MIÉRT PONT AZ ASZTROLÓGIA?

MIÉRT PONT AZ ASZTROLÓGIA

Az asztrológia a megosztó témák közé tartozik a társadalomban.

Valaki vagy elfogadja, és hisz benne, vagy teljesen elutasítja és hókusz-pókusznak tartja. Ezáltal akár nevetség tárgya is lehet az, aki asztrológushoz fordul tanácsért. Ezért sokan csak titokban nézik meg az újságokban, vagy az interneten található horoszkóp rovatokat, elemzéseket és előrejelzéseket.

Amikor húsz évvel ezelőtt elkezdtem mélyebben megismerkedni az asztrológiával az fogott meg benne, hogy teljesen racionális alapokon nyugszik. Matek, fizika szakos tanárként a számok világa közel állt hozzám, és az hogy a születési horoszkóp elkészítése a „csillagok” valós térbeli elhelyezkedésén alapul, ahol fokokat és fokperceket kellett számolnunk, számomra nagyon vonzó volt. Akkor még nem léteztek asztrológiai programok, amelyek elvégezték helyettünk ezeket a munkákat.

Korábbi ezoterikus érdeklődésem kapott itt egy formát, egy eszközt, amely kézzel foghatóvá tette számomra a valóságot. Mindig nyitott voltam az emberekre, sokszor osztották meg velem az érzéseiket, történéseiket, problémáikat, és általában ráéreztem arra, hogy mi okozza a problémát valójában. Az asztrológia megismerése kinyitott egy kaput, amelyben már feketén fehéren vált láthatóvá a probléma gyökere, megerősítve a megérzéseimet, sőt további részletekkel gazdagítva azokat.

NÉZZÜK MEG NAGYON RÖVIDEN, HOGY MI IS AZ ASZTROLÓGIA, ÉS HONNAN SZÁRMAZIK?

 • Maga a kifejezés a görög „asztron”,csillag és „logosz”, tudomány szavakból épül fel, amit ezért csillagtudománynakis nevezhetnénk. Már ebből is látszik, hogy racionális alapokon nyugszik, különben nem sorolhatnánk a tudomány területére.
 • Gyökerei a kr. e. 8. századi Mezopotámiához nyúlnak vissza, majd a kr. e. 5. században a Babiloni papság fektette le az alapokat, tehát évezredekre tehető megfigyeléseken alapul, ezért a tapasztalati tudomány címkét is megkaphatja.
 • A világ különböző részein egymástól függetlenül, mégis hasonlóképpen alakult ki az asztrológia tudománya. Egyiptomban, Görögországban, Indiában, Kínában is felfedezték, hogy a csillagok állása hatással van az életre. Az aztékok és a maják is megalkották a saját rendszerüket.
 • A gyakorlatban két irányzatot különbözetünk meg a keleti, és a nyugati asztrológiát, valamint a maja időszámítást. Azt viszont tudnunk kell, hogy ezek nem ütköznek, hanem kiegészítik egymást.

Ezek alapján látható, hogy nem egy új divathóbort az asztrológia, hanem egy ősi tudomány.

A kilencvenes évek elején nagyon nehéz volt hozzáférni ehhez a tudáshoz, mivel nem volt magyar nyelvű szakirodalom. Leghamarabb a nyugati asztrológia vált elérhetővé Magyarországon, és számomra ez maga volt a csoda.  A későbbiekben belekóstoltam ugyan a többi irányzatba is, de a stabil alap, amire építkeztem az a nyugati asztrológia maradt.

MOST PEDIG, NÉZZÜK MEG, HOGY MIRE ÉS HOGYAN LEHET HASZNÁLNI AZ ASZTROLÓGIÁT A SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉGBEN!

Ha követed a bejegyzéseimet észrevehetted, hogy párhuzamosan osztok meg asztrológiai, önismereti és pszichológiai témákban bejegyzéseket. Nem véletlenül, hiszen minden mindennel összefügg.

Ahogy a bolygók, csillagok elhelyezkednek az égen, létrehoznak egy olyan energetikai mintázatot, amely bizonyos eseményeknek kedvez, másokat viszont nehezít. Célom, hogy a fontosabb, nagyobb volumenű hatásokról tájékoztassalak, hogy ki tudd használni ezeket a saját életed vonatkozásában. Ezek az energiák univerzálisak, mindenki életére hatással vannak. Van, aki drasztikus változásokat tapasztal meg ez alatt az idő alatt, de van olyan is, aki meg sem érzi a hatásukat. Ennek okát a saját születési képletünkben találhatjuk meg.

