Barion Pixel

VII. MODUL

3. AZ ÉVJÁRATOK

Ebben a részben csak az évszám harmadik számjegyét helyezzük a figyelmünk fókuszába. Vagyis az évtizedeket fogjuk először megvizsgálni. 

Azok tartoznak ugyanabba a csoportba, akiknek a születési évszámuk 3. számjegye megegyezik. Ezeket a csoportokat évjáratoknak neveztem el. Ők a „hatvanasok”, akik 1960 és 1969 között születtek, vagy 80-sok, akik 1980 és 1989 között érkeztek közénk. Most egy időre figyelmen kívül hagyjuk az utolsó számjegyeket.

Van egy nagyon jól meghatározható hasonlóság közöttük az életfeladatuk vonatkozásában.

Ők mindannyian ugyanabból a szempontból buktak korábbi életükben, vagy ugyanabból a szempontból választottak maguknak fejlődési irányt.

Ez a két dolog nem is áll annyira távol egymástól, mint amennyire gondolnánk. Hiszen ha valaki felelősségvállalás szempontjából bukott el a múltban, akkor ebben az életében ez újra meghatározó téma lesz majd. Aki pedig fejlődni szeretne ebben a témában, annak az életében szintén kiemelkedő jelentősége lesz ennek a feladatnak.

Vagyis, van közöttük egy jól látható kapcsolat.

A lényeg, hogy az ugyanabban az évtizedben születetteknek van egy jól körülhatárolható problémakörük, amelynek a szempontjából fejlődniük kell. Hogy jobban megértsük, vegyük sorra, hogy mit jelentenek az egyes számok az évszám 3. helyén. Magát a témát a 4. számjegy mutatja majd meg, de ezzel most ne foglalkozz.

Minden számnál gondold végig, hogy kiket ismersz, akik ebben az évtizedben születtek, és keresd meg közöttük a rejtett hasonlóságot.

Évtizedek feladatai:

  • 1-es: ők azok, akiknek önérvényesítés és Ego szempontjából van tanulnivalójuk ebben az életben. Ez az egyetlen olyan szám, ahol nincs bukás, hiszen ennél kisebb szám csak a 0 lehet, márpedig akinél a 0 áll a negyedik helyen az már megtanult valamit ebből, és most már csak gyakorolnia kell. Tehát az, akinek 191… -el, vagy 201…-el kezdődik a születési éve, az fejlődni jött erre a világra önérvényesítés szempontjából. Meg kell tanulnia egy adott témában képviselni saját magát, az akaratát, és önbizalomra kell szert tennie.
  • 2-es: ők azok, akiknek az együttműködés szempontjából kell fejlődniük ebben az életben. Ők azok, akiknek problémát okoz, hogy ne csak a saját érdekükre fókuszáljanak, hanem meg kell tanulniuk másokat is figyelembe venni. Csapatjátékossá kell válniuk. Fejlődésük szempontjából fontos, hogy tanuljanak meg alkalmazkodni és empátiával forduljanak mások felé. Ennél a számnál már lehetséges a bukás. Viszont, mivel ők az évszázad „gyerekkorában” születtek, (a század váltás után nem sokkal) ezért lehetséges, hogy ők még fiatal lelkek, akik nem bukottak, hanem most tanulják az önérvényesítés, és együttműködés összehangolását. Azok tartoznak ide, akik 1921-ben vagy 2021-ben születtek/nek.
  • 3-as: Ők azok, akiknek a tanulás, a kommunikáció és a bölcsebbé válás szempontjából van feladatuk. Ha bukottak, akkor nem voltak elég érettek ahhoz, hogy jól döntsenek, esetleg nem akartak fejlődni, vagy inkább okoskodtak a valódi bölcs belátás helyett. Akik fejlődő életet választottak, azoknak egy adott témában kell bölcsebbé, megfontoltabbá válniuk. Bukottak már több témában is lehetnek, ők az 1931, 1932-ben születettek.
  • 4-es: Ők azok, akiknek a szeretet témakörében, a szeretet kimutatásában van tanulni valójuk. Korábbi életükben nem tudták kimutatni az érzelmeiket, vagy éppenséggel rosszul mutatták ki. Az is lehet, hogy nem tudtak kötődni másokhoz, vagy fontosabb volt számukra valami más az életben, például csak saját magukat szerették. Nekik a párkapcsolat, szerelem és a szexualitás témakörében kell fejlődniük. Itt már több bukott is van, ők a 1941, 1942, 1943-as születésűek.
  • 5-ös: Ők azok, akik a szabadság és az öntörvényűség támáját választották feladatuknak. Lehet, hogy ők voltak azok, akik korlátoztak másokat, és ezt a módszert most is megpróbálják alkalmazni az emberi kapcsolataikban. Vagy éppen ellenállnak minden kötöttségnek, lázadnak, öntörvényűek, mert korábban nem tudták megélni a szabadságukat. Vagy esetleg beleragadtak egy előző életbeli mintába. Most meg kell érteniük, hogy miben rejlik az igazi szabadság, hogy mit jelent az „élni, és élni hagyni” mondat. Bukottak: 1954, 1953, 1952, 1951-es születésűek.
  • 6-os: Ők azok, akik a felelősségvállalás és család témáját választották erre az életre. Korábbi életükben vagy nem tudtak elköteleződni, vagy éppen túlságosan is a kötelezettségek határozták meg az életüket. Ezért ebben az életben is hajlamosak elveszni a felelősségvállalás útvesztőjében. Vagy mások helyett is meg akarják oldani a feladatokat, beleavatkoznak mások életébe, vagy nem vállalnak felelősséget, nem alapítanak családot, esetleg nem gondoskodnak megfelelően a szeretteikről. Bukottak: 1965, 1964, 1963, 1962, 1961-es születésűek.
  • 7-es: Ők azok, akik az elfogadás témájában vállaltak feladatot. Meg kell tanulniuk felhagyni az ítélkezéssel, a másokra mutogatással, a sors hibáztatásával. Gyakran kapnak olyan élethelyzetet, amit nagyon nehéz elfogadni és olyan emberekkel kerülnek kapcsolatba, akik próbára teszik őket. Minél inkább elfogadják türelemmel a sorsukat, és a körülöttük élőket, annál kevesebb nehéz helyzetet vonzanak magukhoz. Bukottak. 1976, 1975, 1974, 1973, 1972, 1971-es születésűek.
  • 8-as: Ők azok, akik a pénz, az anyagiak szempontjából választottak fejlődési feladatot maguknak. A korábbi életükben, vagy túl nagy jelentőséget tulajdonítottak ennek a témának, például anyagi érdekből házasodtak, vagy éppen nem tudtak bánni a javaikkal. Jelenlegi életük anyagi helyzete, rámutat a problémára. Most meg kell tanulniuk helyesen állni a pénz és a hatalom témájához is. Bukottak: 1987, 1986, 1985, 1984. 1983, 1982, 1981-es születésűek.
  • 9-es: Az ő problémájuk az önállósághoz kapcsolódik. A negyedik szám megmutatja azt, hogy melyik területem sérült az önállóságuk, hogy mi volt az oka annak, hogy nem tudták önmagukat a környezetüktől függetlenül megélni. Jelenleg is problémát okozhat számukra az önállósulás, későn válnak igazán függetlenné. Gyakran nehezen köteleződnek el, mert félnek attól, hogy ezáltal elveszítik a szabadságukat. Bukottak: 1998, 1997, 1996, 1995, 1994, 1993, 1992, 1991-es évben születettek.

Ahogy látjuk, minél távolabb vagyunk az 1-es számtól, annál több témában beszélhetünk bukásról.

VII Modul feldolgozottsága
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2021 © Copyright | lelkunkkodjai.hu | e-mail: info@lelkunkkodjai.hu | A böngészés és bankkártyás fizetés biztonságát SSL védelem garantálja.
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com