HELYETTESÍTŐ OLDÁS A KINEZIOLÓGIÁBAN

ÖSSZEKAPCSOLÓDÁS A CSALÁDBAN

Nagyon sokszor megkapom azt a kérdést, hogy lehet-e dolgozni olyan valakinek a problémájával, aki nincs jelen? Úgy gondoltam itt az ideje, hogy körbejárjuk ezt a témát, mivel több szempontot kell ilyenkor figyelembe venni.

A kineziológiában létezik egy olyan lehetőség, amit helyettesítő oldásnak vagy szurogátos oldásnaknevezzük.

Ezt akkor alkalmazzuk, amikor a kliens nincs abban az állapotban, hogy izomtesztet tudjunk rajta végezni. Ilyenkor valaki más helyettesíti, vagyis egy másik hozzá közelálló személyen dolgozunk az adott problémán.

Erre a legjobb példa a kisgyerekek, vagy csecsemők oldása Egy kicsi gyerek nem tudja tartani a karját, hogy teszteljük. Ezért ilyenkor a hozzá legközelebb álló személy izmát használjuk. Van olyan kineziológus, aki úgy tesztel, hogy az anya ölében ül a baba, de az a tapasztalatom, hogy tökéletesem működik az izomteszt akkor is, ha a gyerek nincs jelen, csupán rá gondol a mama.

Ez viszont mindenképpen több kérdést is felvet.

  • Vajon hogy lehetséges ez?
  • És hat így is?
  • Ki lehet a helyettesítő személy?
  • Hány éves korig lehet a gyerek helyett a szülőn dolgozni?
  • És ezzel nem avatkozunk bele a másik személyiségi jogaiba?

Kezdjük a leggyakoribb, és egyben a legegyszerűbb helyzettel, a gyerekekkel.

Az ő esetük azért is egyértelmű, mert a szülő az, aki felveszi a telefont, vagy rám ír, hogy tudnék-e segíteni. Vagyis ő az, aki érzi, látja a problémát, sokszor a gyerek nem is érzékeli, hogy valami gond lenne. Például a szobatisztaság kérdése ilyen sarkalatos pont, amikor a szülő már szeretne váltani, de a gyerek ragaszkodik a jól bevált rendszerhez.

Általában a következő kérdés az, hogy mennyi ideig tart a kezelés, mert a gyerek izgága, csak rövid ideig tud nyugtom maradni. Ez pontosan így is van, hiszen gyerek, és az a dolga, hogy felfedezze a világot maga körül. Ilyenkor nyugtatom meg a szülőt, hogy a gyereknek nem kell személyesen itt lennie, tudunk az ő problémáján dolgozni az anyán keresztül.

De hogy lehetséges ez? Ehhez azt kell tudnunk, hogy a gyerek 7 éves koráig össze van kapcsolva az anya energetikai rendszerével, vagyis minden információ, ami a probléma szempontjából fontos, az anyán keresztül előhívható. Ezért nincs szükség a gyerek fizikai jelenlétére ahhoz, hogy fel tudjuk ismerni a blokkokat, és fel is tudjuk oldani azokat. Van még egy nagyon fontos pont ebben a kérdésben, hogy azzal, hogy az anyán keresztül oldom a gyereket, megtörténik az anya oldódása is a problémával kapcsolatosan. Vagyis két legyet ütünk egy csapásra.

Maga a probléma sosem elszigetelt. Mindig az egész családi rendszerben kell gondolkoznunk, ha egy gyerekkel dolgozunk. Nagyon fontos azt megértenünk, hogy az ő viselkedése csupán egy tünet. Azt jelzi, hogy valami gond van, a probléma gyökere viszont a családban található.  Nekünk ezt kell megtalálnunk, feltárnunk. Ezért tud nagyon erőteljes lenni egy ilyen oldás. Persze az otthonra kapott Esszenciákat, amelyek tovább gyorsítják, támogatják a folyamatot, a gyereknek kell beszednie.

De térjünk rá a következő kérdésre, amit ugyan már érintettünk, hogy hány éves korig dolgozhatunk a gyerek problémájával a szülőn keresztül. Általában a 7 éves kort szokták választó vonalként említeni. Az én tapasztalatom alapján viszont nem ennyire merev a rendszer. Van olyan, amikor egy 5-6-7 éves gyerekkel gyönyörűen lehet dolgozni, sőt meg is lehet beszélni az adott problémát. Viszont találkoztam olyan 8-9 évessel, aki még szemkontaktusra sem volt hajlandó, az már szóba se jöhetett, hogy izomtesztet végezzek rajta. Ott tudnám a határt meghúzni, hogy addig, amíg a gyerek nem együttműködő, nem tudatos a saját szintjének megfelelően a problémára, addig a szülőn keresztül kell dolgozni. És ekkor is tökéletesen működik az oldás.

