A bolygók jegyváltásainak értelmezése

A Naprendszer összes bolygója folyamatos mozgásban van.

Éppen ezért a bolygók jegyváltásai nagyon gyakori eseménynek számítanak. Ez a haladás a földi szemlélő számára akkor észlelhető, ha valamilyen állandó csillagászati képződményhez viszonyítjuk őket. Ilyenek például a csillagképek.

Az asztrológiában az alapján jellemezzük a bolygókat, hogy melyik állatövi jegyekben helyezkednek el. A horoszkóp tulajdonképpen a születés időpillanatában a Naprendszer bolygóinak a földi síkról látott pillanatképe.

Az égbolton 30 fokonként váltják egymást a zodiákusok, és a Nap körül keringő bolygók végig haladnak mind a 12 jegyen.

A keringési időtartama határozza meg, hogy egy adott égitest mennyi időt tölt el egy-egy zodiákusban. A Hold 2-3 naponta, a Nap, Merkúr, Vénusz körülbelül 30 naponta, a Mars pedig 60 naponta kerül új jegybe. A többi bolygó már lassabban kering, a Jupiter évente, a Szaturnusz 2,5 évente lép a következőbe.

Ebből már látható, hogy a bolygók jegyváltásaival rendszeresen találkozunk a hétköznapokban.

Minél távolabb helyezkedik el egy bolygó a Naptól, annál nagyobb a keringési ideje, és annál hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy egy adott zodiákuson végig haladjon. Az Uránusz 84 év alatt, a Neptunusz 165 év alatt, míg a Plútó 248 év alatt kerüli meg a Földet.

Éppen ezért a lassú bolygók jegyváltásai egyben korszakváltást is jeleznek az egész emberiség számára. Mivel a Plútó a legtávolabbi bolygó (törpe…) a Naprendszerben, ezért van nagy jelentősége a mostani Vízöntő jegyébe lépésének.

De mi is történik valójában, amikor egy bolygó jegyet vált?

Képzeljük el a bolygót egy hétköznapi tárgynak, ami beleesik a festékes vödörbe. Vajon mi történik ekkor? Festékes lesz, vagyis megváltozik a megjelenése, a külseje. Ha ez egy csavarhúzó volt, akkor festékesen is csavarhúzó lesz, csak lehet, hogy kicsit szebb lesz a kinézete, vagy éppen csúnyább, piros, vagy éppen fekete, ráadásul ragacsos.

Tehát megváltozik ugyan a külső megjelenése, de az eredeti funkciója nem.

Amikor egy bolygó jegyet vált, ugyanez történik vele is. Kap egy új megjelenést, egy kabátot. Viszont a bolygó eredeti jelentése, funkciója, jelentősége, hatása emiatt nem fog megváltozni. A Holdhoz továbbra is az érzelmeket, a Naphoz az akaratot, a Marshoz a cselekvést fogjuk kapcsolni. Csupán ezek külső megnyilvánulása fog majd változni az egyes jegyekben.

Milyen mértékben fogja befolyásolni majd a bolygó működését az új közeg?

Tegyük fel, hogy a zodiákus egy folyó, a bolygó pedig egy fahasáb. Vajon mi történik vele? A folyó viszi magával, sodorja, forgatja, vagyis a folyó fogja irányítani a mozgását.  Ha nyugodt, csendes a víz, akkor szépen lassan halad, de ha egy zuhatagos folyóba kerül, akkor teljesen kiszámíthatatlanná válik minden. De a fa akkor is fahasáb marad. Továbbra is ugyanarra használható.

De nagyon fontos megérteni, hogy MINDIG a folyó fog hatni a fahasábra, és nem fordítva!

Asztrológiai szinten ugyanez történik a bolygókkal, amikor jegyet váltanak. Bekerülnek ugyan egy más minőségű „folyóba”, ami hatással lesz rájuk, meg fog változni az, ahogy megnyilvánulnak a külvilágban, de maga a bolygó minősége, jelentősége, viselkedésére, és jellemző tulajdonságai ugyanazok maradnak.

Ahhoz hogy megértsük mi is történik, amikor egy bolygó jegyet vált, ahhoz ismernünk kell a bolygó, és az állatövi jegy tulajdonságait is, hiszen ez utóbbi fogja majd átszínezni az ő minőségét.

Nézzünk egy konkrét példát, hogy is működik ez a valóságban. Vegyük példaként a Mars bolygót, ami a horoszkópban azt mutatja meg, hogy milyen a temperamentumunk. Ha ez a tüzes Kos jegyben helyezkedik el, akkor hirtelen, ösztönösen cselekszünk, jól képviseljük az érdekeinket, és nem áll távol tőlünk az agresszív fellépés.

Ha viszont a Halak jegyében van a Mars, akkor nehezen jutunk el oda, hogy lépjünk, cselekedjünk, hajlamosak vagyunk mindent halogatni. Általában problémát okoz az önérvényesítés, és az hogy kiálljunk magunkért. Akkor tudunk lépni, és tenni egy cél, vagy egy ügy érdekében, amikor valaki más mellé kell állni, és őt kell segíteni.

Amikor a Mars égi útján éppen átlép az egyik jegyből a másikba, akkor kollektív szinten érzékelhetjük ennek az energiának a megváltozását önmagunkban, és a külvilágban is.

A gyors bolygók esetén sokkal jobban érzékelhetőek a változások, mert ők a hétköznapi viselkedésünkre vannak hatással. A lassú bolygók viszont inkább társadalmi minőségeket, változásokat jeleznek. Ezért hatásuk, jelentőségük, és értelmezésük is összetettebb feladat.

Nézzük meg, hogy mit kell tudnunk a Plútó jegyváltásáról.

