A BETEGSÉGEK ÉS A BALESETEK VALÓDI CÉLJA. 2.rész

Amikor a betegség maga a megoldás…

Voltál már abban a helyzetben, hogy egy betegség segített abban, hogy ne kelljen részt venned egy olyan eseményen, amelyre nagyon nem akartál elmenni?

Nagyon sokszor előfordul az életben, hogy rákényszerülünk arra, hogy szembe menjünk a saját vágyinkkal. Amikor kényszerít minket az élet, hogy megtegyünk valamit, pedig minden porcikánk tiltakozik ellene.

Persze nemet is mondhatnánk, de ezt gyakran nem tehetjük meg büntetlenül. És nem csak azért, mert kirúgnak a munkahelyünkről, hanem azért sem, mert akkor szembe kell néznünk a saját bűntudatunkkal. Rengeteg elvárás nehezedik ránk kívülről és belülről egyaránt. Vannak szerepeink, amelyeknek meg kell felelnünk, és gyakran olyan döntésre kényszerülünk, amellyel háttérbe szorítjuk a saját igényeinket. A legjobb példa erre, az anyasággal együtt járó feladatok.

Persze vannak, akik képesek kibújni az elvárások szorításából, de ez nem mindenkinek sikerül. Ez teljes métékben személyiségfüggő. Vannak embertípusok, akik nehezebben dolgozzák fel az eseményeket, akik érzelmileg sérülékenyebben, akik nehezen mondanak nemet, akik hajlamosak a bűntudatra, és ezért könnyebben manipulálhatóak.

Náluk éppen ezért gyakoribb a tünetképzés. Vagyis tudattalanul teremtenek valamit, ami kimozdítja őket a régóta fennálló szorult helyzetükből. Akkor jelentkezik ez, amikor már a lélek nem bírja tovább a nyomást. Ilyenkor „váratlanul” felüti a fejét egy betegség, ami kihúzza őt ebből a helyzetből.

Lehetett ez egy lázas állapot, egy nátha, egy migrén, vagy akár egy hasi fájdalom. Ilyenkor fellázad a tested a kényszer ellen, és úgy dönt, hogy segít neked. Vagyis tesz valamit azért, hogy megszabadítson ettől a helyzettől.

Persze ilyenkor is érdemes a tünetek lelki okával is foglalkozni, viszont azt is fel kell tárnunk, mi is zajlik a háttérben, mi a valódi célja ennek a helyzetnek. Vagyis mi az, amit megold helyettem a testem egy tünet segítségével?

Tehát a betegségek, a balesetek sokszor a segítőink.

Ha szeretnénk megérteni a valódi értelmét a betegségeknek, és a baleseteknek, akkor meg kell vizsgálnunk azt is, hogy mi az, amiben meggátol minket, és mi az, amiben segít minket ez a helyzet. Ez a két dolog rejti magában azt, hogy mi a valódi célja egy ilyen nehézségnek az életünkben.

Minden betegség, vagy baleset megállít és pihenésre késztet minket.

Amikor valaki fekvőbeteggé válik, akkor biztos, hogy ebben az idő pillanatban neki arra van szüksége, hogy visszavonuljon, feküdjön és magával foglalkozzon. Vagyis miben gátol ez meg? A mozgásban. Vagyis abban, hogy közösségbe menjünk, hogy kifelé áramoltassuk az energiáinkat.

De, persze ezt tovább lehet elemezni a testrészek jelentése alapján is. Például, ha a lábammal történik valami, akkor abban gátol meg, hogy lépjek, ha a kezemmel, akkor abban, hogy adjak, vagy befogadjak.

Ugye itt már megjelennek a betegség lelki okainak a szimbolikája. És ez egy nagyon jó szimbolika, lehet vele dolgozni, és kell is. Viszont még tovább lehet finomítani az értelmezést. Nem mindegy például, hogy a kézfej, az alkar, a felkar vagy a kisujj sérül, és az sem hogy ez a csontot, az izmot, vagy az in szalagokat érinti. Ezekből további következtetéseket lehet levonni, ezzel tovább bővül betegségek általános szimbolikája.

Ha meg akarjuk érteni, hogy egy fájdalom milyen üzenettel rendelkezik, illetve milyen jelentéstartalma van, akkor a lelki okot, és a magasabb célt is figyelembe kell venni. Végig kell gondolnunk tehát, hogy milyen tevékenység, elvárás alól ment fel minket az adott tünet. Például nem kell elmennem egy találkozóra, nem kell kitakarítanom a lakást, esetleg megúszok egy vendégfogadást. És mi az, amire lehetőséget teremt? Például elolvashatom a könyvet, ami ott porosodik már egy ideje a polcon, vagy büntetlenül nézhetem a kedvenc sorozatomat, vagy végre kialhatom magam.

