SORSKÉRDÉSEK – ÉLETKÖZÉPI VÁLSÁG

életszakasz-kérdések

„Mi értelme van egyáltalán az életemnek?”

Mindannyiaunk életében elérkezikk valamikor egy olyan életszakasz, amikor feltesszük magunknak ezt a kérdést. Ez persze legtöbbször egy nehézség kapcsán merül fel bennünk. Amikor úgy érezzük annyira igazságtalan ez a helyzet, hogy nem tudjuk elfogadni.

Amig jó dolgok történnek velünk, amig jól érezzük magunkat a bőrünkben, élvezzük az életet, eszünkbe se jut megkérdezni, hogy miért kaptam vajon ezt a fantasztikus munkát, ezt a csodálatos partnert, vagy ezt a tündéri gyereket.

A kérdések, mindig a nehéz pillanatokban vetődnek fel bennünk. Szinte kiszakad belőlünk ilyenkor, hogy miért kapom ezt az élettől, miért büntet engem a sors? Mit vétettem, hogy ezt érdemlem?

Jó esetben tényleg elindulunk ekkor és megpróbálunk rájönni az okokra. Befelé fordulunk, elemezzük önmagunkat, a helyzetet, és próbáljuk összerakni újra az életünket. Ezek az időszakok mindig egy aktuális problémához kötődnek, és így nem mindig vezetnek el az igazi sorskérdésekhez. Gyakran egy párkapcsolati krízis, egy munkahelyi változás, anyagi nehézség, családi probléma váltja ki ezt az állapotot, és ilyenkor csak arra vágyunk, hogy ez megoldódjon.

Viszont van egy életszakasz, amikor mindenki elérkezik az igazi nagy kérdések feltevéséhez.

Ekkor felmerül a legfontosabb kérdés, hogy mi az életem feladata, hogy mi a sorsfeladatom valójában. És bizony nem ússzuk meg az önszembesülést.

Ezt az időszakot középkori válságnak, vagy akár kapuzárási pániknak szokták nevezni. 😉 Bár ez utóbbi kifejezést a köznyelv a középkorú férfiakra alkalmazza inkább, de ha kicsit mélyebben értelmezzük a jelentését, akkor rájövünk, hogy ez mindannyiunkra igaz lehet. Hiszen ilyenkor tudatosul bennünk, hogy mostantól már kifelé haladunk az erdőből, mivel a közepén már túl vagyunk.  

Ez az életszakasz körülbelül a 39. és a 43. életév között található valamikor.

Ilyenkor már elég érettek vagyunk ahhoz, hogy az életünket egy kicsit más szemszögből lássuk. Már túl vagyunk a családalapításon, a párunk már ezer éve mellettünk van, szinte már bútordarab, a munkát meg már rutinból csináljuk, semmi kihívást nem jelent. De az is lehet, rádöbbenünk arra, hogy az egész életünk félresiklott valahol, valamikor.

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy jó úton járok? Tényleg ez az a társ, munka, barátok, város, ország, ami boldoggá tesz? Gyakran ekkor döbbenünk rá, hogy nem erről az életről álmodtuk gyerekkorunkban. Elfogyott a lelkesedés, csak vegetálunk, már csak túlélünk, és mindig várunk valamit, ami kimozdít ebből a fásultságból.

Ilyenkor van itt az ideje, hogy új alapokat építsünk magunknak. Felvetődik a kérdés, hogy merre induljak tovább? És persze érzékeljük az idő múlását is, ami felveti a következő kérdést is, hogy tényleg így szeretném leélni a hátralévő éveimet?

Egyre többet foglalkozunk azzal, hogy milyen életet szeretnénk élni ehelyett, amit éppen élünk.

Ekkor merül fel a nagy kérdés, még azokban is, akik nem spirituális szemléletűek, hogy vajon milyen céllal születtem erre a földre, és tényleg a sorsom útját járom, vagy már letértem róla? És ha igen, vissza tudok találni arra az ösvényre, amit valamikor kijelöltem magamnak?

Ekkor elkezdünk keresni valamit, ami kimozdít, ami lelkesít, ami új célokat hoz.

Beiratkozunk egy képzésre, ami merőben eltér attól, amit eddig csináltunk. Visszatérnek a régi vonzódások, felbukkannak a régi hobbyk, amik örömöt okoztak nekünk valamikor. A jogász elkezd kézműveskedni, a matektanár ezoterikus előadásokra jár, a villanyszerelő beleszeret a jógába, a könyvelő lakberendezést tanul és még sorolhatnám.

Mindannyian keresünk valamit ebben az időszakban, ami más, mint amit eddig csináltunk. Vissza akarjuk kapni az örömöket és újra lelkesedni akarunk valamiért. Újélményeket szeretnénk megtapasztalni, és elővesszük azokat a dolgokat, amire mostanáig nem volt időnk, mert sokkal fontosabb dolgokról szólt az életünk. Legalább is mindig találtunk kifogást arra, hogy most éppen miért nem aktuális. Talán majd egyszer majd, ha felnőnek a gyerekek, ha lesz elég pénzem, ha majd azt csinálhatom amt akarok és a férjem nem szól majd bele…

Most viszont robban a bomba, felrúgjuk a régi kereteket. A külvilág szerint persze elment az eszünk, de most nem érdekel, hogy mit szólnak mások. Muszáj tennünk valamit, lépnünk kell egy új világ felé. Mert ez, ami van már nem elég!

Ekkor otthagyhatjuk a munkahelyünket, és más szakmában helyezkedünk el, vagy éppen a szabadság mellett döntünk és elkezdünk vállalkozni. Ilyenkor bejöhet az életünkbe akár egy új partner is, aminek következménye lehet a régitől való elválást.

Ez mindenképpen egy kaotikus és forradalmi időszak egyben. Hogy mit kell megváltoztatnunk ilyenkor? Erre nincs egyöntetű válasz. Ez attól függ, hogy a jelenlegi életünk mennyire van összhangban a vállalt sorsfeladatunkkal.

Sokan ekkor fordulnak az ezoterika irányába és elkezdődik egy új életszakasz, esetleg elindulnak egy teljesen új irányba.

Még azok is, akik eddig csak a racionális dolgokban hittek. Van, aki asztrológushoz, számmisztikushoz fordul, mások kártya elemzőket, angyalokkal kommunikálókat keresnek fel, hogy segítsenek nekik tisztábban látni.

Sokszor már az is komoly felismerésekhez juttathat a saját jövőnket illetően, ha egy harmadik személynek képesek vagyunk kimondani, megfogalmazni a problémáinkat.

Egy igazi szakember pedig tényleg hatalmas segítség lehet ebben a zavaros időszakban. de akár te magad is megtanulhatod ezt a módszert.

SZERETNÉD TUDNI, HOGY VAJON TE MILYEN SORSFELADATTAL SZÜLETTEL?

Hamarosan induló SORSKÓD ONLINE TANFOLYAMOM, pont erről szól. Ha kíváncsi vagy a részletekre és nem szeretnél lemaradni róla, akkor itt fel tudsz iratkozni az értesítésre. 🙂

The form you have selected does not exist.

A képzésre csak rövid ideig lehet jelentkezni, figyeled, hogy mikor nyílnak a kapuk!