A BETEGSÉGEK ÉS A BALESETEK VALÓDI HÁTTERE 1.rész

rosszullét

Vajon van-e magasabb értelme a betegségeknek, és a baleseteknek?

Az már közismert, hogy a betegségeknek és a baleseteknek lelki oka van. Az elemzések viszont általában véget is érnek ott, hogy mit üzen az érintett szerv, illetve testrész. Azzal általában nem foglalkoznak, hogy milyen múltbeli események kapcsolódnak ehhez a fájdalomhoz. Odáig pedig már végképp nem jutnak el a feltárás során, hogy vajon mi a valódi CÉLJA ennek a helyzeteknek?

Pedig pontosan ezek a múltban átélt, feldolgozatlanul maradt fájdalmak térnek vissza egy-egy betegség, esetleg baleset formájában. Amig nem nézünk szembe ezekkel az elvarratlan szálakkal, addig időnként felbukkannak, hogy felhívják magukra a figyelmünket.

Ezeknek a feltárásához nem elegendőek a sablonos értelmezések. Ugyanannak a sérülésnek más-más üzenete lehet a különböző emberek esetében. Mindig feldühített, amikor épp a spirituális útjuk elején tartó emberek, egy hátfájással kínlódó társuknak odavetették, hogy „milyen terhet cipelsz magadon?”, és persze „Tedd már le végre!”.

Na, ezek azok a megnyilvánulások, amelyek konkrétan semmit sem érnek, csak még mélyebbre lökik a szenvedőt. Mert nem elég, hogy fájdalmai vannak, de még megkapta mellé a bűntudat érzését is. Azt pedig soha senki nem mondja el, hogy mit kellen valójában letenniük, és hogyan. Ezért ez nem más, mint okoskodás. Márpedig, ha nem tudunk segíteni, legalább ne ártsunk.

Ruediger Dahlke neve sokak számára a spirituális ébredéshez kötődik. Könyveit olvasva értettük meg a betegségek szimbolikus üzeneteit. És ez a tudás mai napig megállja a helyét. Viszont az, hogy ezt az információt ki mire, és hogyan használja, az már teljes mértékben az egyénre van bízva.

De nézzük, hogyan is kell megvizsgálni egy betegség háttrerét.

Kezdjük a hagyományos, Dahlke féle értelmezéssel. Ezzel kapcsolatosan több helyen is találhatunk információkat. Több könyve is megjelent a témában, de az interneten is fellelhetőek az ezzel kapcsolatos kivonatok.

Tehát a betegségek, sérülések okát általában az alapján próbáljuk megérteni, hogy milyen szerv, vagy milyen testrész érintett ebben a történetben.  Ennek segítségével felismerhetjük, hogy milyen érzelmi háttere is van egy kézsérülésnek, egy gerinc problémának, vagy egy akár egy vakbélgyulladásnak.

Viszont egy betegségnek, egy sérüléseknek ennél sokkal mélyebb üzenete van.

Amikor egy baleset történik, esetleg egy komolyabb betegség alakul ki valakinél, az mindig egy hatalmas figyelmeztetés. Azt szoktam mondani, hogy ez már a betonfal. Korábban is kaptál már jeleket, de nem fordítottál rá kellő figyelmet. Valószínű azért, mert nem lépte át az ingerküszöbödet, és még szőnyeg alá tudtad söpörni. Ezért a lelked kénytelen határozottabban fellépni, és olyan helyzetet teremt, amit már nem tudsz figyelmen kívül hagyni.

Ha ide eljutottál, akkor nincs mese, kezdeni kell valamit ezzel a betonfallal, szét kell törnöd, és szembe kell nézni azzal, hogy mi van mögötte.

Amikor balesetet ér minket, vagy betegek leszünk, akkor általában nem értjük, hogy miért kaptuk ezt a sorstól, és igazságtalannak érezzük. Ekkor a tudatunk még be van szűkülve, és nem látja a valóságot. Ezért a jelen helyzetünk vizsgálata, legtöbbször nem ad megfelelő rálátást arra a problémára, ami megteremtette ezt a helyzetet.

Ezért először érdemes a múlt feltárásával kezdenünk.

Nézzük meg, hogyan lehet feltárni a betegség, vagy baleset mögött rejlő valódi üzenetet?

Van egy nagyon jó módszer arra, hogy megtaláld, milyen korábbi életeseményeknek van köze a jelen helyzetedhez, ez pedig a felező módszer. Mit jelent ez valójában?

Vegyük azt a pillanatot, azt a pontos életkort alapul, amikor megtörtént a baleset. Tegyük fel, hogy 48 éves és 8 hónapos voltál akkor. Ahhoz hogy megtudjuk, milyen  életkorok kapcsolódnak még ehhez a problémához, meg kell néznünk, hogy mi történt fele ennyi idős korodban. Ehhez feleznünk kell a jelen életkorodat leíró évet és hónapot. Így eljutunk a 24 éves 4 hónapos életkorodhoz. Gondold végig, hogy mi történt ekkor az életedben.  

Most pedig menjünk még mélyebbre.

Felezd meg újra az előbb kapott évet és hónapot, vagyis negyedeld a jelen életkorodat. Eljutsz a 12 év 2 hónapjához. Emlékszel-e valamire ebből az időszakból? Esetleg összevesztél a barátnőddel, vagy talán kirekesztettnek érezted magad a családodban ebben az időszakban.