És itt válik már személyre szabottá a történet!

Amikor valaki felkeres egy adott problémával, elsőként megnézem a születési képletét. Nagyon sok információt rejt magában a problémát illetően.

NÉZZÜK MEG, HOGY ILYEN ESETBEN MIT KELL MEGVIZSGÁLNUNK :

 • Első lépésként megnézem, hogy milyen személyiségjegyekkel rendelkezik az, aki felkeresett. Ebből már is látható, hogy a probléma belőle származik-e, vagy a környezetéből. Például látszik, hogy van-e önbizalom hiánya, vagy esetleg túlságosan heves a temperamentuma, esetleg gátolt a kommunikációja, stb. Ezek alapján összekapcsoljuk a problémát a jellemvonásokkal.
 • Ezt követően megnézem, hogy melyik életterület kapcsolódik ahhoz a témához, amivel felkeresett. Hiszen nem mindegy, hogy párkapcsolati, vagy munkahelyi-e a nehézség. Ezen a ponton már konkrétabb választ kaphatunk a probléma gyökerére vonatkozóan is. Láthatóvá válik az is, ha a családi rendszerből hozott program működteti a jelen helyzetet.
 • Következő lépésként megbeszéljük, hogy milyen életproblémát hozott előző életeiből, és mit kell megtanulnia ebben az életben, és ehhez mennyire passzol a személyisége, és maga a probléma, amivel felkeresett. Ilyenkor jönnek a nagy felismerések, és elindul a megértés.
 • Ezután megnézzük milyen energia minta aktív most az életében. Ilyenkor visszamegyünk az időben, hogy lássuk milyen események láncolata hozta a jelen problémát, és kitekintünk a jövőbe is, hogy mikor és hogyan fog megoldódni a helyzet.

AMIKOR IDE ELJUTUNK TÖBB LEHETŐSÉG IS VAN A TOVÁBBLÉPÉSRE.

 • Gyakran azt tapasztalom, hogy már az is elég, hogyha megérti a hozzám forduló a történéseket, és egy új távlatból lát rá az életére. Ilyenkor láthatóvá válik, hogy pontosan az történik, ami a lehető legjobb az ő fejlődése szempontjából.
 • Van olyan, amikor megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy könnyebben viselje a történéseket, ilyenkor nagy segítség lehet a kineziológiai kezelés, és a Virágterápia.
 • Ha azt láttam a születési képletben, hogy a családi rendszerben történt valami, akkor Családállítást ajánlok a feloldáshoz.
 • Amikor az előző életbe visz a probléma, akkor is van lehetőség arra, hogy segítsünk, hiszen ezt is fel lehet állítani, a családállításhoz hasonló módszerrel.

Azért van szükségem az asztrológiára, hogy megtaláljam a leghatékonyabb eszközt, ami a legrövidebb úton visz a megoldás felé.

Ezzel nem azt mondom, hogy ez az egyetlen módszer, ami gyors felismeréseket hozhat a problémát illetően. Én is használok másfajta eszközt is, ha szükségét érzem, például a számmisztikát, a symbolon kártyát, esetleg rajztesztet. Úgy gondolom minden segítőnek meg kell találnia a saját eszközét, amiben maximálisan kiismeri magát, és amit a sajátjának érez.

SZÁMOMRA A LEGÁRNYALTABBAN AZ ASZTROLÓGIA MUTATJA MEG A LÉNYEGET, AMELY A MÚLT FELISMERÉSEI ÁLTAL MEGVILÁGÍTJA A JÖVŐ FELÉ VEZETŐ UTAT!

Az hogy megtanuld a bolygók üzenetét és értelmezni tudd őket, ahhoz hosszú évek munkája szükséges. Viszont az életünk történéseinek is meg van a szimbolikus üzenete, ezeket viszont már könnyebb elsajátítani.

Ha szeretnél bepillantani abba, hogy milyen rejtett üzenetei vannak az életünk eseményeinek, akkor érdemes letöltened a LELKÜNK KÓDJAI ingyenes e-bookot.

Ha viszont szeretnél elmélyülni a témában és jobban megérteni a szimbólumok mögött rejtőző üzeneteket, feltárni életed rejtett összefüggéseit, akkor ajánlom figyelmedbe a JÖVŐNK A MÚLTUNKBAN című e-bookomat.