Van még egy kérdés, hogy kin keresztül lehet oldani a gyereket. Ahogy a korábbiakban is írtam az anya energetikai rendszerével kapcsolódik össze a gyerek. Tehát általában ő az, akin keresztül le lehet hívni az információt, amire szükségünk van az oldáshoz. Viszont találkoztam már olyan helyzettel, amikor az apán keresztül kellett dolgoznunk, mert az anya teljesen elzárkózott az alternatív eszközöktől és ragyogóan működött! Volt olyan is, amikor egy nagymama keresett föl az unoka problémájával, és akkor is sikerült megoldanunk a helyzetet.

Felmerül ilyenkor a kérdés, hogy vajon miért tud működni, hiszen itt nem beszélhetünk közös energetikáról? A válasz pedig a családi tudattalan lehet. Hiszen egy adott probléma általában ráfűződik valami korábbi történésre. És ha az apa vagy esetleg a nagymama rendszerében történt hasonló probléma, akkor pont ő az, aki által rendezni lehet a múltat, és ezáltal feloldhatóvá válik azaz akadály, amely a problémát okozta.

Amivel még kiegészíteném, hogy minden esetben a legelső kérdés, amit tisztázunk, az izomteszt segítségével, hogy „Dolgozhatunk-e az anyán, apán, nagymamán keresztül? Ő-e a legmegfelelőbb személy a helyettes oldásra?” Ha a válasz nem, akkor ezt tiszteletben kell tartani.

Most tágítsuk egy kicsit a kört, és nézzük meg van-e más esetben is lehetőség a helyettesítő oldás alkalmazására?

Amennyiben felnőtt személyről van szó, akkor egyetlen esetben teszek kivételt, ha olyan egészségi probléma áll a háttérben, ami lehetetlenné teszi az izomtesztet. Ebben az esetben viszont mindenképpen szükséges az ő tudatos hozzájárulása.

Amennyiben nincs tudatánál, mondjuk egy baleset, vagy betegségből adódó kóma esetén, akkor a betegre ráhangolódva izomteszt segítségével tesszük fel a kérdést, amire a tudattalanból kapjuk meg az egyértelmű választ. Ilyenkor is az első lépés hogy meghatározzuk ki az, aki a legalkalmasabb a helyettesítő szerepére. Minden oldásnál megkérdezem, de ilyenkor még fontosabb tisztázni, hogy „Elfogadod-e az oldásból származó előnyöket tudatos, tudatalatti és testi szinten egyaránt?” Hogy miért kell ezt megkérdezni? Azért, mert lehet, hogy épp egy olyan kapuban áll, amikor a legkönnyebb a számára az átlépés a másik dimenzióba. Vagy azért mert már nincs dolga itt ezen a síkon, és haladna tovább. Ezt pedig tiszteletben kell tartanunk, nekem és a családnak egyaránt.

NEM AVATKOZHATUNK BELE A MÁSIK ÉLETÉBE AZ ENGEDÉLYE NÉLKÜL,

MÉG AKKOR SEM, HA A LEGJOBB SZÁNDÉK VEZET BENNÜNKET

Itt jelenik meg a másik személyiségi jogainak a tiszteletben tartása. Ha ő menni akar, és nem akarja a változást, akkor abban kell segítenünk, hogy a család el tudja engedni őt.

A kineziológia a tudattalannal dolgozik izomteszt segítségével, ezért minden választ megkaphatunk, a megfelelő kérdés feltevésével, kivéve a jövőt érintő kérdéseket. Ebben viszont az asztrológia lehet a segítségünkre.

Arra, hogy kaphatunk-e információt egy másik személyről a horoszkóp képletének segítségével, azt egy következő bejegyzésben fogom kifejteni.

Amennyiben szeretnéd részletesebben megismerni, hogy milyen programokat hozunk magunkkal akkor a JÖVŐNK A MÚLTUNKBAN című e-bookot ajánlom figyelmedbe. 

Ha szeretnéd megérteni hogy milyen rejtett üzenetei vannak az életünk eseményeinek, akkor érdemes letöltened a LELKÜNK KÓDJAI című ingyenes e-bookot.