Amennyiben ezeket végig gondoljuk, majd összerakjuk, akkor nagyon mély felismerésekre tehetünk szert az életünkkel kapcsolatosan. Tisztán láthatjuk, hogy miből van elegünk, mi az, amit nem jól működtettünk az utóbbi időszakban, hol vannak elakadásaink, vagy éppen milyen helyzetbe vagyunk beleragadva.

Amikor a sors leállít minket, akkor át kell értékenünk az életünket:

  • Mit kellene, vagy mit akarunk másképp csinálni?
  • Mihez kellene másképp hozzáállnunk?
  • Mi az, ami már nem működik úgy, ahogy korábban?
  • Milyen új mintákat, szokásokat kell bevezetnünk?
  • Mit kell tennünk azért, hogy újra értelmet nyerjen az életünk?

Kapcsoljuk össze a múlttal kapcsolatos felismeréseinket a magasabb céllal!

Ha még nem olvastad az ezzel foglalkozókorábbi blogbejegyzést, akkor ITT találod:

—>A BETEGSÉGEK ÉS BALESETEK VALÓDI HÁTTERE

Tehát, hogyha a felező, vagy harmadoló módszernél megtaláltál egy visszatérő érzelmi problémát, ami legyen az elutasítottság érzés. Ez azt jelenti, hogy életednek egy kulcs sérülése ez az érzelem, vagyis ezt már többször is megtapasztaltad korábban. A következő lépésként meg kell keresned, hogy mi a gyökere ennek az érzésnek.

Persze Ilyenkor igénybe lehet venni terapeuták segítségé is, de akár Te magad is feltárhatod, hogy honnan származik ez a sérülés. A „hogyan”-ra segítséget találsz a Lelkünk kódjai című ingyenesen letölthető e-bookban.

Ha még nem töltötted le, akkor ITT tudod kérni:

—> LELKÜNK KÓDJAI E-BOOK

Ebben leírom azt, hogy hogyan kell ezekkel az érzelmekkel dolgozni, és hogyan lehet feltárni azt, hogy mi van még emögött az érzelem mögött. A példánknál maradva az elutasítottság érzés mögött lehet egy nagyon mély önbizalomhiány. Érdemes ezzel tovább folytatni a kutatást.

Kérdezd meg magadtól, hogy „Mikor éreztem azt legelőször, hogy nem vagyok elég jó, hogy nem fogadtak el olyannak, amilyen vagyok?” Nagyon gyakran a magzati életben gyökerezik ez az érzés. Esetleg nem kívánt terhessé ként jöttünk a világra, vagy a szüleink még éretlenek voltak egy baba érkezésére.

Jó, jó, ezek az érzések ott vannak bennem, de mit tudok velük kezdeni?

A gyógyulás azzal kezdődik, hogy tudatosítod magadban, hogy „igen én egy nem kívánt terhességből születtem, ezért az életem során emiatt gyakran érzem magam elutasítottnak”. A probléma általában az, hogy olyankor is megjelenik ez az érzés, amikor erre nincs is valódi okunk. Például, ha valaki nem ért velünk egyet, már ez kiválthatja belőlünk az elutasítottság érzését, vagy azt, hogy nem vagyok elég jó…. Ez jelzi, hogy többet gondolunk bele mások viselkedésébe, vagyis túlreagáljuk a helyzetet. Vagyis itt van egy sérülésünk. Valószínű, hogy mi magunk sem tudjuk elfogadni magunkat. 

Mi a megoldás, hogy ne érezd magad elutasítva?

Ehhez, meg kell tanulnod elfogadom önmagad olyannak, amilyen vagy. Persze ez nem olyan egyszerű, nagyon komoly munkát igényel, és gyakran tényleg szükséges a külső segítség. De azzal, hogy feltártad az összefüggést, már megspóroltál egy csomó felesleges kört.

Nagyon hatékonyak tudnak segíteni a virágterápiás esszenciák, vagy akár a homeopátia. De akár a családállítás is megoldást jelenthet. Tehát, léteznek külső eszköz létezik, de igazából a belső erőforrások azok, amelyek a megoldást hozzák.

Bármilyen terápián veszel részt, tudnod kell, hogy az csupán egy beindító energia.

Neked magadnak kell ezt a folyamatot tovább vinni az életedben.

Neked kell további lépéseket tenned ahhoz, hogy az eredmények megmutatkozzanak.

Egy segítő mindig katalizátor az életedben, segít bemozdítani a dolgokat, de az úton neked kell végigmenni, mert ez a TE életed.SZERETNÉD TUDNI, HOGY MILYEN SORSFELADATTAL SZÜLETTÉL?

Hamarosan induló SORSKÓD ONLINE TANFOLYAMOM, pont erről szól. Ha kíváncsi vagy a részletekre és nem szeretnél lemaradni róla, akkor itt fel tudsz iratkozni az értesítésre. 🙂

The form you have selected does not exist.

A képzésre csak rövid ideig lehet jelentkezni, iratkozz fel, hogy ne maradj le róla!