AZ ASZTROLÓGIAI ÚJÉV KULCSIDŐSZAKAI 3.

Ebben a részben tovább folytatjuk a Plútói ciklusok kibontását,

de most már konkrét dátumok alapján tárjuk fel a 2022-es asztrológiai évünk legfontosabb fordulópontjait.

Mivel ez a korábbi rész folytatása, nagyon fontos, hogyha igazán érteni akarod az összefüggéseket, akkor mindenképpen olvasd el először az előző részt. Ebben a Plútó működéséről, és hatásairól írok részletesebben, és ahhoz, hogy lásd, mire kell gondolnod, figyelned egy-egy aktiválódáskor, ehhez érdemes ennek elolvasására is időt szánnod.

Itt találod: AZ ASZTROLÓGIAI ÚJ ÉV KULCSIDŐSZAKAI 2. rész

Mivel éppen benne vagyunk egy korábbi ciklusban, ami októberben záródik, ezért vissza kell kanyarodnunk egy kicsit az előző évhez. És mivel másfél éves egy-egy ciklus, így kikukucskálunk a következő évbe is, hogy lássuk a folyamatot teljes egészében.

Az év fontos időpillanatai a Plútó haladása alapján

1. ciklus 2021. áprilistól 2022. októberig:

 • 2021. április végén megállt a Plútó az égi útján a Bak 26°48’-én, beaktiválva az átalakulást, rámutatva arra a területre, amit az elkövetkező másfél évben át kell alakítanod. Vagyis ami ekkor történt, az jelzi, hogy min kell változtatnod.
 • Majd április 30-án elindult visszafelé, hogy belső folyamatként készítse elő a változásokat.
 • 2021. október elején szintén megállt az égen, ekkor újra megmutatkozott valami az adott témával kapcsolatosan, hogy megerősítse benned a változás fontosságát.
 • Majd október 10-én elindult előre, hogy a valóságban is megnyilvánuljanak azok a hatások, és döntések, amelyek a háttérben már kirajzolódtak a hátráló mozgása alatt.
 • 2022. február 21-én érte el pontosan ugyanazt a fokszámot a Plútó, ahol 2021 áprilisában tartózkodott. Újra találkozhattál azzal a témával, aminek az átalakulása elindult az első aktiválódáskor. Vagyis ami akkor kezdődött, az mostanra kézzelfoghatóvá, láthatóvá vált. Lehet, hogy felajánlottak egy új munkát a számodra, vagy megjelent egy új társ az életedben.

Igaz, most az egyéni sorsok szempontjából próbálom megvilágítani a Plútó hatását, de nem hagyhatom figyelmen kívül a világban zajló eseményeket sem, hiszen az is hatással van ránk. Pontosan 3 nappal ezután, február 24-én támadta meg Oroszország Ukrajnát. A Plútó pedig ráadásul a háború jelzője is a horoszkópban… Kérdés, hogy vajon mi zajlott a színfalak mögött 2021 április, környékén…?

Egy biztos, hogy mindannyiunk életére egyértelműen hatással lesz ez a helyzet. Vagyis az az átalakulás, ami egyénenként elindult bennünk tavaly áprilisban, annak ez a háború a következő lépcsőfoka. Ráadásul pont május elején oldották föl a korlátozásokat Magyarországon. Akkor egy láthatatlan ellenség volt jelen az életünkben, aki ellen „harcoltunk”, most viszont egy jól megfogható ellenség által generálódik   

Érdemes elgondolkodni, hogy benned milyen érzéseket aktivált be ez a háború. Talán a családi rendszered háborús múltja tisztul ebben az időszakban. Figyeld meg, hogy mire rezonálsz belül, milyen érzelmek aktiválódnak benned, és próbáld megtudni, hogy kinek az érzései lehetnek ezek az őseid közül. Mert ezzel van most dolgod.

 • 2022. február 26-tól május 3-ig a Plútó megáll az égi útján, a Bak 28° 35’-en. Most ráláthatsz arra, hogy hol tartasz most, mi alakult át az életedben az elmúlt évben.  Mi változott, minek lett vége, illetve minek szeretnél véget vetni a közeljövőben.
 • 2022. május 4-től utolsó szakaszba lép ez a ciklus, a végső átalakulás most belül zajlik ismét. A régi már lebomlott, és most alapozod meg az újat.
 • 2022. október 5-11-ig ismét megáll a Plútó, és beérik mindaz, ami másfél évvel ezelőtt elkezdődött. Ez lehet egy kapcsolat magasabb szintre emelkedése, vagy egy új szerelem megnyilvánulása, egy gyerek megfoganása, egy élethelyzet stabilizálódása, egy munkahelyi előléptetés, vagy a saját hivatásod megtalálása, stb. Bármi, ami előre viszi az életedet. 

2. ciklus 2022. áprilistól 2023. októberig.

 • 2022. április 26-tól május 3-ig a Plútó megáll az égi útján, a Bak 28° 35’. Most elindul egy új korszak, hogy lebontsa azokat a megcsontosodott kereteket, amelyek már akadályozzák a fejlődésedet.  Általában probléma formájában megmutatkozik az a téma, ami megérett az átalakításra. Például egyre inkább eleged van a túlórákból…
 • 2022. május 3-tól Október 5-ig hátráló mozgás kezdődik, és ami megmutatkozott május elején, az elkezd benned érlelődni, és megszületik a változás terve.
 • 2022. október 5-étől 11-ig a Plútó megáll a Bak 26° 07’-en. Újra megmutatkozik az adott témával kapcsolatos helyzet, hogy új lendületet kapjon benned az igény a változtatásra. Ha addig azt hitted elkerülheted, hogy megúszhatod a döntést, akkor újra eléd tolja az élet az adott problémát, esetleg még erőteljesebben. Például új főnököt kapsz, aki nem értékel, és akadályozza a munkádat…
 • 2022. október 11-től előre indul a Plútó, és ettől kezdve már konkrét események, lépések történhetnek a változás érdekében. Beindul a régi lebontása, és körvonalazódnak az új célok, és lehetőségek.
 • 2023. január 29-e, eléri a Plútó az első érintési pontot, a kezdőpontot, ekkor megnyilvánul az új már a külvilágban is, és megmutatkozik a következő lépcsőfok az átalakulásban. Például beiratkozol egy suliba, és elkezdesz valami mást tanulni, vagy éppen tovább képezed magad a szakmádban…
 • 2023. április 28-tól május 4-ig a Plútó megáll a Vízöntő 0° 21’-én. Már látod az összefüggéseket, tudod, hogy mit akarsz, és mit nem akarsz az adott életterülettel kapcsolatosan. Most már konkrét lépéseket teszel a változásért. Például beadod az önéletrajzodat egy pár helyre…
 • 2023. május 4-e után ismét hátrál a Plútó, folynak az utolsó simítások a megújulással kapcsolatosan.
 • 2023. október 7-től 14-ig ismét megáll a Plútó, és elhozza a beérést az adott témában. Például felmondasz a régi munkahelyeden…

A Plútói hatások összefoglalása

Ahogy látható, a jelen időszakunkban mindig az április vége, május eleje hozza el azokat az aktuális feladatokat, amelyek megértek a változásra. Ha ebben az időszakban bármilyen probléma, nehézség adódik az életedben, akkor tudnod kell, hogy elérkezett az idő az adott életterület átalakítására. Mindenképpen javaslom, hogy bővítsd ki az időpotokat plusz-minusz 2 héttel, mivel ilyenkor már annyira lassan haladnak a bolygók, hogy már hamarabb is beaktiválódhatnak a problémák. Tehát április közepétől május közepéig megjelenő nehéz helyzetek esetén mindenképpen gondolj a Plútói hatásra.

Érdemes tudatosan foglalkozni az adott helyzet hátterével, hogy rájöjj, mi az, ami már nem működik, mi az, amihez másképp kell hozzáállnod. Ehhez persze azt is fel kell tárnod, hogy milyen érzelmek vannak a hátterében, mi akadályozza meg, hogy az adott téma, élethelyzet másképp működjön.

Az október első felében pedig beérnek a másfél évvel korábban elindult változások, megszületik az új, a magasabb minőség.

Ha ismered a születési képletedet, akkor nézd meg milyen bolygó, vagy házcsúcs helyezkedik el a jegyek 26 és 30 foka között, mert azok az életterületek fognak az elkövetkező években átalakulni. Egy év múlva pedig a jegyek első fokai kerülnek górcső alá. 

Ha nálad nem történt semmi érdemleges az utóbbi években április végén, május elején, akkor az azt jelzi, hogy nincsenek bolygóid a jegyek utolsó fokán, vagy ha vannak, akkor azok az életterületek jól működnek, nincs szükség az átalakításukra. 🙂

Persze ahogy halad előre az életünk, folyamatosan érkeznek majd további átalakító energiák. Lassan minden életterületet megérint a változás szele. Vagy önként változtatunk, vagy a külvilág hatására, de mindenképpen megtörténik a transzformáció. Kívül, és jó esetben belül is.

Hiszen azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk.