Barion Pixel

III. MODUL

3. ANYA, APA ÉS A CSALÁDI RENDSZER

Tehát a következő lépés, hogy a lélek a kiválasztja a szüleit.

Ők biztosítják azt a genetikai állományt, amely meghatározza azokat az adottságokat, amelyekkel rendelkeznünk kell ehhez az élethez. Ez fogja eldönteni, hogy milyen lesz a testalkatunk, a bőrünk színe, milyen szellemi képességekkel születünk, jó lesz-e a kézügyességünk és még nagyon sok mindent befolyásol majd a későbbiekben.

A szüleink azok, akikkel a legszorosabb a kötődésünk, és akik a legnagyobb mértékben meghatározzák majd az életünk alakulását. Persze, ha örökbe adnak minket, akkor a nevelésünk már egy másik családra lesz bízva, de a gének akkor is örökre velünk maradnak. Ez már egy bonyolultabb történet, itt vetődik fel az a kérdés, hogy vajon a gének, vagy a nevelés a fontosabb…?

De maradjunk most a vér szerinti szüleinknél, vajon miért választjuk pontosan őket?

Az esetek legnagyobb százalékában mindkettőjükhöz karmikus kapcsolat köt minket. Vagyis nem ez az első életünk együtt, hanem már életeken keresztül a legkülönbözőbb szereposztásban voltunk jelen egymás életében. És ha ehhez még hozzá adjuk azt is, hogy a szüleink is már több életen keresztül jelen vannak egymás életében, akkor azt is mondhatjuk, hogy ez egy közös tánc. Csupán a szerepek változnak. Persze ez a kapcsolat addig tart a lélek síkján, amig van feladatunk egymással, amig tudunk együtt fejlődni.

Általában valamelyik szülővel mégis erősebb a kötődés, mégpedig azért, mert velük van valami komolyabb tartozásunk egymás felé. Mielőtt azt hinnéd, hogy ez valami negatív program, akkor megnyugtatlak, hogy ez lehet egy segítő mintázat is. Például valamelyik életünkben ő mentett meg minket, vagy segített talpra állni egy nehéz helyzet után, és most mi ezt viszonozzuk neki azzal, hogy támogatjuk őt mindenben.

De nem csak a géneket adják át nekünk, hanem azzal, ahogyan nevelnek minket, amilyen mintát mutatnak nekünk, amiben hisznek, azzal meghatározzák azt is, hogy milyen felnőtté válunk. Erről még részletesebben is lesz szó a következő részekben.

Tudnunk kell viszont, hogy a legfontosabb programok, kódok, lenyomatok a magzati életünkből, a születésünk körülményeiből és a gyerekkorunkból származnak. Sőt, a fogantatásunkat megelőző 9 hónapban történő események is hatással lesznek ránk a későbbiekben. Ezért nevezik a fogantatást megelőző 9 hónaptól, a gyerek egy éves koráig terjedő időszakot INDÍTÓ PROGRAMNAK.

Tehát ebben az időszakban, valamint a csecsemő- és gyermekkorban alakulnak ki a legfontosabb bevésődések. Ekkor még teljesen kiszolgáltatottak vagyunk a körülményeknek, és teljes mértékben a szüleinkre vagyunk utalva. Lehet, hogy nehéz karmát hozunk éppen, és emiatt nehéz gyerekkort élünk meg mellettük. Ez viszont teljes összhangban lesz azzal a feladattal, amit erre az életünkre vállaltunk magunknak.

Borzasztó nehéz ezt elfogadni, ha bántalmazó családban nőttünk fel. De nagyon nehéz az is, ha lemondtak rólunk, vagy „csupán” nem kaptunk szeretetet. Bert Hellinger szerint, ha másért nem is tudunk hálásak lenni a szüleinknek, de az életünket mindenképpen nekik köszönhetjük. És gyakran csak pontosan ennyi volt a feladatuk.

Családi rendszer, családi örökség

Amikor kiválasztod magadnak a szüleidet,  ezzel tulajdonléppen kétféle családi rendszert is választasz magadnak, amelyek majd benned fognak egyesülni. Ez a két rendszer lehet nagyon különböző egymástól, mégis gyakran ugyanazt a sérülést hordozzák magukban valahol mélyen. Péter Orbán szerint a „férgeink” találkoznak, amikor összekötjük egymással az életünket.

Gyakori, hogy családokban ugyanazok a történetek ismétlődnek generációk óta. Ilyen például, az alkoholizmus, az öngyilkosság, az erőszak, a depresszió, a zsarnokság… Ilyenkor, ha a házastárs családi vonalát megvizsgáljuk, akkor gyakran találhatunk itt is hasonló problémát. Viszont azt is megfigyeltem, hogyha nem található meg ez minta a másik oldalon, akkor is felfedezhető az a viselkedési mód, szemlélet, értékrend, érzelmi hozzáállás, ami a másik családi rendszerben kiváltotta a sérülést.

Nézzünk egy példát erre:

Az alkohol probléma, általában a tűz hiányát jelzi az érintett életében. Vagyis amikor az érzelmek, a szenvedély hiányzik valakinek az életéből, akkor azt alkohollal próbálja meg pótolni. Nem véletlenül nevezték az indiánok tüzes víznek az alkoholt.

Ilyenkor gyakran találunk olyan partnert mellette, aki nem képes az érzelmeit kifejezni, ezért hidegnek, érzéketlennek tűnik. De általában ez már csak ráfűződik arra, hogy ő már valószínű, hogy a gyerekkorában sem kapta meg azokat az érzelmeket, amelyek az egészséges érzelemvilágának a kialakításához létfontosságúak lettek volna. Tehát hideg, rideg közegben nőtt fel. Éppen ezért nincs meg az a minta, ami a szeretetteljes párkapcsolat megteremtéséhez szükséges. Ezért illúzió, amikor a nők azt hiszik, hogy mellettük majd megváltozik az alkohol függőséggel küzdő partner. Ugye érthető?

Visszatérve a korábbi gondolatra, amikor csak az egyik ágon van alkoholfüggőség, akkor a másik családi rendszerben megtaláljuk a hidegséget, a ridegséget, az érzelem mentességet. Tehát a probléma ugyanaz, de az egyik családnál ez alkohollal történő kábításhoz, míg a másikban depresszióhoz vezethet.

Amikor kiválasztjuk a szüleinket, akkor a családi rendszerükben megtalálható hibás működést is választjuk velük együtt. Mert ezzel még dolgunk van ebben az életünkben. Az asztrológiai születési képletek elemzése alapján az a tapasztalatom, hogy pont olyan családba születünk, ahol ugyanaz a problémakör található meg, ami az előző életünkben is nehézséget okozott nekünk. Azért választjuk őket, mert itt újra szembe találkozunk ezzel, és talán most sikerül meg is oldanunk ezt a feladatot.

Az előző példánál maradva az egyik oldalon az a feladatunk, hogy az érzelmi életünket fejlesszük. A másik oldalon pedig, hogy találunk-e az alkoholon kívül más megoldást arra, hogy megéljük a tüzet. És ezt nem csak egy másik ember biztosíthatja a számunkra, hanem mi magunk is találhatunk egy olyan hivatást, vagy egy hobbyt, amibe szenvedéllyel belevethetjük magunkat. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy érzelmileg is fejlődjünk.

Nem csak az anya és az apa kötődik hozzánk karmikusan. A nagyobb családunk tagjaival is lehet olyan kapcsolatunk, ami a korábbi életekben gyökerezik. Gyakran egy nagymamával, vagy egy testvérrel való kapcsolatunk fontosabb a fejlődésünk szempontjából, mint a szüleinkkel.

Azok a szereplők, akik fontos szerepet töltenek be az életünkben, nem véletlenül érkeznek hozzánk. Megegyezés köt minket egymáshoz. Még a közteslétben állapodtunk meg velük, hogy mikor és milyen szereposztásba lépnek majd be az életünkbe, hogy katalizátorként bemozdítsák az eseményeket.

Ez a megállapodás azokkal is megtörténik, akik még élnek abban az időszakban. Erre nagyon jó lehetőséget teremt az éjszaka, amikor a lélek egyébként is kilép a fizikai testből, hogy regenerálódjon és feldolgozza a napi történéseket. Ilyenkor eljut az asztrálsíkra, ahol megtörténik a találkozás és a megegyezés is. Reggel, csak arra emlékeznek majd, akik még a Földi síkon vannak, hogy az elhunyt rokonukkal, barátukkal, társukkal álmodtak az éjszaka…

Amikor ide eljut a lélek, már pontosan tudja, hogy mi lesz a következő életének a feladata, és azt is, hogy kik lesznek azok a szereplők, akik majd segítenek abban, hogy ezt meg is tudja valósítani.

III. Modul feldolgozottsága
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2024 © Copyright | lelkunkkodjai.hu | e-mail: nora@lelkunkkodjai.hu | A böngészés és bankkártyás fizetés biztonságát SSL védelem garantálja
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com