(Ha szeretnéd még ezt is tovább felezheted, és eljutsz a 6 év 1 hónaphoz. Ennek akkor van jelentősége, ha emlékszel arra, hogy mi történt ekkor. Például elváltak a szüleid, vagy megszületett a testvéred, stb.)

A következő lépéssel induljunk előre az időben, és számold ki, hogy hány éves voltál, a mostani életkorod a ¾ részénél. Segítségül nézzük a példát:

1/4-ed: 12 év 2 hónap

1/2-ed: 24 év 2 hónap

3/4-ed: 36 év 3 hónap

Idézd fel, hogy milyen események történtek az életedben, ezekben az életkorokban. Nem baj, ha nem emlékszel a pontos dátumra, elég az is, hogy megközelítőleg akkor történhetett. Ha semmi nem jut eszedbe, akkor próbálj arra fókuszálni, hogy hol tartott akkor az életed.

Általában nem az a lényeg, hogy mi történt valójában, hanem az, hogy MILYEN ÉRZELMEKET váltott ki belőled az adott esemény. Mi zajlott benned? Hogy érezted magad a bőrödben?

Vedd sorra mind a három életkort, és keress összefüggéseket közöttük. Fedezd fel, hogy milyen érzelem köti össze őket egymással, valahol a mélyben. Ha megtaláltad, akkor megvan a valódi oka annak a balesetnek, vagy egészségügyi problémának, amit a jelenben átélsz.

Ha azt tapasztalod, hogy a negyedeléssel nem találod meg a hasonló mintát, vagyis az összekapcsolódó érzelmeket, akkor érdemes a harmadolás módszerével dolgozni. Ekkor ugyanazt csinálod, mint a negyedelésnél, csak most a jelen életkorodat hárommal osztod el.

Tehát, ha most 60 éves vagy, akkor a 20-as a 40-es és a 60-as életévedben kell keresned az összekapcsolódást.

A lényeg tehát az, hogy meg kell vizsgálni, hogy az adott életkorokban mi történt, milyen érzelmi hatások értek, és mit éltél meg egy adott esemény kapcsán.

Elképzelhető, hogy ezek egymástól teljesen különböző események lesznek, de maga az érzelmi megélés, például a csalódottság, a bűntudat, esetleg az elutasítottság érzés hasonlóságot mutat, és így összeköti őket.

Ha össze tudjuk kapcsolni ezeket a történeteket, akkor rá tudunk látni arra, hogy milyen ponton vagyunk sebezhetőek, vagyis melyik az az érzelem, amibe beleragadtunk. Ilyenkor érdemes ezzel dolgozni a következő időszakban. Meg kell keresni azt is, hogy honnan származik, mikor találkoztál vele legelőször, és azt is, hogy kihez köthető. Ehhez fel kell tárnunk a múltat.

De miért fontos ez valójában?

Mert így bezárul a kör, visszajutunk az életünk egy olyan szakaszához ahol ez a sérülés bevésődött. Ezzel lehetőséget kapunk arra, hogy megértsük, milyen fájdalom köré szerveződnek a tapasztalatink. És mivel most a tudatunkba emeltük, már nincs szükségünk arra, hogy sorsként köszöntsön vissza.

Ha elfogadjuk, hogy minden történés az életünkben a fejlőésünket szolgálja, akkor minden betegségnek, balesetnek létezik egy jól meghatározható célja is ebben a rendszerben.

A folytatást itt találod: A BETEGSÉGEK ÉS A BALESETEK VALÓDI CÉLJASZERETNÉD TUDNI, HOGY MILYEN SORSFELADATTAL SZÜLETTÉL?

Hamarosan induló SORSKÓD ONLINE TANFOLYAMOM, pont erről szól. Ha kíváncsi vagy a részletekre és nem szeretnél lemaradni róla, akkor itt fel tudsz iratkozni az értesítésre. 🙂

The form you have selected does not exist.

A képzésre csak rövid ideig lehet jelentkezni, iratkozz fel, hogy ne maradj le róla!2 hozzászólás
 1. Kovácsné Alexandra
  Kovácsné Alexandra says:

  Szia Nóri ❤️❤️

  Én is számoltam ami, mind a 3 időszakra vonatkozik számomra a félelem, az új és a változás!

  Most ezt érzem ha a gyerekvállalásról van szó!
  Jó anya leszek, szeretni fog a férjem, mellettem lesz, nem szólnak bele mit hogyan csináljak, lesz pénzünk, meg tudok felelni minden téren?

  Csomó csomó kérdés, ami visszaköszön! Ami összevonható ezekkel, mikor elhatároztuk a férjemmel, hogy családot szeretnénk!

  Hálás köszönet és hatalmas ölelés Neked ❤️❤️

  • Nóra
   Nóra says:

   Szia Szandi! ❤️

   Nagyon jól látod, pontosan ezek azok az összefüggések, programok, amelyek a gyerekvállalással kapcsolatos félelmeid hátterében rejtőznek. Érdemes lenne kérdezősködni, hogy nem történt-e váratlan teherbe esés valamelyik ősödnél, ami rezonál arra a félelemre, ami most benned van.

   Ölellek, sok szeretettel.❤️❤️

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.