AZ ASZTROLÓGIAI ÚJÉV KULCSIDŐSZAKAI 1. rész

Milyen fontos időpontokat jelez számunkra a SZATURNUSZ bolygó 2022 március 20-tól 2023 márciusáig?

Március 20-án a Nap Kos jegybe lépésével elkezdődött az asztrológiai újév. Ahhoz, hogy megtudjuk, mire számíthatunk az előttünk álló évben, összegyűjtöttem az év lefontosabb fordulatokat jelző időpontjait.

Ezek jelentőségét elsősorban a személyes életünk szempontjából elemzem, de persze a világ eseményei is tükröződnek azért ebben.

Ha nem ismered a személyes horoszkópodat, asztrológiai születési képletedet, akkor is hasznos kapaszkodókat találsz majd ebben a bejegyzésben, ugyanis a bolygók irányváltása mindannyiunkra hatással van, akkor is, ha nem érintik közvetlenül a születési képletünk fontos pontjait.

Ha viszont foglalkoztál már asztrológiával, és ismered a személyes képletedet, akkor még konkrétabb információkat kaphatsz az előtted álló évedről.

Asztrológiai fordulópontok, aktiválódások

Amikor egy bolygó megállni látszik égi útján, akkor energiája ötször erősebb, mint a haladása közben, vagyis a bolygók saját energiaminősége megtöbbszöröződik ilyenkor. Ahhoz, hogy tudjuk, mire is figyeljünk az aktiválódásukkor, ismerni kell ezeket a sajátos minőségeket.

A legfontosabb fordulópontokat a sorsunk vonatkozásában a transzcendentális bolygók aktíválódásai jelzik. Ezek közül a Szaturnusz, az Uránusz és a Plútó mozgása mutatja a legkézzelfoghatóbban az eseményeket, és változásokat. A negyedik transzcendentális bolygó a  Neptunusz olyan misztikus dolgokat képvisel, amit általában nem érzékelünk azonnal, hanem csak később válik világossá előttünk.

Mikor beszélhetünk aktiválódásról egy bolygó esetében?

Amikor egy bolygó érinti a személyes képletünk valamelyik fontos pontját, akkor az azt jelképező életterület beaktiválódik az életünkben. Ezt viszont csak akkor tudhatjuk, ha ismerjük a saját horoszkópunkat.

Vannak viszont olyan időszakok, amikor annyira erősek a bolygók energiái fölöttünk, hogy mindenki életére hatást gyakorolnak. Ezek azok az időpillanatok, amikor egy bolygó éppen irányt vált, és megállni látszik egy időre az égen. Ezt követően pedig a korábbi haladásával ellentétes irányban folytatja útját. Persze ez csupán látszólagos mozgásváltás, hiszen a bolygók folyamatosan keringenek a Nap körül.

Ilyenkor fontos események történnek az életünkben, változások indulnak el, vagy éppen valami befejeződik, beérik.

A bolygók mozgása hatással van a Földi életünkre, és ránk emberekre is. Gondoljunk csak a Hold keringéséből adódó apály-dagály kettősségre. A távolabbi bolygók ugyanígy hatnak ránk. Az előre haladás során kifelé ható energiák működnek, vagyis aktivizálnak minket, míg a hátrálás alatt befelé hatnak és belső munkára késztetnek minket.

Amikor pedig éppen megállnak, akkor a bolygó jelentésének megfelelően mi is megállásra kényszerülünk, hogy átértékeljünk valamit az életünkben, ezzel a témával kapcsolatosan.

Az asztrológiában a Szaturnusz a mutatópálca. Ő az, aki ráirányítja a figyelmünket egy olyan témára amivel adott időpillanatban muszáj foglalkoznunk, amit most már nem kerülhetünk meg. Vagyis életünk olyan témáját érinti meg, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy tovább tudjunk fejlődni.

Éppen ezért ebben a bejegyzésben elsőként az ő mozgásának szempontjából fogom feltárni a legfontosabb időpontokat a mostani asztrológiai évünkben. A következőbejegyzésekben pedig tovább lépünk majd a többi transzcendentális bolygó által jelzett eseményekre.  

Kezdjük tehát a Szaturnusszal

Első lépésként vizsgáljuk meg, hogy milyen típusú eseményekre lehet számítani, amikor ő aktiválódik valamilyen módon akár az égen, akár a személyes életünkben.

Ezek a szempontok a legfontosabbak:

 • Valami elindul az életünkben, ami új alapot fog teremteni.
 • Gondolati síkon új célok jelennek meg előttünk, valami elkezd körvonalazódni, vagy épp elindul a megvalósulás felé.
 • Komolyabb, érettebb életszakaszba lépünk.
 • Azt éljük meg, hogy nem vagyunk szabadok, és ez egyre jobban feszít minket.
 • Valami olyan dolog történik a közvetlen környezetünkben, aminek hatására át kell értékelnünk az életünket.
 • Korlátozásokat élünk meg a külvilág által.

Ahhoz, hogy még többet tudj meg erről a Szaturnusz aktiválódásáról, érdemes elolvasni a következő bejegyzést is: SZATURNUSZI FORDULAT

Nézzük meg, hogy mikor találkozhatunk ebben az évben ezzel a témakörrel

1.lépcsőfok

Június 1-e és 8-a között a Szaturnusz megáll az égi útján a Vízöntő 25 ° 24’.én, majd hátráló mozgásba kezd. Ezek a napok tökéletesek arra, hogy átgondoljuk az életünk, és új alapot teremtsünk magunknak. Ilyenkor érdemes elgondolkodni, hogy mit szeretnénk megváltoztatni az életünkben, illetve mi az, amit el kell engednünk, le kellene zárnunk végre.

