Július – A szeretet alapú kapcsolataink átértékelése

2024 júliusában 14 napunk van, amiben valamilyen módon megjelenik a szeretet témaköre.

Ez a negyvenes napok feladata. Ráaadásul az elkövetkező 2 hónapban még tovább fokozódik majd ez az energia.

Némely napokon konkrétan a szeretet alapú kapcsolatok kerülnek életünk fókuszába. Ide tartozik a párkapcsolatunk, a gyerekeinkkel, vagy éppen a szüleinkkel való összehangolódás, vagy bármi, amiben a szeretetteljes kötődés szerepet játszik.

Lesznek napok, amikor más lesz ugyan a téma, például az önérvényesítés, a kommunikáció, a másokkal való együttműködés, de azt is a szeretet szempontjából kell majd megélnünk, és persze majd utólag értelmeznünk.

És lesznek olyan napok is, amikor minden IS jön egyszerre. Ezek lesznek a július 7-e, 16a, és a 25-e.  

Lehet egyfajta illúzió bennünk, azt hihetjük, hogyha a szeretet kerül előtérbe, akkor valószínű könnyebb napokra számíthatunk, hogy ennek kapcsán lazább energiák érkeznek hozzánk. De bizony ez nem így van!

Ezek a napok nem csak a szeretet könnyű megélését, megtapasztalását hozzák elénk, hanem azt is, hogy miért NEM vagyunk képesek valakit szeretni, illetve, hogy miért NEM érezzük szeretve magunkat.

Közeli kapcsolataink

Amikor a közeli kapcsolataink kerülnek a figyelmünk fókuszba, akkor olyan események történhetnek velük, vagy körülöttük, ami által nagyobb törődést igényelnek tőlünk a hozzátartozóink. Ennek következtében viszont szembesülhetünk azokkal a fel nem dolgozott problémákkal, sérülésekkel, amelyek a múltban nehezítették velük való kapcsolódást.

Sokszor elhangzik az a mondat, hogy „a családomba beleszülettem, míg a barátaimat én választom”. De, ha már foglalkoztál a spiritualitással, akkor valószínűleg Te is pontosan tudod, hogy a családunkat is mi választottuk meg, még a leszületésünk előtt, és pontosan ők azok, akik a legnagyobb leckéket adják a számunkra.

Emiatt viszont egyáltalán nem könnyűek ezek a kapcsolatok, sőt, általában a legnagyobb sérüléseket pont általuk szenvedjük el. A mostani időszakban ezek a fájdalmak és múltbeli sérelmek felbukkanhatnak a tudatalattinkból. Ilyenkor gyakran felmerül a kérdés bennünk, hogy vajon miért nem szerettek minket úgy, ahogy az a számunkra megfelelő lett volna?

Erre persze nem egyszerű válaszolni, nagyon sok mindent kell ahhoz megvizsgálni, hogy lássuk az okokat, az összefüggéseket. De, ha megfordítjuk a szempontunkat, és feltesszük magunknak a kérdést, hogy mi az, ami miatt MI nem vagyunk képesek arra, hogy szeressünk valakit, akkor nagyon sokat érthetünk meg önmagunkról és a múltunkról egyaránt.

Ha van valaki, aki most eszedbe jutott, akkor érdemes lesz vele kapcsolatosan válaszokat keresni erre a kérdésre. Fontos, hogy ne kezd el önmagadat bírálni, megítélni emiatt, hogy nem tudsz pozitív érzelmekkel gondolni rá, hiszen nem szerethetünk mindenkit. Az, aki azt mondja, hogy mindenkit szeret, az ámítja magát. Ilyenkor az történik, hogy az illető agyból kontrollálja az érzéseit, vagyis elnyomja a negatívakat.

De a szeretet nem agyban dől el!!!

Tekints úgy erre a személyre, és egy vele kapcsolatos helyzetre, amelyben jól érzékelhető a kettőtök közötti probléma, mint egy eszközre az önmagad feltárásához.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy:

  • Mikor, és mi ébresztett rá téged arra, hogy nem tudsz rá szeretettel tekinteni?
  • Mi az a tulajdonsága, aminek a megjelenésével, vagy éppen hiányával nem tudsz mit kezdeni?
  • Történt-e közöttetek olyan esemény, ami benned összetört valamit, vagyis lehetetlenné tette a szeretet érzésének a megjelenését az adott személy iránt.

Ez azért fontos, mert ha ezzel tisztában vagy, akkor már tudni fogod, hogy számodra mi az, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kötődni tudj valakihez sérülésmentesen. Vagyis nem fogsz belemenni egy olyan kapcsolatba, ami számodra méltatlan, vagy éppen romboló.