A Plútó jegyváltása

A Plútó tehát 248 év alatt járja be az összes állatövi jegyet, de a mozgása nem egyenletes a Földről nézve. Vannak olyan zodiákusok, amelyekben rövidebb, másokban viszont hosszabb ideig tartózkodik. Például az elmúlt 15 évben a Bak jegyében haladt, most viszont átlépett a Vízöntő jegyébe és ott 21 évig fog tartózkodni.

Amikor a Plútó átlép az új minőségbe, akkor az első években sokkal jobban érzékelhetőek, kézzelfoghatóak a változások, ugyanúgy, mint amikor egy patak vizén úszó fahasáb hirtelen bekerül a folyó sodrásába.

Amikor már benne vagyunk egy folyamatban, akkor a változások intenzitása már nem annyira szembetűnő. Sokszor csak visszamenőleg lehet látni, és megérteni azt, ami történt körülöttünk.

Múlt és jelen a Plútó jegyváltása kapcsán?

Tudom, mindenki arra kíváncsi, hogy milyen hatással lesz az ő személyes életére ez a váltás. Ahogy korábban is írtam a nagy bolygók jegyváltásai elsősorban társadalmi hatásokat jeleznek.

Nézzük meg, hogy személyes szinten mennyire vagy érintett a mostani jegyváltásban:

  • Első lépésként gondold végig mi történt az életedben 2008 január végén, valamint 2008 november végén, amikor legutóbb jegyet váltott a Plútó. De nyugodtan vedd figyelembe a két dátum közötti időszakot is.
  • Mindkét időszakban 0 fokon tartózkodott a Plútó, csak akkor éppen a Bak elején.
  • Ha történt valami meghatározó esemény, akkor valószínű, hogy most is fog, ezek szerint van bolygód a jegyek utolsó, vagy első fokain…
  • Arra fókuszálj, hogy történt-e nagyobb változás, átalakulás a magánéletedben, a munkádban, a családodban, esetleg az egészségeddel kapcsolatosan.

Ha igen, akkor ezek a mostani Plútó jegyváltáskor is visszatérhetnek, vagyis ezek a területek érintettek lesznek az elkövetkező másfél évedben. Viszont nem kell aggódnod, mert most egy más minőségű változás következik.

Még többet infót tudhatsz meg a jegyváltás személyes vonatkozásairól a korábbi bejegyzésemben.

->> A PLÚTÓ JEGYVÁLTÁSA

A Szaturnusz jegyváltása:

Ami egy kissé tovább bonyolítja ezt a helyzetet, hogy március elején egy másik lassú bolygó, a Szaturnusz is jegyet váltott. Vagyis duplán válnak érintetté a jegyek 0 fokai. Viszont ő 3 év múlva már át is lép a következő jegybe, miközben a Plútó még akkor csak a Vízöntő elején fog járni.

Ráadásul 2008-ban hasonló helyzet állt elő, de akkor a két bolygó között harmonikus fényszög alakult ki, ami egyszerre támogatta a gyökeres átalakulást, és a stabil keretek megteremtődését. Most viszont a személyes fejlődés irányán és mértékén fog múlni az átalakulás. Vagyis mindannyiunknak meg kell vívnunk a saját belső harcainkat ezzel a jelenlegi helyzettel, jelentsen ez bármit is az egyéni sorsok szintjén.

Erre utal a Szaturnusz Halakban való haladása is. Itt a célok kitűzése, a lépések megtervezése és megvalósítása kerül egy homályos, ködös, csúszós folyóba. Vagyis azok a stabil keretek, amelyeket a Szaturnusz képvisel, teljesen kaotikussá válnak. Ami elbizonytalanodást hozhat a céljainkat, terveinket illetően.

És ha ez meg is lenne, akkor a megvalósításban lesznek kaotikus történések. Tulajdonképpen a szabályok válnak átláthatatlanná. A korrekt hozzáállással kapcsolatosan is egyre több probléma adódhat ebben az időszakban. Az utóbbi napokban például az ismerőseim jözött többen is jelezték, hogy feltörték a személyes facebook profiljukat. És ehhez nek kell hogy üzleti profillal rendelkezzenek. Szóval ezekre a csalásokra is számítanunk kell. a következő időszakban.

De nézzük meg honnan érkezik a Szaturnusz a Halak jegyébe, mert ez segíthet megérteni, hogy mi vár ránk a következő időszakban. Az elmúlt években a bolygó a Vízöntő jegyében haladt, ami szintén nem kedvezett a tervszerűségnek. Tulajdonképpen a kiszámíthatatlanság, a váratlan fordulatok nehezítették ebben az időszakban a személyes és a társadalmi célok megvalósítását.

Tudod a külső körülmények egyértelműen befolyásolják a személyes életünket. A szabályok öntörvényű megváltoztatása is jellemzi ezt a bolygó állást.

Mit gondolsz, mikor lépett be a Szaturnusz ebbe a kiszámíthatatlan, hirtelen változásokat, és a tervezhetőséget ellehetetlenítő jegybe?

Ha a covid időszak jutott róla eszedbe, akkor jól tippeltél. Pontosan 2020 március 22-én lépett be a Szaturnusz a Vízöntőbe, egy héttel az ország lezárása után.

Most pedig a Plútó lép be ugyanoda. De a különbség, hogy most a változások, és a kiszámíthatatlanság a hatalmi rendszereket fogja érinteni, vagyis itt lesznek érzékelhetőek a hitelen felfordulások. De az tény hogy a Szaturnusz Halakban történő haladása nem könnyíti meg a dolgunkat.

Ha szeretnél még többet megtudni a Plútó jegyváltásáról, akkor a következő bejegyzést is érdemes lesz elolvasnod.