2. lépcsőfok

8-a után hátráló mozgásba kezd a Szaturnusz, ezzel segítve a belső munkát. Ez nagyon jó időszak arra, hogy ami megmutatkozott gondolati síkon előttünk június első hetében, azt tovább érleljük magunkban. Legyen ez akár egy lezárás, vagy akár egy alapozás.

3. lépcsőfok

Október 19-étől 26-áig, a Szaturnusz ismét megáll égi útján, de most a Vízöntő 18° 35’-en. Ekkor ismét felerősödik a hatása.

Az előző megálláshoz képest ebben az időszakban kétféle hatása lesz ennek az időpillanatnak.

Elsősorban elérkezik az ideje annak, hogy mozgásba hozzuk azt, amit június első hetében gondolati síkon, vagy akár a valóságban is elindítottunk. Lehet, hogy akkor még csupán elképzelés szinten jelent meg valami bennünk, amivel kapcsolatosan most már konkrét lépéseket is tehetünk.  

Másrészt viszont elérkezik a lezárás, vagy a beérés időszaka.  Azok az események, amelyek körülbelül 9 hónappal ezelőtt kezdődtek, esetleg akkor indítottuk, az most a megvalósulás útjára lép. Ha akkor eldöntötted, hogy kilépsz a nem működő kapcsolatodból, akkor most elindíthatod a válópert, vagy elköltözhetsz a párodtól.

Ha úgy gondoltad új hivatást kell választanod, akkor most felmondasz a régi munkahelyeden. Ha úgy gondoltad, hogy megtanulsz valami új dolgot, akkor itt az ideje, hogy megmutasd magad a világnak.

Ha visszaszámolunk, akkor ez 2022. február végét, március elejét jelenti. Vagyis az, ami akkor történt az életünkben, az visszaköszön újra. Azok a célok, amelyek akkor bukkantak elő, ebben az időszakban a megvalósulás fázisába lépnek. De az is lehet, hogy az élet elénk tolja újra azt a problémát, nehézséget, amivel akkor nem tudtunk megbirkózni.

Ezzel ismét lehetőséget kapunk arra, hogy megtaláljuk erre a megoldást.

Ne feledjük, hogy a Szaturnusz a karma ura is, vagyis mindig a kiegyenlítődést és a fejlődést szolgálja.  Ilyenkor van lehetőségünk arra, hogy befejezzük, amit elindítottunk 9 hónappal ezelőtt. Ez tehát a beérés időszaka lehet.

Mivel most még elég közel van ez az időszak, érdemes összeírnod mindazt, ami akkor történt az életedben, mi foglalkoztatott, és milyen vízió jelent meg előtted a jövődet illetően. Ebben az időszakban még jelen volt a járványhelyzet, és az ezzel együtt járó korlátozások.

Viszont van egy nagyon fontos dolog, amit nem hagyhatunk figyelmen kívül.  Ha visszakeressük azt, hogy mikor állt pontosan ezen a helyen a Szaturnusz februárban, akkor kiderül, hogy ez február 27-én volt. Pontosan 3 nappal azután, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát. Minden időpont, amit most megadtam, a pontos állásokat jelzi, de a gyakorlatban két héttel előtte, és utána is érvényesülnek már ezek a hatások.

Ebből viszont az is következik, hogy bizony a háborúval kapcsolatosan lesznek még történések az elkövetkező időszakban, de nagy valószínűséggel június elejétől csendesedik a helyzet, és ebben a fázisban már a rendeződésről beszélhetünk.

4. lépcsőfok

Október 28-ától újra mozgásba lendül a Szaturnusz, és beindítja a folyamatokat.

Az október második fele egyszerre szól a lezárásról, és az új célok elindításáról. Lehet, hogy nálad csak az egyik fog megmutatkozni, de az is lehet, hogy két szálon fognak futni az események. Mondjuk, lezársz egy kapcsolatot, amit már június óta fontolgatsz magadban, és közben beiratkozol egy képzésre, ami új irányba tereli majd az életedet.

Mindez attól függ, hogy mi történt az életedben február végén, és június elején. Ezért érdemes tudatosan figyelni az eseményeket a következő hónapokban.

5. lépcsőfok

A Szaturnusz 2023. január 28-án kerül vissza arra helyre, ahol 2022. június első hetében volt. Ez pedig azt jelenti, hogy az akkor elindított események elérkeznek a zárópontjukhoz. Tehát befejeződik valami, ami akkor indult, illetve akkor mutatkozott meg az életünkben.

Ha tudatosan figyeled az eseményeket, akkor észre fogod venni, a számodra fontos lépcsőfokokat, és már tudni fogod, mikor várható az adott témában a beérés.  Amennyiben ismered a személyes horoszkópodat, akkor nézd meg, hogy milyen bolygók vannak a jegyek 18, és 24 foka között. Ezeket fogja érinteni a Szaturnuszi aktiválódás.

Amikor elérkezik 2022 júniusának első hete, akkor figyelj a következőkre:

 • Mi történik benned, és körülötted?
 • Mi történik a közvetlen környezetedben?
 • Mi történik a világban akkor?
 • Milyen gondolatok, ötletek, célok merülnek fel benned?
 • Mire érzel késztetést a körülötted zajló események hatására?

Ezek lesznek azok a kapaszkodók, információk amelyek mentén a következő 9 hónapban változások történnek majd az életedben. Ha tudatosan figyeled az eseményeket, és a hozzájuk kapcsolódó érzelmeidet, akkor kihasználhatod ezeket az energiákat arra, hogy jobb jövőt teremts a önmagadnak. A lezárás ugyanúgy hozzásegíthet ehhez, mint az új célok kitűzése.

Ne sodródj, használd ki a lehetőségeket, és éld tudatosan az életedet!