja nekünk a tutit…

És persze ilyenkor előfordul, hogy csalódunk, mert nem azt a választ kapjuk, amit reméltünk, vagyis nem azt, amit szerettünk volna hallani. Vajon mi a probléma ilyenkor?

Általában akkor keresünk fel egy segítőt, amikor éppen egy párkapcsolati, munkahelyi, családi, egészségügyi problémánk van, vagy esetleg nem jövünk ki a szüleinkkel, gyerekeinkkel, főnökünkkel, stb. Ilyenkor ennek okára szeretnénk választ kapni és lehetőleg valamilyen megoldást, receptet kapni arra, hogy mit csináljunk ezzel a helyzettel.

Általában ezek a kérdések hangzanak el a konzultáción

 • Meddig kell még benne maradnom ebben a házasságban?
 • Megcsal-e a férjem, feleségem?
 • Miért ilyen velem a gyerekem, az anyám, az apám, a párom?
 • Mikor találom már meg az igazi hivatásomat, ja, és mi is lenne az valójában…?

És persze még folytathatnám tovább.

A lényeg, hogy legtöbbször konkrét élethelyzetre szeretnénk megoldást kapni.

Ezért fordulunk segítőhöz, tanácsadóhoz. Ő pedig válaszol a feltett kérdésedre a legjobb tudása szerint.

Esetleg azt mondja, hogy nem látod tisztán a partneredet, a gyerekedet, és nem ő az, aki uralkodik rajtad, hanem te próbálod meg őt korlátozni. Vagy látszik, hogy hajlamos vagy a beszólogatásra, és mások erre reagálnak úgy, hogy bezárkóznak, és falakat állítanak, amitől pedig te szenvedsz. De az is lehet, nem a másik a lusta, csak te vagy maximalista… 😉

Ugye érted?

A probléma sosem egyoldalú, mindig legalább két ember van benne jelen.

A segítő, ha korrekt akar lenni, akkor az általad feltett kérdésre próbál őszintén válaszolni, de az igazság mindig középen van.

Jobb esetben felteszi neked azokat a kérdéseket, amiket eddig magadnak sem mertél kimondani. Például azt, hogy lehetséges, hogy éppen te vagy az, aki szeretne véget vetni a kapcsolatodnak, de nincs hozzá erőd és arra vársz, hogy a párod találjon magának valakit? Ugye milyen más értelmet kap az a kérdés, hogy megcsal-e a párom…?

Ezek a kérdések általában csupán a felszínről szólnak, és nem érintik az igazi okokat.

Lássuk végre, hogy milyen a jó kérdés, ami tényleg az igazi válaszok irányába visz:

 • Miért ez a férfi, nő van mellettem, mit kell tőle megtanulnom?
 • Miért pont engem választott a lányom/fiam anyának/apának és mi a dolgunk egymással?
 • Miért születtem pont ebbe a családba, miért ezt az anyát/ apát választottam magamnak?
 • Milyen típusú hivatás lenne az, ahol ki tudnám bontakoztatni végre önmagam?

Remélem, érzed a különbséget.

Gyakran furcsán néznek rám, amikor először keres fel valaki egy adott problémával, és én azzal kezdem, hogy lássuk először is azt, hogy milyen tulajdonságokat választottál magadnak erre az életre. Ilyenkor van, amikor megkapom, hogy ő jól ismeri magát, nem arra kíváncsi, hanem arra, hogy…. és feltesz egy élethelyzetből adódó kérdést.

Ilyenkor nyelek egy nagyot, és azt mondom, hogy legyen úgy. Tudom, hogy nem érti még a lényeget, de ekkor még nincs is kész arra, hogy ezt felismerje. Persze próbálom azért elmondani, hogy miért is szoktam onnan indulni, de ha valaki nem nyitott rá, akkor nem erőltetem.

Szerencsére az esetek 90%-ban másképp alakul a helyzet. Először a személyiség jegyekkel foglalkozunk, majd megnézzük milyen program csomagot hozott előző életeiből, és összevetjük ezt a kettőt egymással. Hiszen a személyiség pontosan olyan, ami megfelel ennek a feladatnak.

Ilyenkor már tisztán látszik az a sorsfeladat, amit ebben az életében kell elsajátítania. Ekkor már azt is tudjuk, hogy milyen szereplők szükségesek ehhez a feladathoz. Pontosan olyan embereket vonz magához, akik ezt a vállalt feladatot segítenek neki elsajátítani. Ennyi.

Ezután már nyugodtan visszatérhetünk a jelen élethelyzetéből adódó kérdés megválaszolására. Ezt a problémát, ha belehelyezzük a vállalt sorsfeladatba, akkor minden teljesen más jelentőséget kap. Most már érteni fogjuk azt, ami jelenleg körülötte történik. Azt is meg tudjuk fejteni, hogy mit kell tennie ebben a helyzetben, hogy mi lehet a legjobb megoldás jelenleg.

Mindenki, aki belép az életünkbe, jól meghatározott céllal jön és pont akkor, amikor készek vagyunk annak a feladatnak az elsajátítására. És pontosan addig marad, amig mindkettőnk fejlődése szempontjából szükséges.

Ez egy közös feladat, a személyes színpadok átfedik egymást, gyakran több életen keresztül is.

Így fonódik össze a saját életünk másokával. Ezt nevezzük sorsközösségnek.

SZERETNÉD TUDNI, HOGY VAJON TE MILYEN SORSFELADATTAL SZÜLETTEL?

Hamarosan indul a SORSKÓD ONLINE TANFOLYAMOM, ami pontosan erről szól. Ha kíváncsi vagy a részletekre és nem szeretnél lemaradni róla, akkor itt fel tudsz iratkozni az értesítésre. 🙂

The form you have selected does not exist.

A képzésre csak rövid ideig lehet jelentkezni, figyeled, hogy mikor nyílnak a kapuk!

2 hozzászólás
 1. szucslaszlone
  szucslaszlone says:

  Nóra, kedves balkezes irás
  témáid fantasztikusak, várok minden leveled és infot
  sok ölelés Böbe

  • Nóra
   Nóra says:

   Kedves Böbe! Nagyon örülök, hogy tetszenek az írásaim! 🙂 Gyógyulj meg minél előbb! Ölellek, szeretettel!

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.