Tehát ezek a személyek nagyon jól meg tudják mutatni a saját belső értékrendedet. És ehhez majd a későbbiekben is tudod viszonyítani a kapcsolataidat. Vagyis, ha belép valaki az életedbe, és felismered rajta valamelyik tulajdonságot, akkor már tudod mire számíthatsz majd a későbbiekben.

Az érem másik oldala

Mindenképpen figyelembe kell venni azt is, hogy a másiknak is megvannak a saját sérülései, és pont emiatt vált azzá, akivé lett. Kiemelkedően fontos ezt a szempontot a szüleinknél is számításba venni. Azért, mert egy családban vagyunk, még nem veleszületett adottság a szeretet folyamatos jelenléte. Nem véletlenül a család a legnagyobb tanítónk.

Nagyon fontos azt is elfogadni, hogyha nem tudsz szeretettel fordulni valaki felé. Hiszen nem szerethetünk mindenkit, ahogy minket sem szeret mindenki. Lehet persze szerepet játszani, de ha őszinték akarunk lenni önmagunkkal, akkor pontosan tudjuk, hogy ez nem szeretet…

Ha valakit nem tudsz szeretni olyannak, amilyen, vagy amivé lett az évek során, az is benne van a pakliba. Nincs ezzel semmi gond. De azt el kell fogadni, és el kell ismerni, hogy ettől ő még lehet egy értékes ember, de valószínű nincs dolgotok szeretet szintjén egymással.

Ez viszont már az elfogadásról szól. A szeret érzése ennél magasabb szinten van. Az alap viszont az elfogadás. És ha a feltételnélküliség is megvalósul, akkor beszélhetünk a legmagasabb szintű szeretetről.

Mire számíthatunk?

Fontos tudnod, hogy ez az év olyan energiákkal rendelkezik alapból, amelyben a család és a felelősségvállalás témája kerül a fókuszpontba. Ez pedig azt jelenti, hogy előtérbe kerülnek a szeretet alapú kapcsolatok, a származási családunk, és az is, amit mi hoztunk létre.

Ezért a július, az augusztus és a szeptember lesz az az időszak, amikor ez a legjobban kicsúcsosodik majd. Történhetnek ebben az időszakban olyan események a közeli hozzátartozónkkal, amelyek felszínre hozzák a kora gyerekkori sérüléseket. Hiszen a legelső, és legmeghatározóbb szeretet kapcsolatunk az anyával és az apával van összefüggésbe.

Most ez az időszak segít szembenézni ezekkel az emlékekkel, és helyre rakni magunkban azt, hogy mire vágyunk valójában a közeli kapcsolatainkban, és felismerni az ezzel kapcsolatos személyes értékrendünket.

Használd ezt az időszakot arra, hogy szembenézz azzal, hogy mit jelent számodra a szeretet, mert ez összhangban van a belső értékrendeddel.

Fogalmazd meg magadnak, hogy hol vannak a határaid a szeretet kapcsolatokban, vagyis mi az a pont, ami után már nem tudsz szeretettel kapcsolódni. Mert csak ennek felismerése után tudod ezt őszintén jelezni a másik felé. Az pedig, hogy ő erre hogyan reagál, az már az ő felelőssége…

Ez a pár hónap tehát a közeli emberi kapcsolatok próbája lesz. Hatalmasat tudunk lépni önmagunk, és a másik felé, ha tudatosan éljük meg ezt az időszakot.

Figyeld a jeleket, ismerd fel az összefüggéseket, és légy jelen az életedben!

Figyeld a jeleket, ismerd fel az összefüggéseket, és légy jelen az életedben!SORSKÓD online tanfolyam!

00
Day
00
Hour
00
Minute
00
Second

Ismerd meg Te is ezt a páratlan sorsfeltáró rendszert, és teremts magadnak egy tudatos életet!

Csak július 10-e éjfélig rendelhető, 11-én bezárja kapuit a SORSKÓD tanfolyam.

Most utoljára tudsz ezen az áron hozzájutni ehhez a páratlan tudáshoz!

Ha szeretnéd megérteni a sorsfeladatodat, és szeretnél egy olyan eszközt, ami a sorsod útján való haladásodban folyamatosan támogat, akkor ez a tanfolyam hatalmas segítség lesz a számodra!

Ennek a tudásnak a birtokában azt is meg fogod érteni, hogy az életed fotos eseményei, és a számodra fontos emberek hogyan kapcsolódnak hozzád, és mi a dolgotok egymással.

Használd ki ezt a lehetőséget, és lépj a tudatosság útjára!0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük